محمدعلی ابطحی درباره شهید سید حسن نصرالله نوشت: دوستان نزدیک سید بارها نقل کرده‌اند که سید حسن چقدر از عملکرد دولت آقای خاتمی تعریف می‌کرد؛ دولتی که هم در حمایت از حزب‌الله کم نمی‌گذاشت و هم ارتباط خوبی با دنیا برقرار کرده بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی به مناسبت سالگرد شهادت سیدحسن نصرالله نوشت: 

سالگرد شهادت سید حسن نصرالله است؛ دیپلمات انقلابی.

شاید کمتر کسی تا به حال سید حسن نصرالله را مرد دیپلماسی و تساهل در امور معرفی کرده باشد.

مرد مجاهد بزرگی بود که در اوج انقلابی‌گری ــ که همه انقلابیون دنیا او را برتر از خودشان می‌دانستند ــ مرزهای دیپلماسی را به‌خوبی می‌شناخت. دوست داشت حزب‌الله یک جریان منطقی شناخته شود و البته منطقی‌ترین اتفاق دنیا مبارزه با رژیم جنایتکار اسرائیل بود.

علیرغم تبلیغات سنگین در دنیا، با هر معیاری که در لغت‌نامه‌های جهان آمده باشد، تروریست نبود. او به دنبال حق مشروع مردم کشورش بود و این اوج میهن‌پرستی بود.

البته دشمنش دارای بزرگ‌ترین کارتل‌های رسانه‌ای جهان از سه دهه پیش بود. آن‌قدر تروریست بودن را تکرار می‌کردند که کسی نتواند معنای واقعی این واژه را بفهمد.

نقطه عطف دیپلمات بودنش، ارتباط او با ایران بود. کسی تردید ندارد که هم‌افقی فکری او با امام خمینی و آیت‌الله خامنه‌ای در مورد مبارزه با اسرائیل باعث شده بود که از همه لحاظ ایران پشتوانه حزب‌الله باشد. او هم جدا قدرشناس بود و این قدرشناسی اتفاق مهمی بود. سربسته می‌توانم بگویم که بعضی گروه‌های انقلابی که حمایت‌هایی از ایران دریافت می‌کردند، به وقت فشار جهانی ایران و مصالح ایرانی را نادیده می‌گرفتند. اما سید حسن خیلی شفاف قدردان بود و این را کتمان نمی‌کرد. بارها برای مردم لبنان توضیح می‌داد که ایران در حالی از حزب‌الله حمایت می‌کند که این حمایت مشکلات زیادی برایش داشته است.

در بعضی از دوران‌های اوج محبوبیتش در جهان عرب و اسلام، کشورهای پولداری به او پیشنهاد همکاری و حمایت می‌دادند و فقط توقع داشتند که از ایران فاصله بگیرد، اما نکرد.

برخلاف تصور افراطیون داخل ایران، سید حسن علاقمند بود روابط ایران و دنیا خوب باشد. بعد از ریاست جمهوری آقای خاتمی، تبلیغات زیادی کرده بودند که خاتمی می‌خواهد با سیاست تنش‌زدایی با دنیا حزب‌الله را رها نماید.

من شخصاً در جلسه شورای مرکزی حزب‌الله در لبنان شرکت کردم. همه اعضا بودند. توضیح دادم که مفهوم سیاست تنش‌زدایی چیست. آقای سید حسنِ شهید در برابر همه اعضای شورای مرکزی حزب‌الله گفت: «حتماً ایرانِ دارای روابط خوب با دنیا بیشتر مورد استقبال حزب‌الله است.»

دوستان نزدیک سید بارها نقل کرده‌اند که سید حسن چقدر از عملکرد دولت آقای خاتمی تعریف می‌کرد؛ دولتی که هم در حمایت از حزب‌الله کم نمی‌گذاشت و هم ارتباط خوبی با دنیا برقرار کرده بود.

تلاش‌های مشترک ناکامی هم با شهید حاج قاسم سلیمانی درباره مسأله آقای خاتمی داشتند که شرحش بماند برای بعد.

سید حسن هم مثل مرادش سیدعلی، در اطرافش افراطیون زیادی داشت که باید شاقول اعتدال می‌ماند و راه صحیح را می‌نمایاند.

نقدی هم به روحش تقدیم کنم:

سید و حزب‌الله کاش پشت سر اسد نمی‌رفتند.

کاش تلاش می‌کرد به همه طوایف مردم لبنان، مثل مراد دیگرش سید موسی صدر، توجه بیشتری کند.

شهید بزرگوار سید حسن نصرالله، مردی متواضع، متدین، وظیفه‌محور، شجاع و دشمن‌ستیز بی‌ملاحظه‌ای بود. کمتر کسی در تاریخ معاصر به اندازه او هم شیفتگان فراوان داشت که او را تا حد پرستش دوست داشتند و هم دشمنان بی‌شمار.

29218