10 درصد حاملگی‌ها در کشور پس از 35 سالگی رخ می‌دهد؛ این در حالی است که خطر عوارض نازایی، ناتوانی‌ها و مرگ و میر در زنان فوق بیشتر از سایر گروه‌های سنی است.

 به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، شیرین قاضی‌زاده دانشیار دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: حاملگی قبل از 18 و بعد از 35 سال حاملگی فرزند چهارم و بعد از آن و حاملگی با فاصله کمتر از دو سال مهمترین موارد حاملگی پرخطر در جهان و کشورمان است که درجه خطر بارداری و زایمان را افزایش می‌دهد.

قاضی‌زاده در مورد علت افزایش مشاوره در سنین بالای 35 سال گفت: چون این افراد حاملگی خود را به تعویق انداخته اند و اکنون می خواهند پیامدهای حاملگی را به حد بهینه و بدون خطر برسانند و یا اینکه قبلا تحت درمان ناباروری بوده اند اقدام به مشاوره های فراوان در مورد وضعیت سلامت خود و جنین می کنند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران یاد آور شد، مطالعان نشان می دهد که خطر عوارض نازایی و نیز ناتوانی ها و مرگ و میر درزنان بارور 35 سال به بالا افزایش می یابد که در افرادی که مبتلا به بیماری مزمن هستند یا وضعیت فیزیکی ضعیفی دارند نیز این عوارض بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه اختلالات زایمان مانند برعکس بودن نوزاد در مادرانی که تا 35 سالگی زایمان نکرده اند شایع تر است خاطر نشان کرد: هر چند مشکلات مربوط به بارداری و زایمان برای مادر و نوزاد متولد شده در گروه سنی فوق بیشتر است اما مراقبت های طبی و انجام روش های پیشگیری باعث کاهش این خطرها می شود.

منبع: باشگاه‌خبرنگاران‌جوان