پس از گذشت پنج روز از صدور حکم رئیس‌جمهور برای انتصاب یکی از مدیران دولت سیزدهم به عنوان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی، واکنش‌ها به این انتصاب ادامه دارد.

به گزارش خبرآنلاین روزنامه قدس نوشت: مختصر اینکه اصلاح‌طلبان به بهانه این جایگزینی، شعار «وفاق» را مورد هجمه قرار داده و می‌گویند: این دیگر اسمش وفاق نیست و حتی تعبیراتی تند در نقد این شعار مطرح کرده‌اند.

در همین حال اصول‌گرایان اما از درِ حمایت از دولت درآمده‌اند و رقیب سنتی را متهم می‌کنند که ظرفیتی برای پذیرش امر وفاق ندارد.

یکی از برجسته‌ترین واکنش‌ها، استعفای «فیاض زاهد» عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت بود که ساعاتی پس از این واکنش و البته درگیری‌های لفظی در شبکه‌های اجتماعی، موافقت «الیاس حضرتی» با آن اعلام شد.

الیاس حضرتی اما دیروز سرانجام به حاشیه‌های انتصاب سقاب اصفهانی و استعفای فیاض زاهد پاسخ داد و از تصمیم دولت دفاع کرد. رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در توضیح این انتصاب گفت: معاون جدید رئیس‌جمهور کاملاً منطبق بر سیاست‌های کلان دولت به ویژه در زمینه عدالت و وفاق ملی عمل خواهد کرد. وی افزود: دولت هیچ جریان خاصی را نمایندگی نمی‌کند و حق طبیعی و قانونی دولت است که تیم مدیریتی خود را بر اساس شایستگی افراد انتخاب کند.

وفاق به مثابه شایسته‌سالاری

انصاف آنکه از ابتدای شروع به کار دولت چهاردهم، دکتر پزشکیان بر وفاق و انسجام ملی تأکید کرده و از تمام جریان‌های سیاسی برای مشارکت در مدیریت کشور دعوت کرده است. امروز در دولت وفاق، افرادی از جناح‌های اصول‌گرا، اصلاح‌طلب و حتی مدیران سابق دولت دوازدهم در سمت‌های کلیدی حضور دارند؛ این نشان می‌دهد شایستگی و تجربه، ملاک اصلی مدیریت اجرایی است، نه تعلقات سیاسی.انتصاب اسماعیل سقاب ‌اصفهانی هم می‌تواند نمونه‌ای روشن از همین رویکرد شفاف، بی‌طرف و کارآمد دولت چهاردهم باشد و پیام روشنی به جامعه و جناح‌ها بدهد و آن اینکه حمایت از برنامه‌های دولت و وفاق ملی، افق مشترک سیاست‌گذاری‌های اجرایی کشور است و هیچ فشار سیاسی نباید مانع تصمیم‌گیری بر اساس شایستگی و منافع ملی شود.
دولت پزشکیان با این اقدام‌ها مسیر مدیریت متوازن و کارآمد کشور را هموار و بار دیگر تأکید کرده وفاق ملی و شایستگی مدیریتی، اساس توسعه و پیشرفت کشور است. تجربه تاریخی نشان داده دولت‌هایی که بر مبنای توان و شایستگی افراد عمل کرده‌اند، موفق‌تر و مؤثرتر بوده‌اند و سیاست اخیر دولت می‌تواند ضامن ثبات و انسجام مدیریتی کشور باشد.

آزمون مهم اصلاح‌طلبی

به توضیحات الیاس حضرتی برگردیم. رئیس شورای اطلاع‌رسانی با بیان اینکه «همه ما امروز بر یک کشتی سوار شده‌ایم و باید برای رسیدن این کشتی به مقصد تلاش کنیم، نه اینکه در مسیر آن سنگ‌اندازی کنیم» بر ضرورت همراهی جناح‌ها برای پیشبرد برنامه‌های کلان کشور تأکید کرده و این انصافاً اصل مهمی است.
انتصاب سقاب اصفهانی از همین منظر آزمون مهمی برای اصلاح‌طلبان و اصلاح‌طلبی هم هست. تن دادن گروه‌های سیاسی به معیارهای مورد پذیرش طرفین، اصل مهم تداوم امر سیاست و امر حکمرانی است به ویژه که اصلاح‌طلبان به شکل سنتی و تاریخی متهم هستند که از دولت‌های برآمده از دل خودشان، حمایت حداکثری ندارند و نهایتاً در سال‌های دوم و سوم، زمزمه‌های عبور از دولت را می‌توان از این اردوگاه سیاسی شنید.

انتصاب سقاب اصفهانی به ویژه نشان می‌دهد که آیا جریان اصلاحات پشت پزشکیان خواهند ماند یا از این انتصاب بهانه‌ای می‌سازند تا به سنت منسوب به خود، جامه عمل بپوشانند؛ سنتی که باید خاستگاه آن را میل به بقا در ساختار سیاسی، آن هم با پرهیز از پذیرش هزینه‌ها دانست.

واقعیت آنکه حمایت همه جناح‌ها از تصمیم‌های دولت، ضامن انسجام مدیریتی و موفقیت برنامه‌های ملی است. آزادی عمل دولت برای انتخاب مدیران توانمند، نه تنها حق قانونی رئیس‌جمهور، بلکه لازمه تحقق اهداف کلان توسعه کشور است. هر گونه محدودیت یا فشار جناحی، علاوه بر تهدید منافع ملی، می‌تواند موجب ایجاد شکاف و تنش‌های غیرضروری در بدنه دولت شود؛ امری که گروه‌ها و جریان‌های سیاسی به خصوص در شرایط فعلی باید از آن پرهیز کنند.در حقیقت معیار نقد در این انتصابات آن‌هم برای دولتی که شعار وفاق و دوری از جناح‌گرایی افراطی دارد، باید نقد فنی و صلاحیت‌های تخصصی باشد نه وابستگی به جناح‌های سیاسی.

17302