به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «لی چیانگ» نخستوزیر چین، روز شنبه ۴ مرداد در مراسم افتتاحیه کنفرانس جهانی هوش مصنوعی (WAIC) در شانگهای، بر ضرورت شکلگیری اجماع جهانی برای ایجاد توازن میان توسعه هوش مصنوعی و چالشهای امنیتی آن تأکید کرد.
اظهارات نخستوزیر چین تنها چند روز پس از آن مطرح شد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، از یک استراتژی جدید با مقرراتزدایی گسترده برای تسریع سلطه آمریکا بر بازار جهانی هوش مصنوعی رونمایی کرد.
لی در سخنان خود با اشاره به تهدیدهای ناشی از انحصار فناوری گفت: «اگر در دام انحصار، کنترل و مسدودسازی بیفتیم، هوش مصنوعی به ابزاری در انحصار چند کشور و شرکت محدود تبدیل خواهد شد». او افزود: «تنها با رویکردی مبتنی بر شفافیت، اشتراکگذاری و عدالت است که میتوان از مزایای هوش مصنوعی برای همگان بهرهمند شد».
او همچنین از تأسیس یک نهاد بینالمللی به رهبری چین برای همکاری در حوزه هوش مصنوعی خبر داد و گفت پکن آماده است پیشرفتهای خود را با کشورهای دیگر، بهویژه کشورهای در حال توسعه، به اشتراک بگذارد.
نخستوزیر چین کمبود ظرفیت پردازشی و تراشههای پیشرفته را بهعنوان یکی از گلوگاههای مهم این حوزه معرفی کرد؛ مشکلی که بهدلیل محدودیتهای صادراتی آمریکا به چین تشدید شده است. با وجود این محدودیتها، چین توسعه هوش مصنوعی را یکی از ارکان راهبرد استقلال فناوری خود قرار داده است.
از سوی دیگر، جفری هینتون، فیزیکدان برنده نوبل، در سخنرانی خود در همین مراسم، وضعیت فعلی هوش مصنوعی را به «بزرگکردن توله ببری زیبا که ممکن است بعداً شما را بکشد» تشبیه کرد و گفت: «برای بقای بشر، باید یاد بگیریم چطور این فناوری را بهدرستی تربیت کنیم».
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز در پیامی ویدیویی، مدیریت هوش مصنوعی را «آزمونی تعیینکننده برای همکاری بینالمللی» توصیف کرد. نماینده رئیسجمهور فرانسه هم در این رویداد بار دیگر بر «نیاز فوری به اقدامات جهانی» در این حوزه تأکید کرد.
در حالیکه ۵۸ کشور از جمله چین، هند و فرانسه در نشست مشابهی در پاریس خواستار تدوین چارچوبهای بینالمللی برای حکمرانی بر هوش مصنوعی شده بودند، ایالات متحده و بریتانیا با هشدار نسبت به «مقرراتگذاری بیش از حد»، از امضای بیانیه پایانی این نشست خودداری کردند.
منبع: techxplore
۲۲۷۲۲۷