مدیرکل گردشگری استان اردبیل، گفت: استان اردبیل از شمال به قفقاز، از شرق به دریای خزر، از غرب به دریای ارومیه و از جنوب به فلات ایران متصل بوده که این امر سبب شده، اردبیل از قدیم محل ورود تجار و گردشگران خارجی و داخلی باشد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان اردبیل، جلیل جباری امروز در جمع خبرنگاران در اردبیل، اظهار کرد: استان اردبیل از جمله شهرستان اردبیل، مشگین‌شهر، سرعین و نیر ظرفیت بالایی در حوزه گردشگری سلامت دارند و برنامه‌ریزی و زیرساخت‌های لازم فراهم می‌شود تا این استان به قطب گردشگری سلامت کشور تبدیل شود.

وی افزود: سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری سلامت استان اردبیل از روی‍کردهای اساسی در استان است و در این زمینه علاوه بر تکمیل زیرساخت‌های این حوزه، از ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نیز استفاده می‌کنیم و حمایت‌های لازم از این سرمایه‌گذاران انجام می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل تصریح کرد: اردبیل ظرفیت‌های بالایی در حوزه تاریخ، فرهنگ و گردشگری دارد و قدمت تاریخی و باستانی، این استان را زبانزد خاص و عام کرده است.

جباری گفت: این استان با جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، گردشگری طبیعی، رودخانه‌ها و چشمه و ‌آب‌های گرم بی‌نطیر، پل‌های معلق، سالانه حدود هفت میلیون گردشگر را به خود جذب می‌کند.

وی با اشاره به آداب و مذهب، فرهنگ و رسم و رسوم و آیین‌های مختلف این استان خاطرنشان کرد: بسیاری از این آیین‌ها ثبت ملی شده و همه ساله در این زمینه جشنواره‌های مختلقی با معرفی این ظرفیت‌ها برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل غذاهای محلی این استان را از عامل‌های دیگر جذب گردشگر عنوان کرد و یادآور شد: هتل‌های پنج ستاره و مراکز اقامتی مدرن و سنتی نیز آماده خدمات‌دهی به گردشگران در طول سال است.

جباری با بیان اینکه این استان دارای مفاخر و مشاهیر و روحانیون بزرگ و به نامی است، اضافه کرد: معرفی فرهنگ و تاریخ اردبیل رویکر مهم است که از تمام ظرفیت در این زمینه استفاده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه این استان از شمال به قفقاز، از شرق به دریای خزر، از غرب به دریای ارومیه و از جنوب به فلات ایران متصل بوده و این موقعیت جعرافیایی را بی‌نظیر عنوان کرد و ادامه داد: این امر سبب شده، اردبیل از قدیم محل ورود تجار و گردشگران خارجی داخلی باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل بیان کرد: اردبیل با داشتن آثار و مراکز تاریخی از جمله کنزق، شهریری، جمعه مسجد و مدارس و مساجد قلعه اولتان به یک مرکز گردشگری تاریخی تبدیل شده که سرآمد آن مجموعه جهانی بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیل است که اوج شکوه تاریخ ایران اسلامی را تداعی می‌کند و به قطب گردشگری کشور تبدیل شده است.

جباری قله سبلان را که از بلندترین قله‌های کشور است به عنوان ظرفیت مهم برای استان عنوان کرد و گفت: در صدد ثبت جهانی این قله هستیم.

وی در ادامه اظهار کرد: در دل این قله سبلان، 110 چشمه و آب گرم و جوشان وجود دارد که 30 آب گرم در آن سرمایه‌گذاری شده و در اختیار گردشگران و مردم قرار گرفته و شیروان دره‌سی نیز در کنار این قله، به عنوان ژئوپارک منحصربه فرد کشور میزبان گردشگران است .

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل تصریح کرد: دشت مغان با طبیعت زیبا و کشاورزی و باغات میوه زبانزد خاص و عام است و دریاچه نئور با ویژگی خاص از مناطق بکر استان است.

جباری افزود: وجود پل‌های معلق استان اردبیل، این استان را به استان پل‌های معلق کشور تبدیل کرده که سالانه هزارن گردشگر داخلی و خارجی از این پل‌ها بازدید می‌کنند که رونق اقتصادی و گردشگری متطقه را به دنبال داشته است .

وی ایل شاهسون را از ایل بزرگ کشور عنوان کرد و گفت: این ایل با اداب و رسوم خاص و تحکیم بنیان خانواده و احترام به بزرگترها، تولیدات خاص مشهور شده و همه ساله جشنواره کوچ عشایر به صورت ملی در منطقه زرخیز دشت مغان برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل از سرمایه‌‎گذاری و فراهم کردن زیرساخت‌های گردشگری زمستانی خبر داد و خاطرنشان کرد: در این زمینه پیست اسکی آلوارس سرعین آماده خدمات‌دهی به گردشگران و برگزاری مسابقات ورزشی زمستانی و هیجانی است.

جباری با اشاره به اینکه عنبران نیز نقش اساسی در تولید صنایع دستی دارد، بیان کرد: گلیم این منطقه به ثبت ملی رسیده و گویش‌ها و زبان‌های مختلف در استان، زیبایی فرهنگ این استان را دوچندان کرده است.

48

منبع: بدون منبع