به گزارش خبرآنلاین به نقل از سایت اطلاع رسانی آیت الله صافی گلپایگانی، ایشان در همایش نقش دفاع از ولایت در خطبه فدک حضرت زهرا(س) که در سالن همایش های مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، گفت: به حضور در این جلسه که برای پاسداشت مقام اهلبیت(علیهمالسلام) است، افتخار میکنم. ایشان ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا(س)، اظهار داشت: زبان ما از بیان شخصیت حضرت زهرا (س) قاصر است.
وی با اشاره به روایت پیامبر اسلام (ص) درباره فاطمه زهرا(س) که فرمودند:«فاطمة بضعة منی»، گفت: تنها این یک جمله درباره حضرت زهرا(س) بیان شده است،بلکه بارها و به اشکال مختلف تکرار شده است.
ایشان خاطرنشان کرد: این که حضرت رسول اکرم(ص) در روایات فراوانی به تبیین شخصیت و جایگاه حضرت صدیقه کبری اشاره میکنند، برای این است که بفرمایند«فاطمه(س) همان من هستم و بهترین الگو در میان مردم میباشد».
آیتالله صافی گلپایگانی درباره علم حضرت زهرا(س) گفت: آنچه حضرت در خطبه فدکیه بیان داشتند، سخنانی نبود که برای جمعآوری و نوشتن آن ساعتها زمان صرف کنند، بلکه به صورت بداهه بیان گردید که این نشاندهنده بخشی از علم بیگران حضرت صدیقه کبری(س) است.
وی با بیان این که هر چه انسان در سخنوری توانا باشد، باز هم نمیتواند این گونه سخن بگوید، خاطرنشان کرد: این در حالی است که این خطبه، تنها روایتی نیست که در اختیار ماست.
این مرجع تقلید در ادامه درباره حضور حضرت صدیقه کبری(س) در مسجدالنبی (ص) و خطبهخوانی ایشان، گفت: حضرت زمانی که میخواستند به مسجد بروند، با کمال عظمت، در حالی که تعدادی از زنان با ایمان دور ایشان بودند، به مسجد آمدند و با اقتدار آن خطبه نورانی را بیان کردند.
آیتالله صافی گلپایگانی با تأکید بر این که حضرت فاطمه زهرا(س) از دنیا بریده و به خدا وصل شده بودند، بیان داشت: این ویژگی، در وجود تمامی اهلبیت(علیهمالسلام) دیده میشود و ما نیز باید با اقتدا به آنها، از سیره این برزگواران تبعیت کنیم.
ایشان درباره ویژگیهای خطبه فدکیه، اظهار داشت: حضرت زهرا(س) در این خطبه، معارف اسلامی را بیان کردند و تنها کسی که می توانست این گونه سخن بگوید. این حضرت زمانی که دیدند که حفظ دین و ارزشهای اسلامی نیاز به خطبه خواندن است،این کار را به بهترین نحو انجام دادند.
این مرجع تقلید با تأکید بر این که همه ما مدیون خطبه حضرت زهرا(س) هستیم، ادامه داد: اگر این خطبه نبود، شاید کسی امیرالمؤمنین و اهلبیت(علیهمالسلام) و حتی حضرت ولی عصر(عج) را نمی شناخت.
ایشان با تأکید بر ترویج و نشر آموزههای اسلامی، ادامه داد: در تمام دنیا، در خداشناسی و معارف اسلامی، منبعی بالاتر از مکتب اهلبیت(علیهمالسلام) وجود ندارد و زمانی که عطش جهانی برای نجات از مشکلات وجود دارد، وظیفه ما را در پاسخگویی به نیازها، بر اساس تعالیم اهلبیت(علیهمالسلام) بیشتر میکند.
آیتالله صافی گلپایگانی با بیان این که اسلام دین فرداست، ادامه داد: اسلام بیش از آنکه مربوط به امروز ما باشد، برای آینده ما برنامه دارد؛ به این معنی که هرچه جهان پیش میرود، باز هم میبینیم که اسلام بسیار جلوتر از آن است.
ایشان در پایان توجه طلاب به سیره و سخنان اهلبیت(علیهمالسلام) و دعاهای آنها را ضروری دانستند.
/6262