استاندار سمنان با تأکید بر سلامت، شفافیت و مشارکت حداکثری به‌عنوان خط قرمز برگزاری انتخابات، از فرمانداران خواست با دقت و جدیت روند آماده‌سازی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا را آغاز کنند و گفت: فرمانداران مسئول مستقیم برگزاری انتخابات هستند و این مسئولیت به هیچ عنوان قابل تفویض نیست.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، محمدجواد کولیوند، استاندار سمنان در نخستین جلسه ستاد انتخابات استان سمنان با اشاره به آغاز رسمی روزشمار انتخابات، اظهار کرد: امروز نخستین جلسه ستاد انتخابات استان سمنان در پی اعلام روزشمار انتخابات توسط وزارت کشور برگزار می‌شود. هم‌زمان با تشکیل ستاد انتخابات استان، فرمانداران نیز باید بلافاصله ستادهای شهرستانی را تشکیل دهند و رؤسای کمیته‌ها را معرفی و احکام آنها صادر شود تا شاکله سازمانی انتخابات در شهرستان‌ها، بخش‌ها و حتی روستاها شکل بگیرد.

استاندار سمنان با تأکید بر جایگاه فرمانداران در این فرآیند، گفت: برابر قانون، فرمانداران مجریان و برگزارکنندگان اصلی انتخابات در حوزه خود هستند و این مسئولیت به هیچ عنوان قابل تفویض به فرد دیگری نیست. هرگونه تصمیم‌گیری، پاسخگویی و نظارت در هر شهرستان باید در شخص فرماندار خلاصه شود.

وی افزود: در این دوره از انتخابات، تنها انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار خواهد شد.

کولیوند با اشاره به احتمال برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی در برخی شعب، اظهار داشت: نگاه وزارت کشور به برگزاری انتخابات الکترونیک بسیار جدی است. ممکن است انتخابات در استان سمنان در تمامی شعب به صورت الکترونیک باشد، بنابراین کمیته فناوری اطلاعات از امروز باید در تمامی شعب تجهیزات لازم را پیش بینی کند.

استاندار سمنان با بیان اینکه سلامت انتخابات مهم‌ترین وظیفه ستادها و فرمانداران است، گفت: باید به قدری شفاف و روشن عمل کنیم که کوچک‌ترین شک و شبهه‌ای باقی نماند. هر فردی که اعتراضی دارد باید بتواند شکایت خود را مطرح کند و پاسخ روشن و قانونی بگیرد.

او هشدار داد: به هیچ عنوان نباید در مسیر انتخابات موضع‌گیری یا جانبداری از طیف یا جناح خاصی وجود داشته باشد. اگر گزارشی از سوء جریان یا تخلف به دست ما برسد، بدون هیچ ملاحظه‌ای و پس از اثبات، برخورد قاطع خواهد شد.

استاندار سمنان خطاب به کمیته‌های مختلف ستاد انتخابات گفت: همه کمیته‌ها باید فعالیت‌های خود را مستندسازی کنند؛ یعنی هر اقدام، جلسه و تصمیم به صورت مکتوب ثبت شود تا در صورت بروز شکایت یا ابهام، بتوان پاسخ دقیق و مستدل ارائه داد. این امر، ضامن شفافیت و جلوگیری از حاشیه‌ها خواهد بود.

وی ادامه داد: فرمانداران باید روزشمار انتخابات را به صورت جزئی تهیه و در اتاق‌های ستاد نصب کنند تا همه اعضا از وظایف و زمان‌بندی‌ها مطلع باشند.

کولیوند با اشاره به اهمیت حضور مردم در پای صندوق‌های رأی، تأکید کرد: کیفیت خدماتی که مسئولان به مردم ارائه می‌دهند، نقش مستقیم در افزایش مشارکت دارد. نباید شرایطی ایجاد شود که درصد مشارکت پایین بیاید و موجب تضعیف شوراها شود.

استاندار سمنان ادامه داد: کمیته اطلاع‌رسانی نیز باید فعال باشد و تمام اطلاعیه‌های وزارت کشور و ستاد انتخابات را به صورت گسترده و دقیق در رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر کند.

کولیوند با تأکید بر نگاه رهبر معظم انقلاب به سلامت انتخابات، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب سلامت انتخابات را بسیار مهم می‌دانند. اگر انتخابات سالم برگزار شود، هر فردی که انتخاب شد باید خادم مردم باشد و نتیجه را با سربلندی بپذیرد.

وی اضافه کرد: سلامت انتخابات وظیفه همه ماست. ممکن است برخی به دنبال سوءاستفاده باشند، اما ما باید با اصلاح فرآیندها جلوی این موارد را بگیریم.

کولیوند با اشاره به ثبت‌نام الکترونیکی داوطلبان گفت: افرادی که قصد ثبت‌نام دارند باید اطلاعات خود را به صورت الکترونیکی بارگذاری کنند. فرمانداری‌ها   و بخشداری‌ها باید اطلاع رسانی کرده و زمینه اجرای این کار را فراهم کنند.

استاندار سمنان در پایان خاطرنشان کرد: تمام کمیته‌ها باید از همین امروز وظایف خود را آغاز کنند و مستندات فعالیت‌ها را به صورت دقیق ثبت نمایند. همه جناح‌ها و گروه‌های قانونی باید در این فرآیند مشارکت کنند، چرا که انتخابات متعلق به نظام جمهوری اسلامی است و هدف اصلی ما، برگزاری انتخاباتی سالم، شفاف و با مشارکت حداکثری مردم است.

48