سارکوزی با اعلام اینکه «در زندان خواهم خوابید، اما با سری بالا» گفت که بی‌گناهی خود را ثابت خواهد کرد.

به گزارش خبرآنلاین، نیکولا سارکوزی تأکید کرد که از سه مورد از چهار اتهام علیه خود تبرئه شده و تنها به اتهام «توطئه جنایی» با همکارانش مجرم شناخته شده است.

به گزارش ایسنا، او گفت که آدرس او کاملاً مشخص است و به عنوان یک چهره عمومی، نمی‌تواند از مسئولیت‌های خود فرار کند.

در گزارش گاردین آمده است که سارکوزی از تصمیم دادگاه برای فرستادنش به زندان انتقاد کرد اما گفت که «از احضاریه پیروی خواهد کرد».

او تاکید کرد:  «اگر آنها کاملاً می‌خواهند که من در زندان بخوابم، در زندان خواهم خوابید، اما با سری بالا.»

سارکوزی خاطرنشان کرد که از آنجایی که باید قبل از زندانی شدن در دادگاه حاضر شود، منتقدانش فرصت خوبی خواهند داشت. او گفت: کسانی که اینقدر از من متنفرند که فکر می‌کنند می‌توانند مرا تحقیر کنند. چیزی که امروز تحقیر کرده‌اند فرانسه است، تصویر فرانسه.»

او این حکم را «بی‌عدالتی باورنکردنی» نامید و گفت که همچنان به بی‌گناهی خود اعتقاد دارد و درخواست تجدیدنظر خواهد کرد.

لوموند اما گفته است که به عنوان بخشی از حکم، او "ظرف یک ماه توسط دفتر دادستانی احضار خواهد شد تا از تاریخ حبس خود مطلع شود"، اما درخواست تجدیدنظر او حکم را به حالت تعلیق در نخواهد آورد.

سارکوزی می‌گوید این حکم «عواقب شدیدی» برای حاکمیت قانون در فرانسه دارد و اعتماد به دادگاه‌ها را تضعیف می‌کند.

او این حکم را «تصمیمی با عواقب شدید برای حاکمیت قانون و اعتمادی که می‌توانیم به سیستم قضایی داشته باشیم» خواند.

نیکولا سارکوزی، رئیس جمهور سابق فرانسه، پس از آنکه در دادگاهی که در آن او و دستیارانش به انعقاد قرارداد فساد با رژیم معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی، برای دریافت بودجه برای مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری فرانسه در سال ۲۰۰۷ متهم شده بودند، به جرم توطئه جنایی به پنج سال زندان محکوم شد.

در حکمی غیرمنتظره، قاضی ارشد، ناتالی گاوارینو، نوع خاصی از حکم را صادر کرد که به این معنی است که سارکوزی حتی در صورت درخواست تجدیدنظر، باید مدت حبس خود را تحمل کند.

شروع دوره محکومیت او بعداً تعیین خواهد شد و به دادستان‌ها یک ماه فرصت داده می‌شود تا به رئیس سابق دولت اطلاع دهند که چه زمانی باید به زندان برود. سارکوزی، ۷۰ ساله، می‌تواند درخواست کند که حکم زندان را به شکل دیگری، مثلاً با دستبند الکترونیکی، اجرا کند.

قاضی همچنین به سارکوزی دستور داد که ۱۰۰۰۰۰ یورو (۸۷۰۰۰ پوند) جریمه نقدی بپردازد.

او به جرم توطئه جنایی مجرم شناخته شد اما از فساد، سوءاستفاده از بودجه عمومی لیبی و تأمین مالی غیرقانونی مبارزات انتخاباتی تبرئه شد.

دادستان‌ها به دادگاه گفته بودند که سارکوزی و دستیارانش در سال ۲۰۰۵ یک «پیمان فساد» با قذافی و رژیم لیبی ترتیب دادند تا دو سال بعد به طور غیرقانونی مبارزات انتخاباتی پیروزمندانه ریاست جمهوری سارکوزی را تأمین مالی کنند.

دادگاه شنیده بود که در ازای این پول، رژیم لیبی درخواست کمک‌های دیپلماتیک، حقوقی و تجاری کرده است و این قابل درک بود که سارکوزی چهره بین‌المللی قذافی را احیا خواهد کرد. رهبر مستبد لیبی که حکومت وحشیانه ۴۱ ساله‌اش با نقض حقوق بشر شناخته می‌شود، به دلیل ارتباط رژیمش با تروریسم، از جمله بمب‌گذاری در پرواز ۱۰۳ پان امریکن بر فراز لاکربی در اسکاتلند در دسامبر ۱۹۸۸، در سطح بین‌المللی منزوی شده بود.

