روزنامه «پیپلز دیلی» چاپ چین امروز (جمعه) نوشت ژاپن با اظهارات نخست وزیرش در مورد تایوان، در تلاش است تا نظامی‌گری دوران جنگ خود را احیا و اشتباهات تاریخ را تکرار کند.

به گزارش خبرآنلاین، «سانائه تاکایچی» نخست وزیر ژاپن با اظهارات اخیرش در پارلمان مبنی بر اینکه حمله چین به تایوان می‌تواند به یک «وضعیت تهدیدکننده بقا» تبدیل شود و واکنش نظامی توکیو را در پی داشته باشد، باعث ایجاد اختلاف دیپلماتیک با پکن شده است.

بنا بر گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، دیپلمات ارشد چین در اوساکا، مقاله‌ای خبری در مورد اظهارات تاکایچی در مورد تایوان در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) به اشتراک گذاشت و نوشت: «گردن کثیفی که خودش را به داخل می‌چسباند باید قطع شود»؛ نوشته‌ای که باعث اعتراض توکیو شد.

رسانه‌های دولتی چین نیز از آن زمان با مجموعه‌ای از سرمقاله‌ها و تفسیرهای تند و تیز، با توجه به نارضایتی‌های مداوم در مورد گذشته جنگی ژاپن و حساسیت شدید چین در مورد هر چیزی که به تایوان مربوط می‌شود، به این موضوع واکنش نشان داده‌اند و تاکایچی را به باد انتقاد گرفته‌اند.

روزنامه رسمی حزب کمونیست حاکم، «خلق» در تفسیر خود نوشت که اظهارات نخست وزیر ژاپن به هیچ وجه یک «جار و جنجال سیاسی» نبوده و جناح راست ژاپن تلاش کرده است تا از محدودیت‌های قانون اساسی پس از جنگ جهانی دوم خود رهایی یابد و جایگاه یک قدرت نظامی را دنبال کند. در سال‌های اخیر، ژاپن با سرعت زیادی در مسیر تقویت نظامی گام برداشته است.

این روزنامه همچنین نوشت: «از بازدیدهای مکرر از معبد یاسوکونی گرفته تا انکار قتل عام نانجینگ، و تبلیغ شدید نظریه تهدید چین، هر اقدام از سوی تاکایچی ردپای قدیمی گناه تاریخی را دنبال می‌کند که تلاشی برای تطهیر تاریخ تجاوز و احیای نظامی‌گری این کشور است.»

جنگ جهانی دوم و حمله ژاپن به چین که پیش از آن در سال ۱۹۳۱ رخ داد، همچنان منبع تنش مداوم بین پکن و توکیو محسوب می‌شود.

روزنامه خلق چین نوشت که از نظر تاریخی، نظامی‌گری ژاپن از به اصطلاح «بحران‌های بقا» به عنوان بهانه‌ای برای تجاوز خارجی استفاده کرده است، از جمله حادثه «موکدن» در سال ۱۹۳۱، بهانه‌ای که ژاپن برای حمله به منچوری چین از آن استفاده کرد.

این روزنامه در ادامه نوشت: «حالا که لفاظی‌های مشابهی دوباره مطرح شده، آیا ژاپن قصد دارد اشتباهات تاریخ را تکرار کند؟»

پکن، تایوان را متعلق به خود می‌داند و استفاده از زور برای تصرف این جزیره را رد نکرده است. تایپه هم ادعاهای پکن را رد می‌کند و می‌گوید فقط مردم آن می‌توانند آینده جزیره را تعیین کنند.

315