رئیس سازمان بهزیستی کشور از یارانه ۲ میلیونی برای مادران دارای دوقلو خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور با تشریح گستره خدمات این سازمان گفت: سازمان بهزیستی دارای جمعیت هدف عام و خاص است و عملاً همه مردم ایران در سپهر خدمات این سازمان قرار دارند.

مهر نوشت: وی افزود: همه مردم کشور از خدماتی مانند مشاوره‌های ژنتیک، خدمات پیشگیری، خدمات روانشناختی، خط تلفنی ۱۴۸۰ و اورژانس اجتماعی بهره‌مند می‌شوند و تمام سالمندان کشور نیز تحت پوشش خدمات سازمان بهزیستی قرار دارند.

وی ادامه داد: در کنار جمعیت هدف عام جمعیت هدف خاص سازمان بهزیستی شامل افراد دارای معلولیت، کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست، زنان سرپرست خانوار و سایر گروه‌های آسیب‌پذیر است.

۳۰۰ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به وضعیت زنان سرپرست خانوار در کشور گفت: جمعیت زنان سرپرست خانوار کشور ۶.۵ میلیون نفر است که از این تعداد ۳۰۰ هزار نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند.

به گفته وی، ماهانه حدود هزار نفر متقاضی جدید به این جمع اضافه می‌شوند و در حال حاضر هیچ متقاضی پشت نوبتی وجود ندارد و تمامی زنان سرپرست خانوار واجد شرایط تحت پوشش قرار می‌گیرند.

حسینی ادامه داد: تمام زنان سرپرست خانوار روستایی تحت پوشش بیمه روستایی و عشایری هستند و بیش از ۳۰ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار شهری نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند.

وی همچنین گفت: ۲۰۰ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار از بیمه سلامت استفاده می‌کنند و بیمه خدمات توانبخشی نیز برای این گروه برقرار شده است؛ به‌گونه‌ای که تعداد خدمات توانبخشی بیمه‌ای از ۵ کد خدمت به ۵۹ خدمت افزایش یافته است.

رئیس سازمان بهزیستی از اضافه شدن خدمات جدید حمایتی خبر داد و گفت: مراقب همراه که حق نگهداری فرزند است به‌تازگی برای زنان سرپرست خانوار برقرار شده که سرانه نگهداری برای فرزندان این خانواده‌ها اختصاص می‌یابد.

به گفته وی، سرانه ورزشی و تغذیه‌ای به‌ویژه برای مادرانی که دارای کودک زیر دو سال، شیرخوار یا فرزند معلول هستند، در نظر گرفته شده است.

حسینی افزود: برای مادرانی که فرزند دوقلو یا بیشتر دارند، یارانه مراقب همراه برقرار شده که ماهانه دو میلیون تومان است تا امکان استفاده از نیروی پرستار برای نگهداری فرزندان فراهم شود.

وضعیت تحصیلی زنان سرپرست خانوار

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به وضعیت سواد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش این سازمان گفت: ۳۶ درصد زنان سرپرست خانوار مطلقه، ۲۶ درصد دارای همسر فوت‌شده، ۲۰ درصد دارای همسر ازکارافتاده هستند و برخی نیز همسر زندانی دارند یا دختران خودسرپرست هستند.

وی افزود: ۷۰ درصد این زنان در شهرها و ۳۰ درصد در روستاها زندگی می‌کنند.

به گفته حسینی، ۴۴ درصد زنان سرپرست خانوار در سنین ۳۳ تا ۵۲ سال قرار دارند و از نظر سطح تحصیلات ۳۰ درصد بی‌سواد، ۴۹ درصد زیر دیپلم، یک درصد فوق‌دیپلم، دو درصد لیسانس و حدود هزار نفر فوق‌لیسانس و بالاتر هستند.

وی از امضای تفاهم‌نامه با سازمان نهضت سوادآموزی خبر داد و گفت: برای آموزش زنان سرپرست خانوار برنامه‌ریزی شده و در صورت ادامه تحصیل این زنان و فرزندانشان، کمک‌هزینه تحصیلی پرداخت می‌شود. همچنین ۱۲۰۰ نفر از فرزندان زنان سرپرست خانوار که بازمانده از تحصیل بودند شناسایی شده‌اند که ۸۰۰ نفر از آنها قرار است به مدرسه بازگردند.

