در هر دوره از مجالس نه گانه شورای اسلامی، نمایندگانی از دور قبل حضور دارند.

نسرین وزیری: اگر چه 189 نفر از نمایندگان مجلس هشتم، از حضور در مجلس نهم بازماندند، اما نگاهی به ابقای نمایندگان هر دوره در دوره پسین خود، گویای آن است که این روند در ادوار پیشین نیز وجود داشته است. 65 درصد نمایندگان مجلس هشتم، در حالی به مجلس نهم راه یافته​اند که مجالس دوم و پنجم در رتبه​های پایین​تری از این میزان قرار دارند و مجالس ششم و هفتم حائز بیشترین درصد ابقای نمایندگان دوره پیشین خود هستند.
به طور میانگین حدود 65 درصد نمایندگان هر دوره به دور بعد راه می​یابند و از این منظر، مجلس نهم در حد متوسط قرار دارد و برخلاف اظهارات برخی چهره های سیاسی که این پدیده را به معنای نارضایتی شهروندان از مجلس هشتم تفسیر می کنند، هیچ اتفاق خارق العاده ای به وجود نیامده است.
با ملاحظه آمار و ارقام می توان گفت میان راه نیافتگان مجلس هفتم به مجلس هشتم تفاوت چندانی با راه نیافتگان مجلس هشتم به نهم وجود ندارد و چه بسا اگر در تایید صلاحیتها مانند 4 سال پیش عمل می شد، همین تفاوت ناچیز هم به وجود نمی آمد.
در جدول زیر که به تعداد و درصد نمایندگان ابقا شده در هر دوره به نسبت دور قبل اشاره دارد، درصد تغییرات در هر دوره نیز لحاظ شده است.
منبع آمار ارائه شده در این جدول، کتاب معرفی نمایندگان ادوار مختلف مجلس چاپ روابط عمومی خانه ملت است. یادآوری می​شود، تعداد کل نمایندگان از مجلس اول تا پنجم، 270 نفر بوده و از آن زمان تا کنون به 290 نفر افزایش یافته است.
ورود از دوره​ای به دور بعد
تعداد نماینگان ابقا شده در دور بعد
درصد نمایندگان ابقا شده
درصد تغییر نمایندگان
از مجلس اول به دوم
106 نفر
39
61
از مجلس دوم به سوم
103 نفر
38
62
از مجلس سوم به چهارم
87 نفر
32
68
از مجلس چهارم به پنجم
104 نفر
39
61
از مجلس پنجم به مجلس ششم
70 نفر
24
76
از مجلس ششم به هفتم
70 نفر
24
76
از مجلس هفتم به هشتم
107 نفر
37
63
از مجلس هشتم به نهم
101 نفر
35
65
 
/2929
منبع: خبرآنلاین