رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اهمیت برگزاری دومین جشنواره ملی انگور شاهرود، این رویداد را فرصتی بی‌نظیر برای نمایش توانمندی‌های کشاورزی منطقه خواند و بر لزوم برنامه‌ریزی منسجم برای تداوم آن در سطح ملی تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین  استان سمنان، محمدرضا قاسمی در دومین جشنواره ملی انگور شاهرود، با بیان این که این رویداد بستری مناسب برای معرفی قابلیت‌های بخش کشاورزی استان است، اظهار داشت: این جشنواره می‌تواند دومین مشق برای رسیدن به بلوغ لازم جهت برگزاری هرچه بهتر این رویداد در سطح ملی باشد که در سال‌های آتی محقق خواهد شد.

وی با قدردانی از تمامی دست‌اندرکاران برگزاری این جشنواره، افزود: از همه ذی‌نفعان و بازیگران این برنامه، به ویژه در بخش خصوصی و مجموعه دانشگاه که مکان را در اختیار گذاشته‌اند، باید قدردانی کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان ابراز امیدواری کرد تا با محوریت انجمن و اتکا به ظرفیت‌های بخش غیردولتی، برنامه‌ریزی منسجمی برای تداوم برگزاری این جشنواره در سال‌های آتی صورت گیرد.

قاسمی با اشاره به اهمیت استراتژیک محصول انگور در شهرستان شاهرود، خاطرنشان کرد: شاهرود با دارا بودن تنها کمتر از دو درصد از باغات کشور، حدود ۵ درصد از تولید انگور کشور را به خود اختصاص داده است.

وی عنوان کرد: میانگین عملکرد ۲۸ تن در هکتار در مقابل میانگین ۱۱ تا ۱۲ تنی کشور و کیفیت فوق‌العاده محصول، دو ویژگی ممتاز این منطقه محسوب می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در ادامه به چالش‌های پیش روی بخش کشاورزی اشاره و تصریح کرد: اجرای برخی ضوابط جدید مانند اصلاح پروانه چاه‌های آب کشاورزی و خاموشی اجباری مراکز تولیدی، به همراه تغییرات اقلیمی، بخش کشاورزی را با چالش‌های مضاعفی روبه‌رو کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تأکید کرد: افزایش تاب‌آوری این بخش نیازمند همراهی همه ذی‌نفعان و یک برنامه‌ریزی فرادستگاهی است و ما نیازمند حکمرانی دقیق‌تر برای تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری هستیم.

وی با اشاره به هدف‌گذاری ۹۰ درصدی خودکفایی در تولید محصولات راهبردی، هشدار داد: بدون اقدامات بهتر و هماهنگ‌تر، در تأمین و تولید غذا با چالش‌های جدی‌تری مواجه خواهیم شد.

قاسمی در پایان، با بیان راهکارهای کلیدی برای حفظ و ارتقای باغات انگور، ابراز امیدواری کرد:برگزاری این جشنواره و عزم جدی تولیدکنندگان، منجر به مقاوم‌سازی بخش کشاورزی در برابر تکانه‌ها و توسعه صادرات غیرنفتی شود.

***جشنواره ملی انگور

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین  استان سمنان، دومین جشنواره ملی انگور شاهرود برگزار شد.

این جشنواره با حضور کولیوند استاندار سمنان، قاسمی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، امام جمعه شاهرود و نماینده مردم شریف شاهرود و میامی در سالن شقایق های دانشگاه صنعتی شاهرود برگزار شد.

شهرستان شاهرود با دارا بودن سطح وسیعی از تاکستان ها، بعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و یکی از قطب های تولید انگور در کشور به شمار می آید.

در این جشنواره علاوه بر حضور کشاورزان و انگورکاران سطح استان، بهره برداران بخش کشاورزی شهرستان شاهرود نیز به معرفی انواع ارقام انگور قابل کشت خود پرداختند.

گفتنی است در این جشنواره، ارقام مختلف انگور توسط بهره برداران معرفی و رقم برتر توسط داوران معرفی می شود.

48