رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: برداشت نیشکر در ۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان آغاز شده و ارزش اقتصادی محصول تولیدی در سال جاری ۱۸۰ میلیارد ریال برآورد می شود.

صالح محمدی در گفت وگو با خبرنگارخبرآنلاین گیلان، اظهار کرد: همه ساله ۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان گیلان به  زیر کشت نیشکر می رود. وی افزود: شهرستان های صومعه سرا و لنگرود، قطب تولید نیشکر در استان گیلان هستند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تاریخ کشت این محصول شیرین در استان را نیمه اول اردیبهشت و تاریخ برداشت آن را آذر دانست و تصریح کرد: در زمان کاشت، داشت و برداشت این محصول هیچ گونه سم و کودی توسط نیشکرکاران استان استفاده نشده؛ به همین دلیل شکر سیاه تولید شده از گیاه نیشکر، کیفیت و بازار پسندی مناسبی دارد و در قالب محصول سالم عرضه می شود.

محمدی ادامه داد: روش پخت نیشکر به صورت سنتی در کارگاه های محلی است و در حال حاضر ۲۰ کارگاه سنتی در سطح استان در زمینه فرآوری محصول مشغول به کار هستند. وی، عملکرد نیشکر در منطقه را هزار و ۲۰۰ کیلوگرم شکر خشک در هکتار دانست و بیان کرد: برداشت نیشکر در استان به تازگی آغاز شده و ارزش اقتصادی محصول تولیدی در سال جاری ۱۸۰ میلیارد ریال برآورد می شود. با توجه به ارزش اقتصادی محصول تولیدی و وجود کارگاه های سنتی فرآوری، کشت این محصول در زمین های کوچک و پراکنده روستایی توصیه می شود.  رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه نیشکرکاران استان از نیشکرهای برداشت شده، شکر سیاه، دوشاب و کف شکر تولید می‌کنند، یادآور شد: نیشکر محلی گیلان دارای کیفیت بالا بوده و ارقام محلی به صورت محصول یکساله توسط کشاورزان نیشکرکار کشت می شود.