به گزارش ستادخبری جشنواره ، این مراسم با حضور محمدحسین صوفی معاون صدا، تاکشی دکی نماینده اتحادیه رادیو و تلویزیونهای آسیا و اقیانوسیه، مدیران شبکههای مختلف رادیو، برنامه سازان داخلی و خارجی شب گذشته 26 اردیبهشت ماه در سالن جام جم مجمتع فرهنگی آموزشی زیباکنار برپا شد.
تاکشی دکی نماینده اتحادیه رادیو و تلویزیونهای آسیا و اقیانوسیه با ابراز خرسندی از حضور در جشنواره بین المللی رادیو، گفت: «این اتحادیه در حال حاضر 200 عضو دارد. امروز با حضور رشد رسانههای دیگر رقابت برای رادیو سخت شده و آینده این رسانه در خطر است.»
وی در ادامه افزود: «مسلماً برگزاری چنین جشنوارهها و اجلاسهای بینظیر میتواند رادیو را در قرن 21 زنده نگه دارد تا این رسانه همیشه پویا بماند.»
معاون صدای سازمان صدا و سیما هم در بخشی از این مراسم پس از اجرای قطعات موسیقی به زبان گیلانی، گفت: «همکاران ما در رادیو یک سال پر کار را پشت سر گذاشتند. سال 90 سال موفقی برایمان بود و من از شما همکاران عزیز قدردانی میکنم.»
وی ادامه داد: «خوشحالم در هفتاد و سومین سالگرد راه اندازی رادیوی جمهوری اسلامی ایران شاهد آغاز به کار دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی رادیو و چهارمین دوره اجلاس بین المللی رادیو هستیم. رادیو در طول این سالها لحظات مختلفی را برای شنوندگان رقم زده است و در زمانهای تلخ و شیرین کنار مردم حضور داشت. بزرگترهای من و شما اقدامات فراوانی برای این رسانه انجام دادند.»
صوفی یادآور شد: «اگر تلاشهای صادقانه نبود این رسانه تا به امروز این طور زنده و پویا باقی نمیماند و ما هم باید این رسانه را این گونه به آیندگان تحویل بدهیم. بنابراین باید بزرگترها در این رسانه جوانان را هدایت کنند و جوانان هم باید کار یاد بگیرند و از تجربههای پیشکسوتان استفاده کنند تا صدای ماندگار رادیو همیشه جاودان باقی بماند.»
معاون صدای سازمان صدا و سیما با اشاره به تلاشهای همکاران رادیویی در سال 90 افزود: «سال 90 یکی از بهترین سالها برای رادیو بود و دو اتفاق مهم برگزاری دوازدهمین دوره جشنواره رادیو و چهارمین دوره اجلاس جهانی رادیو در آن شکل گرفت.»
به گفته او ، برگزاری جشنواره منجر به رقابت و همراهی بیشتر میان همکاران رادیو میشود.
صوفی با اشاره به اقدامات سال 90 گفت: «در سال گذشته از تمام ظرفیتها بهره برده شد تا با استفاده از تجربیات و دیدگاههای مخاطبان برنامههای متعدد و متنوعی تهیه شود. امروز با افتخار میگوییم که در سال گذشته در هفته بیش از 700 برنامه متنوع، جذاب و تاثیرگذار از 20 شبکه رادیویی تولید و پخش میشد. یکی دیگر از اقدامات تلاش برای بیشتر دیده شدن انجام شد. فعالیت دیگر هم به فرکانسها مربوط میشد. یکی از گلایههای مخاطبان تغییر فرکانس شبکههای مختلف رادیویی در شهرهای دیگر بود. به همین دلیل ما تلاش کردیم فرکانسها را یکی کنیم تا این مشکل برطرف شود.»
وی با اشاره به راه اندازی شوراهای متعدد افزود: «شوراهای مشورتی کمک زیادی در امر برنامه سازی کرده است. در سال 1390 نسبت به سال 1389 با افزایش مخاطب رو به رو بودیم و از 27 درصد به 29 درصد رسیدیم. میزان رضایت هم از 80 درصد به 83 درصد و میزان شنوندگان با تحصیلات بالا به رادیو هم از 32 به 35 درصد رسید. این آمار وظیفه ما را به عنوان برنامه ساز سنگینتر میکند.»
صوفی در پایان این مراسم گفت: «امیدوارم بتوانیم سال 92 دوره دیگری از جشنواره رادیو را برگزار کنیم و این جشنواره سالانه برگزار شود. سال 1391 به عنوان سال ایدههای نو و تحول در محتوا نامگذاری شده است. با این نامگذاری قصد داشتیم به دانش برنامه سازی پر محتوا بیافزاییم تا شاهد تولیدات ارزشمند شویم.»
57247