توانمندسازی به جای مستمری‌پردازی

حسینی درباره نحوه پوشش زنان سرپرست خانوار عنوان کرد: این زنان سرپرستی خانواده را بر عهده دارند، همسر ندارند و فاقد شغل هستند و خدمات مختلفی از جمله معافیت فرزندان ذکور از خدمت سربازی، تأمین بخشی از لوازم ضروری زندگی به آنها ارائه می‌شود که در این زمینه امسال ۳۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

وی تأکید کرد: توانمندسازی زنان سرپرست خانوار اصل اساسی فعالیت سازمان بهزیستی است و نخستین تحول مهم در این سازمان، حرکت از مستمری‌پردازی به سمت توانمندسازی و فرصت‌آفرینی است. به گفته او با همکاری سازمان فنی‌وحرفه‌ای، برنامه‌های مهارت‌آموزی برای این زنان اجرا می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی افزود: در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ بیش از ۹۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شده که بیش از ۵۲ درصد آن برای زنان بوده و سهم قابل توجهی از این فرصت‌ها به زنان سرپرست خانوار اختصاص داشته است.

حمایت از دختران مراکز بهزیستی و کودکان بی‌سرپرست

حسینی گفت: دو گروه از زنان برای اشتغال اولویت دارند؛ نخست زنان سرپرست خانوار و دوم دخترانی که در مراکز بهزیستی زندگی می‌کنند.

به گفته وی، دهک اقتصادی زنان سرپرست خانوار به‌طور میانگین ۳.۵ و دهک مردان سرپرست خانوار ۵.۵ است.

وی افزود: حدود ۷۰۰ مرکز بهزیستی برای نگهداری فرزندان بدسرپرست و بی‌سرپرست وجود دارد و تصمیم گرفته شده است که این فرزندان پس از ۱۸ سالگی رها نشوند و چتر حمایتی سازمان تا زمان اشتغال یا ازدواج ادامه یابد.

رئیس سازمان بهزیستی همچنین گفت: سالانه ۶ هزار کودک بی‌سرپرست یا بدسرپرست به سازمان سپرده می‌شوند که ۵۰ درصد آنها به خانواده زیستی یا جایگزین بازگردانده می‌شوند. تاکنون ۲۵ هزار نفر به فرزندخواندگی، ۱۸ هزار نفر به خانواده زیستی، ۴۵۰ نفر به خانواده میزبان واگذار شده‌اند و ۱۰ هزار نفر در مراکز شبه‌خانواده زندگی می‌کنند.

استعدادیابی نوجوانان

حسینی درباره آموزش دختران مراکز بهزیستی گفت: طرح‌ غربالگری، استعدادیابی و مهارت‌آموزی برای این فرزندان اجرا می‌شود و ۱۰ هزار نفر از فرزندان بهزیستی و ۲۰ هزار نوجوان محلات در سنین زیر ۱۰ سال غربالگری می‌شوند. این افراد در سنین ۱۱ تا ۱۳ سالگی هدایت تحصیلی و در ۱۷ تا ۱۸ سالگی مهارت‌آموزی متناسب با منطقه و رشته تحصیلی دریافت می‌کنند و برای فرزندان مراکز بهزیستی طرح تربیتی، فرهنگی و اقتصادی طراحی شده است.

به گفته وی، ۵ هزار و ۵۰۰ نفر از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی جزو نخبگان هستند که برخی از آنها در مراسم روز جهانی افراد دارای معلولیت حضور داشتند.

رئیس سازمان بهزیستی درباره آسیب‌های اجتماعی نیز گفت: آسیب‌های اجتماعی نوپدید در حال شکل‌گیری است و فضای مجازی به تشدید آن دامن زده و جامعه با دگرگونی‌های سریع، عمیق و غیرقابل پیش‌بینی مواجه است. به همین دلیل فعالیت‌های پیشگیرانه‌ای مانند خدمات روانشناختی، طرح‌های اجتماع‌محور مانا و خاتم، گروه‌های همیار سلامت و گروه‌های خرد محلی زنان سرپرست خانوار اجرا می‌شود.

پویش «سلام محله» برای توسعه فعالیت‌های داوطلبانه

حسینی با اشاره به آغاز پویش «سلام محله» همزمان با ایام دهه فجر گفت: از همه مردم ایران دعوت می‌کنیم در این طرح برای فعالیت‌های داوطلبانه محله‌محور مشارکت کنند.

بنابر اعلام سازمان بهزیستی، وی همچنین متذکر شد: امسال ۸ هزار و ۶۰۰ نفر از زنان سرپرست خانوار یارانه هدایت شغلی دریافت کرده‌اند که این اقدامات بخشی از فعالیت‌های پیشگیرانه سازمان است.

وی در پایان گفت: در صورت بروز آسیب‌های اجتماعی، خط مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ و اورژانس اجتماعی با شماره ۱۲۳ خدمات ارائه می‌دهند. اورژانس اجتماعی دارای خانه‌های سلامت، امن و تلاش برای زنان در معرض آسیب، دختران فراری و زنان آسیب‌دیده است و از زنان خشونت‌دیده نیز حمایت می‌کند.

۴۷۲۳۶

منبع: مهر