امروز در حالی نشست خبری رحیم قربانی به عنوان مدیر عامل صندوق توسعه ملی برگزار و وی از برکناری خود از مدیرعاملی صندوق توسعه ملی اظهار بیاطلاعی کرد که حکم انتصاب محمدرضا فرزین در این سمت ساعاتی قبل از سوی رئیس جمهور اعلام شد.
رحیم قربانی امروز در حالی در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که آیا درست است آقای فرزین به عنوان مدیرعامل جدید صندوق توسعه ملی برگزیده شده است،با تعجب گفت که روز پنج شنبه به جلسه هیئت امنای صندوق توسعه ملی که بالاترین رکن این صندوق است دعوت نشده و خبری از جلسه ندارد .
قربانی اضافه کرد: در حال حاضر (روز دوشنبه 8 خرداد 91 ساعت 10 تا 12) هنوز به عنوان رئیس هیئت عامل و مدیرعامل صندوق توسعه ملی هستم و مانند روز گذشته و روزهای گذشته هفتههای پیش با شما صحبت میکنم و برای من روز اول و آخر هیچ فرقی ندارد و وظایف خودم را انجام میدهم.
مدیرعامل صندوق توسعه ملی این نکته را هم یادآور شد که هنوز هیچ ابلاغی مبنی بر تغییر از مدیرعامل صندوق توسعه ملی به دستش نرسیده اما اگر قرار باشد عوض شود هر کسی بیاید با کمال میل میپذیرد.
امروز دوشنبه 8 خرداد پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری خبری بر خروجی خود قرار داد که طی آن محمدرضا فرزین با حکم محمود احمدینژاد رئیس جمهور به عنوان رئیس هیئت عامل و مدیرعامل صندوق توسعه ملی انتخاب شده و از زحمات رحیم قربانی در مدیریت عاملی صندوق توسعه ملی تشکر کرد.
تغییر ناگهانی مدیران در دولت کنونی به یک رویه تبدیل شده به گونهای که ناگهان دو نفر در مدیریت یک مجموعه مانند صندوق توسعه ملی واقع میشوند و گرچه در حکم از مدیران قبلی تشکر میشود اما خبر برکناری این مدیران از رسانهها به گوش آنها میرسد که این مسئله وجهه خوبی برای مدیران ندارد.
این در حالی است که قانون مدیریت خدمات کشوری در فصلهای مفصل و مسکوتی که از آن تحت عنوان حکمرانی خوب یاد میشد، دولت را مکلف به ارائه دلیل مدرک برای عزل و نصب مدیران میکرد.
وضعیت امروز همچنین خاطره عزل مدیرعامل اسبق بانک صنعت و معدن را در ذهن زنده میکند که روز قبل خبرنگاران به نشست خبری وی دعوت و در روز نشست وی برکنار شد.
از این گونه ناهماهنگی ها در مدیریت دوگانه بسیار میتوان یاد کرد.مانند تغییر قبلی رئیس سازمان حج و زیارت توسط وزارت ارشاد، مدیریت دوگانه پست بانک و مدیریت دو نفره در سایپا در گذشته که این مسائل به اعتماد عمومی نسبت به مدیران دولتی و ثبات مدیریت خدشه وارد میکند.
این در شرایطی است که مقام معظم رهبری دیروز جملهای حکیمانهای از سیاستنامه خواجهنظامالملک درحدود 800 سال پیش مطرح کردند که در آن آمده بود: «زنهار از این که دو کار به مردی سپاری، مردی و کاری» و مقام معظم رهبری این جمله را نیاز امروز مدیریت کشور عنوان کردند که هر فرد در یک مسئولیت قرار گیرد، اما در روند اجرایی کشور افراد زیادی مشاهده میشوند که 3 یا 4 شغل رسمی دارند در حالی که بسیاری از افراد با کفایت و صلاحیت و جوانان فارغالتحصیل دانشگاهی با رتبههای قابل توجه دنبال یک شغل آبرومندانه میگردند.
/3131