یک‌سوم اعضای مجلس عوام بریتانیا از نخست‌وزیر کشورشان خواسته‌اند فلسطین را به‌صورت رسمی به رسمیت بشناسد، در حالی که فشارها بر رژیم صهیونیستی برای اجازه ورود کمک‌ها به نوار محاصره‌شده غزه افزایش یافته است.

به گزارش خبرآنلاین، این درخواست قانونگذاران انگلیسی پس از وعده امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، برای به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر مطرح شده است.

هم رژیم صهیونیستی و هم آمریکا این اقدام را محکوم کردند و مدعی شدند که چنین کاری موجب جسورتر شدن مقاومت فلسطینی حماس خواهد شد.

در نامه‌ای که روز جمعه منتشر شد، ۲۲۱ نماینده انگلیسی از ۹ حزب مختلف از کر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا و دیوید لمی، وزیر خارجه این کشور خواستند که شناسایی فلسطین را به عنوان بخشی از حمایت دیرینه بریتانیا از راه‌حل دودولتی انجام دهند.

در این نامه آمده است: «ما درک می‌کنیم که بریتانیا قدرت ایجاد فلسطینی آزاد و مستقل را ندارد، اما شناسایی رسمی توسط بریتانیا تأثیر زیادی خواهد داشت، به‌ویژه به‌دلیل روابط تاریخی ما و عضویتمان در شورای امنیت سازمان ملل.»

نمایندگان مجلس عوام بریتانیا تأکید کردند که بریتانیا مسئولیت ویژه‌ای دارد، چرا که از سال ۱۹۱۹ تا ۱۹۴۸ قیمومیت فلسطین را برعهده داشته است.

به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، «آنجلا رینر» معاون نخست‌وزیر، «یوت کوپر» وزیر کشور و «شابانا محمود» وزیر دادگستری بریتانیا از جمله اعضای کابینه هستند که برای این اقدام لابی می‌کنند.

با وجود افزایش فشارها، استارمر هنوز به تعهدی فوری در این زمینه تن نداده است.

او روز جمعه پس از تماس تلفنی با مکرون و فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان گفت: «شناسایی کشور فلسطین باید یکی از گام‌ها باشد. در این زمینه تردیدی ندارم. اما این گام باید بخشی از یک برنامه جامع‌تر باشد که در نهایت به راه‌حل دودولتی و امنیت پایدار برای فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها منجر شود.»

این سه رهبر خواستار آتش‌بس شدند و از رژیم صهیونیستی خواستند که «فوراً محدودیت‌ها بر ورود کمک‌ها به غزه» را بردارد. آن‌ها همچنین گفتند که حماس باید خلع سلاح شود و «نباید هیچ نقشی در آینده غزه داشته باشد.»

کرملین روز جمعه بار دیگر تأکید کرد که روسیه از زمان شوروی فلسطین را به رسمیت شناخته و همچنان از راه‌حل دودولتی بر اساس قوانین بین‌المللی حمایت می‌کند.

315 315