دادستان‌ها اعضای همراهان سارکوزی را به ملاقات با اعضای رژیم قذافی در لیبی در سال ۲۰۰۵، زمانی که سارکوزی وزیر کشور بود، متهم کردند. سارکوزی اندکی پس از رسیدن به ریاست جمهوری فرانسه در سال ۲۰۰۷، رهبر لیبی را برای یک سفر رسمی طولانی به پاریس دعوت کرد و چادر بادیه‌نشینی قذافی در باغ‌هایی نزدیک کاخ الیزه برپا شد. سارکوزی اولین رهبر غربی بود که از زمان قطع روابط در دهه ۱۹۸۰ به دلیل وضعیت منفور قذافی به عنوان حامی تروریسم دولتی، در یک سفر رسمی کامل از قذافی استقبال کرد.

اما در سال ۲۰۱۱، سارکوزی فرانسه را در خط مقدم حملات هوایی به رهبری ناتو علیه نیروهای قذافی قرار داد که به شورشیان در سرنگونی رژیم او کمک کرد. قذافی در اکتبر ۲۰۱۱ توسط شورشیان دستگیر و کشته شد.

این اتهامات پرونده‌ی یک قرارداد مخفی تأمین مالی کمپین با رژیم لیبی، بزرگترین محاکمه‌ی فساد سارکوزی ۷۰ ساله بود که از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ رئیس جمهور راست‌گرا بود. او پیش از این در دو پرونده‌ی جداگانه محکوم شده و نشان لژیون دونور، بالاترین نشان افتخار فرانسه، را از دست داده است.

در پرونده‌ی اول، سارکوزی به جرم فساد و اعمال نفوذ به دلیل تلاش‌های غیرقانونی برای جلب نظر قاضی محکوم شد. او به یک سال زندان محکوم شد که امسال آن را با یک پلاک الکترونیکی به مدت سه ماه گذراند و سپس به طور مشروط آزاد شد. این اولین باری بود که یک رئیس دولت سابق فرانسه مجبور به استفاده از پلاک الکترونیکی می‌شد. سارکوزی مجبور شد در بخشی از محاکمه‌ی مربوط به تأمین مالی کمپین لیبی، این پلاک را در دادگاه کیفری پاریس به همراه داشته باشد.

در پرونده‌ی دوم، سارکوزی به دلیل پنهان کردن هزینه‌های غیرقانونی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۲ که در آن از فرانسوا اولاند، نامزد سوسیالیست، شکست خورد، محکوم شد. او به هر دو محکومیت اعتراض کرده است.

روز پنجشنبه، کلود گئان، که پیش از انتصاب به عنوان رئیس دفتر سارکوزی و سپس وزیر کشور، مدیر ستاد انتخاباتی ریاست جمهوری سارکوزی در سال ۲۰۰۷ بود، به جرم توطئه جنایی و فساد مجرم شناخته شد.

برایس هورتفو، یکی دیگر از متحدان سارکوزی، که به عنوان وزیر کشور نیز خدمت کرده بود، به جرم توطئه جنایی مجرم شناخته شد اما از اتهام تأمین مالی غیرقانونی کمپین تبرئه شد. احتمالاً او و گئان هر دو به محکومیت خود اعتراض خواهند کرد.

اریک وورث، یکی دیگر از وزرای سابق که در سال ۲۰۰۷ رئیس تأمین مالی کمپین سارکوزی بود و از آن زمان به حزب میانه‌روی امانوئل مکرون پیوسته است، تبرئه شد.

در یک چرخش ناگهانی وقایع در این هفته، زیاد تقی الدین، تاجر فرانسوی-لبنانی،  که به وب‌سایت تحقیقاتی مدیاپارت در مصاحبه‌ای ویدیویی در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که او به تحویل چمدان‌های پول نقد از قذافی به همراهان سارکوزی کمک کرده بود، دو روز قبل از صدور حکم در بیروت بر اثر حمله قلبی درگذشت.

در سال ۲۰۲۰، تقی‌الدین ناگهان اظهارات مجرمانه خود در مورد انتقال چمدان‌های پول نقد در پرونده لیبی را پس گرفت و این باعث شد تردیدهایی مبنی بر این شد که سارکوزی و متحدان نزدیکش به او رشوه داده باشند، چیزی که آنها همیشه آن را انکار کرده‌اند. کمی بعد، تقی‌الدین اظهارات خود را رد کرد. یک پرونده حقوقی جداگانه در مورد اظهارات تقی‌الدین گشوده شده است. سارکوزی و همسرش، خواننده و مدل سابق کارلا برونی-سارکوزی، و چند نفر دیگر به ظن اعمال فشار بر یک شاهد به دلیل پس گرفتن ادعاهای تقی‌الدین، تحت تحقیقات رسمی قرار گرفته‌اند. همه آنها هرگونه تخلفی را انکار می‌کنند.

۳۱۰۳۱۰