پکن آماده می‌شود تا در رژه عظیم ۳ سپتامبر به مناسبت هشتادمین سالگرد پیروزی بر ژاپن در جنگ جهانی دوم، بخشی از مدرن‌ترین و ناشناخته‌ترین تسلیحات خود را به نمایش بگذارد؛ از موشک‌های کروز و بالستیک تازه‌نفس تا سامانه‌های ضدموشکی که می‌توانند معادلات منطقه‌ای و جهانی را دگرگون کنند.

به گزارش خبرآنلاین، چین در آستانه برگزاری یکی از بزرگ‌ترین رژه‌های نظامی تاریخ خود قرار دارد؛ رویدادی که نه‌تنها یادآور پیروزی تاریخی این کشور بر ژاپن در جنگ جهانی دوم است، بلکه ویترین تازه‌ای برای نمایش قدرت نظامی و فناوری‌های پیشرفته ارتش آزادی‌بخش خلق به شمار می‌رود.از چند هفته پیش، تصاویر و ویدئوهای غیررسمی از آماده‌سازی رژه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و کارشناسان دفاعی را به گمانه‌زنی درباره تسلیحات جدید پکن واداشته است.

بنا بر گزارش فارس، در میان این گمانه‌ها، چهار موشک تازه‌ظاهر شده با نام‌های YJ-15، YJ-17، YJ-19 و YJ-20 بیش از همه توجه‌ها را جلب کرده‌اند؛ موشک‌هایی که هنوز اطلاعات دقیقی از مأموریت، برد و شیوه پرتاب آن‌ها در دست نیست.

نام‌گذاری این موشک‌ها یادآور سنت ارتش چین در استفاده از پیشوند YJ برای موشک‌های کروز ضدکشتی و حمله زمینی است؛ تسلیحاتی که قابلیت پرتاب از زمین، دریا، زیردریایی و هواپیما را دارند.

به نظر می رسد YJ-15 یک طراحی جدید با موتور رَمجت است که شاکله‌ی مشابهی با YJ-12 موجود دارد. Yj-12 یک موشک کروز ضدکشتی فراصوت است که می تواند از طریق هوا، دریا و زمین پرتاب شود.

YJ-12 خود، حداقل از نظر ظاهر، یادآور موشک kh-31 دوران شوروی است.

تولید کننده YJ-12، شرکت دولتی علوم و صنعت هوافضای چی (CASIC)، در گذشته اعلام کرد که دست‌کم نسخه صادراتی، به نام CM-302، همچنین دارای قابلیت حمله زمینی ثانویه است.

YJ-17 نیز ظاهری شبیه به یک موشک موج‌سوار فراصوت دارد؛ تسلیحی که می‌تواند با مانورهای پیچیده در سرعتی بالاتر از پنج ماخ، پدافند دشمن را به چالش بکشد.YJ-19 با ورودی هوای آشکار، شباهت بیشتری به موشک‌های رمجت یا اسکرمجت دارد و YJ-20 نیز طراحی بالستیک چندمرحله‌ای را نشان می‌دهد؛ موشکی که برخی تحلیلگران آن را نسخه‌ای تازه از YJ-21 یا حتی بخشی از بسته تسلیحاتی زیردریایی‌های پیشرفته ۰۹۵ چین می‌دانند.

اما این پایان ماجرا نیست. گزارش‌ها حاکی از آن است که موشک‌های ناشناخته دیگری با ابعاد بزرگ نیز در کاروان‌های آماده‌سازی رژه دیده شده‌اند؛ موشک‌هایی که برخی ناظران احتمال می‌دهند نمونه‌های تازه‌ای از موشک‌های بالستیک قاره‌پیما یا سامانه‌های حمل‌ونقل آن‌ها باشند. این گمانه‌ها با توجه به سیاست اخیر پکن در افزایش سیلوهای موشکی و ایجاد نوعی بازی «گل یا پوچ» برای فریب رقبا، تقویت شده است.

در کنار این تسلیحات تهاجمی، پکن قصد دارد توانمندی‌های پدافندی خود را هم به نمایش بگذارد. سامانه‌های رهگیر HQ-11، HQ-16 و HQ-19 تقریبا حضورشان قطعی است.اما چشم‌ها به رونمایی احتمالی از سامانه‌های جدیدی چون HQ-29 و HQ-26 دوخته شده که می‌توانند نقش همتای چینی سامانه آمریکایی SM-3 را ایفا کنند. همچنین سامانه ناشناخته HQ-20، با قابلیت حمل هشت موشک رهگیر بر روی TEL هشت‌چرخ، ممکن است برای نخستین‌بار در معرض دید عموم قرار گیرد.

گذشته از موشک‌ها، تصاویر منتشرشده نشان می‌دهد که وسایل نقلیه زرهی سنگین، زیردریایی‌های بدون‌سرنشین و حتی موشک‌های کروز پنهان‌کار نیز بخشی از این رژه خواهند بود.به طور کلی، رژه پیش‌روی پکن صرفا یک نمایش نظامی نیست؛ این رویداد پیامی آشکار به رقبا و بازیگران منطقه‌ای و جهانی دارد: چین نه‌تنها در حال مدرن‌سازی ارتش خود است، بلکه می‌خواهد نشان دهد «شگفتانه‌های نظامی»اش می‌توانند معادلات قدرت را تغییر دهند.

315 315