ربیعی با اشاره به دو روایت جعلی که در فضای رسانه‌ای و سیاسی ترویج می‌شود، گفت: «اول، اینکه ما با یک کشور ۶ میلیونی یا ۷ میلیونی جنگیدیم؛ در حالی که واقعیت این است که ما با یک نظام ظالمانه جنگیدیم، نه یک کشور. دوم، اینکه جنگ، جنگ با مردم ایران بوده نه با جمهوری اسلامی؛ این هم یک دروغ بزرگ است.»

به گزارش خبرنگارخبرآنلاین گیلان دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور در گردهمایی سراسری آموزش مجریان طرح مهارت‌آموزی تا اشتغال و شبکه ایران یاران جوان در چمخاله لنگرود گفت: «دستم درد گرفت، روزهایی که شما در یک ماه گذشته سپری کردید بخشی از تاریخ ایران خواهد بود؛ بخشی از تاریخ کهن ایران در همین روزها جلوه دیگری پیدا کرد. تاریخ آینده از آن سخن خواهد گفت.» علی ربیعی با تأکید بر اهمیت روایت صحیح از وقایع روز افزود: «یکی از نگرانی‌های من روایت‌سازی‌های جعلی است. ما در دل صحنه هستیم، و آنچه رخ داد، به تعبیر من، دفاع میهنی بزرگی بود. اکنون در وضعیت ترک مخاصمه هستیم و هنوز درباره برجام و سرانجام آن با احتمالات مختلف صحبت می‌کنیم.» وی با تأکید بر اینکه نوع ایستادگی جامعه در برابر بحران‌ها تعیین‌کننده تاریخ خواهد بود، تصریح کرد: «شیوه حضور ما تاریخ‌ساز است.

این سرزمین کهن، همواره از گذشته تا امروز خود را حفظ کرده و هم گذشتگان و هم نسل‌های آینده شاهد تصمیم‌هایی خواهند بود که امروز برای چگونگی حضورمان گرفته‌ایم.» ربیعی با اشاره به جوانان دهه هفتادی، هشتادی و نودی گفت: «شما چگونه نیت خواهید اندیشید؟ این تاریخ را چگونه خواهید نوشت؟» او با اشاره به دو روایت جعلی که در فضای رسانه‌ای و سیاسی ترویج می‌شود، گفت: «اول، اینکه ما با یک کشور ۶ میلیونی یا ۷ میلیونی جنگیدیم؛ در حالی که واقعیت این است که ما با یک نظام ظالمانه جنگیدیم، نه یک کشور. دوم، اینکه جنگ، جنگ با مردم ایران بوده نه با جمهوری اسلامی؛ این هم یک دروغ بزرگ است.» ربیعی به تحلیل تاریخی نقش ایران در منطقه پرداخت و گفت: «ایران بخشی از استراتژی امنیتی آمریکا در منطقه بوده و رژیم گذشته نیز جزو این معادله بود.

اگر حتی رژیم گذشته توانایی دفاعی مستقل داشت، باز هم هدف قرار می‌گرفت، چون مسئله اسرائیل ظرفیت ایران است، نه صرفاً نوع حکومت.» او با اشاره به ظرفیت‌های بالای منابع انسانی کشور، اظهار کرد: «امروز بیش از ۲۲ میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی داریم. مهندسین ایرانی با کشورهای توسعه‌یافته قابل مقایسه‌اند. این ظرفیت انسانی ایران است که در منطقه جهت‌ساز فکری بوده و می‌تواند باشد.» دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور همچنین گفت: «رژیم اسرائیل با موج‌های ترور به دنبال برهم زدن وضعیت داخلی ایران بود. اما ایران با قدرت بازدارندگی ایستاد.

امروز ایران بدون نظام یعنی هدف نهایی آن‌ها. تحلیل من، نه بر پایه تعصب ایدئولوژیک، بلکه بر پایه فهم اجتماعی است.» ربیعی ادامه داد: «دروغ است که برخی رسانه‌های فارسی‌زبان می‌گویند مردم ایران با نظام همراه نیستند. مردم ایران در ذات فرهنگی‌شان با متجاوز همدلی نمی‌کنند. آنچه ما را از موشک هم قوی‌تر کرد، پیوستن ذهنی مردم ایران به تمامیت ارضی کشور بود.» او در ادامه به اهمیت فرهنگ کار و مهارت‌آموزی اشاره کرد و گفت: «پس از جنگ جهانی دوم، آلمان و ژاپن با تکیه بر فرهنگ و نیروی کار ماهر، بازسازی شدند. امروز نیز نیاز داریم تعریف شغل را بازنگری کنیم. شغل فقط کار در دولت نیست.» ربیعی ضمن اشاره به خاطراتی از شهید حسن باقری، سردار قاسم سلیمانی و فرزند شهید باقری، تأکید کرد: «ما فرماندهان جنگ بزرگی داشتیم که درست روایت نشدند. اینان افراد متخلق بودند که مظلومیت ایران را روایت‌پذیر کردند.» وی ده توصیه خطاب به جوانان از جمله ۱. دنبال حال بهتر باشید، نه فقط حال خوب ۲. اسیر پدیده اکوزنگی نشوید؛ مناسبات امروز، حقیقت را پنهان نکند ۳. جزئیات را ببینید، اما اسیر آن‌ها نشوید ۴. آرمان‌گرا باشید، اما واقع‌نگر ۵. قانون‌گرایی را حفظ کنید ۶. قدرت تحلیل خود را افزایش دهید ۷. مهارت‌های اجتماعی و فنی خود را توسعه دهید ۸. سایه‌سار جامعه باشید و در فعالیت داوطلبانه مشارکت کنید ۹. به پدر و مادر خود احترام بگذارید ۱۰. ایران را دوست بدارید و این محبت را نشان دهید ارائه کرد. ربیعی با اشاره به نقش اسلام در زندگی اجتماعی ایرانیان گفت: «اسلام پناهگاه و روش زندگی است. از آنچه از اسلام آموخته‌اید، همان را نهادینه کنید.» او در پایان با تأکید بر اهمیت امید، همبستگی و تکیه بر خداوند، سخنان خود را چنین به پایان برد: «اگر خودت را قوی نکنی، تنها می‌مانی. دنیا بی‌رحم است. ما خدا را داریم، همدیگر را داریم، و ان‌شاءالله همیشه با هم خواهیم بود؛ برای ایران و برای دین مقدس‌مان.»