مدیرکل انتقال خون استان قزوین از شناسایی یک اهداکننده ۴۰ساله با گروه خونی بسیار نادر در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین، دکتر «اسماعیل کلهر» مدیرکل انتقال خون استان قزوین با اعلام این خبر اظهار کرد: گروه خونی بسیار نادر –D (دی دش دش) از یک مرد ۴۰ساله پس از اهدای خون شناسایی شد.

این گروه خونی به دلیل ویژگی‌های خاص خود بسیار کمیاب است؛ به گونه‌ای که فرد دارنده آن نمی‌تواند از هیچ گروه خونی معمولی دریافت داشته باشد و تنها از فردی با همین گروه خونی امکان انتقال خون دارد.

وی افزود: شناسایی خون‌های نادر و بسیار نادر تنها در زمان مراجعه افراد برای آزمایش، درمان یا اهدای خون امکان‌پذیر است و از این رو انجام غربالگری و آزمایش‌های تخصصی در اداره‌کل انتقال خون استان اهمیت ویژه‌ای دارد.

کلهر با بیان اینکه کشف گروه‌های خونی نادر از طریق آزمایش‌های تخصصی و در قالب فنوتیپ‌های نادر سیستم Rh انجام می‌شود، تأکید کرد: شناسایی و ثبت این گروه‌های خونی در اولویت سازمان انتقال خون ایران قرار دارد و نقش مهمی در روند درمان بیماران ایفا می‌کند.