سخنگوی کرملین با اشاره به گفت‌وگوهای تلفنی اخیر رئیس‌جمهور این کشور، گفته مسکو در تلاش است به کاهش‌تنش پیرامون ایران و منطقه کمک کند.

به گدازش خبرگزاری خبرآنلاین، «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین در تشریح اقدامات مسکو درباره کاهش تنش در منطقه گفت که «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز جمعه و پس از گفت‌وگو با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران تماس گرفت.

بنابر روابت ایسنا، پسکوف گفته است: روسیه در تلاش است تا به کاهش تنش در مورد ایران و در کل منطقه کمک کند و پوتین در این راستا اقداماتی انجام می‌دهد.

به گفته مقام ارشد کرملین، «روسیه این کمک را نه تنها درباره ایران، بلکه به کل منطقه، به آرمان ثبات و صلح منطقه‌ای ارائه می‌دهد و این چیزی است که روسیه در حال حاضر از طریق تلاش‌های خود ارائه می‌کند.»

پوتین در گفت‌وگو با پزشکیان، با ابلاغ سلام‌های گرم خود به رهبری معظم انقلاب و ملت ایران، با بیان اینکه روسیه تحولات ایران را بادقت و حساسیت پیگیری می‌کند، آنچه در روزهای گذشته در ایران رخ داد را مشابه سناریوهای انقلاب رنگی توصیف کرد و افزود: ما کاملاً درک می‌کنیم که به دلیل تأثیر تحریم‌های بلندمدت ظالمانه مشکلات اقتصادی و اجتماعی در ایران رخ دهد، اما آشوب و اغتشاش هیچ تطابقی با اعتراض صلح‌آمیز و مدنی ندارد.

رئیس‌جمهور روسیه ضمن تقبیح اقدامات آشوبگران در حمله به امکان دولتی، عمومی، مذهبی و حملات خشونت‌بار به نیروهای امنیتی و انتظامی با حمایت خارجی تصریح کرد: راهپیمایی میلیون‌ها ایرانی پس از این حوادث در حمایت از نظام و رهبری معظم ایران و دولت خود به‌خوبی نشان از وضعیت واقعی شرایط در ایران دارد، امیدواریم با اقدامات دولت ایران در زمینه اقتصادی شاهد بهبود و تقویت مسائل اقتصادی باشیم و در عین حال تلاش‌های دیپلماتیک ما برای تبیین شرایط و مواضع ایران و جلوگیری از تشدید تنش‌ها در مجامع بین‌المللی در حال جریان است .

پوتین در ادامه به آخرین وضعیت روابط دوجانبه میان ایران و روسیه نیز اشاره کرد و گفت: ما همیشه از گسترش بیش از پیش روابط با جمهوری اسلامی ایران استقبال می‌کنیم، روند اجرای پروژه‌ها مشترک همکاری رضایت‌بخش است، اینکه رؤسای جمهور دو کشور در عالی‌ترین سطح و به‌صورت مستمر پیگیر اجرای توافقات هستند، نشان از عمق و استمرار روابط صادقانه میان ایران و روسیه دارد و به‌زودی در کمیسیون مشترک تجاری دو کشور زمینه‌های گسترش همکاری‌های بیشتر بررسی خواهد شد.

۲۱۹

منبع: ایسنا