آخرین تصمیمات دانشگاه تهران درباره امتحانات پایان نیمسال اعلام شد.

به گزارش خبرآنلاین، محمدحسین امید، رئیس دانشگاه تهران، در این جلسه، با اشاره به حوادث تلخ اخیر کشور گفت: «متأسفانه در این وقایع، دانشگاه تهران نیز دو تن از دانشجویان خود، یکی از دانشکده زبان‌ها و دیگری از دانشکده الهیات را البته در خارج از دانشگاه از دست داده است که درگذشت آن‌ها را تسلیت می‌گوئیم». 

ایلنا نوشت: رئیس دانشگاه تهران با اشاره به فضای عمومی کشو، اظهار داشت: «علی‌رغم تلخی وقایع اخیر و فشارها و مشکلات فراوان حاشیه آن، شیرینی حضور مردم که بار دیگر همبستگی و حمایت خود را نشان دادند، در یادها ماند و این سرمایه اجتماعی، نقش بسیار مهمی در عبور از شرایط سخت داشته و دارد». 

تصمیمات دانشگاه درباره امتحانات پایان نیمسال

امید با تشریح تصمیمات اتخاذشده در حوزه آموزش گفت: «با توجه به شرایط موجود، دانشگاه ناچار به برگزاری مجازی امتحانات مقطع کارشناسی شد. هرچند این شیوه به‌طور طبیعی بر کیفیت ارزیابی اثر می‌گذارد، اما در وضعیت فعلی چاره‌ای جز این وجود نداشت. امتحانات مقاطع تحصیلات تکمیلی به‌صورت حضوری برگزار خواهد شد و لازم است دانشکده‌ها تمهیدات لازم را از هم‌اکنون در نظر بگیرند». 

تلاش‌های جدّی برای برقراری اینترنت برای دانشگاهیان

 امید با اشاره به محدودیت‌های ایجادشده در دسترسی به اینترنت و منابع علمی گفت: «دانشگاه در این مدت پیگیری‌های متعددی برای بهبود وضعیت دسترسی اینترنت انجام داده است. در همین راستا، گفت‌وگوهایی نیز با وزیر محترم صورت گرفته و مکاتباتی برای تسهیل دسترسی کاربران دانشگاهی انجام شده است. محدودیت در دسترسی به منابع علمی، پایگاه‌های اطلاعاتی و داوری مقالات، نگرانی‌های جدی برای دانشجویان و اساتید، به‌ویژه دانشجویان در آستانه دفاع، ایجاد کرده است که در حال رفع آن هستیم و انشالله به‌زودی برطرف می‌شود». 

تمدید مهلت دفاع پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها تا پایان اسفند

 امید از تمدید مهلت دفاع پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی تا ۲۹ اسفندماه خبر داد و گفت: «این تصمیم با هدف کاهش فشار بر دانشجویان و در نظر گرفتن محدودیت‌های موجود اتخاذ شده است». 

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به ضرورت مدیریت سنوات تحصیلی اظهار داشت: «بارها اعلام کرده‌ایم که وجود تعداد قابل توجه دانشجویان سنواتی، به صلاح دانشگاه نیست. از دانشکده‌ها انتظار می‌رود مدیریت این موضوع را در دستور کار قرار دهند. در آینده، پس از پایان سنوات مجاز و ارفاقی، وضعیت دانشجویان به‌صورت خودکار تعیین تکلیف خواهد شد و ادامه تحصیل منوط به بررسی در کمیسیون موارد خاص خواهد شد». 

افزایش حقوق اعضای هیأت علمی و کارکنان از بهمن‌ماه

 امید با اشاره به نقش شورای دانشگاه در تصویب آئین‌نامه‌ها گفت: «طبیعی است که در تصمیمات جمعی، همه اعضا با تمامی بندها موافق نباشند، اما رأی جمعی ملاک عمل خواهد بود. تصمیم‌گیری در حوزه آموزش و پژوهش باید در چارچوب این شورا و بر پایه خرد جمعی انجام شود». 

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به شرایط مالی کشور و دانشگاه گفت: «دانشگاه تهران نیز با محدودیت‌های مالی جدّی مواجه است، اما تلاش می‌شود این شرایط کمترین تأثیر را بر فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی داشته باشد». 

 امید افزود: «افزایش حقوق کارکنان و اعضای هیأت علمی نیز قطعی شده و از ابتدای بهمن‌ماه اجرایی خواهد شد، هرچند ممکن است زمان ابلاغ با اندکی تأخیر همراه باشد». 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر امید با تأکید بر لزوم شفافیت در برگزاری دوره‌های آموزشی آزاد گفت: «این دوره‌ها منجر به مدرک دانشگاهی نمی‌شوند و صرفاً گواهی آموزشی صادر خواهد شد. همچنین صدور هرگونه گواهی باید به‌گونه‌ای باشد که سوءاستفاده یا سوءبرداشت ایجاد نکند. برگزاری دوره‌ها بدون عقد قرارداد رسمی نیز مجاز نیست و می‌تواند تبعات حقوقی برای واحدها ایجاد کند». 

در این جلسه، بندهایی از آئین‌نامه مرکز آموزش‌های آزاد دانشگاه تهران، پس از بحث و بررسی مفصل، به تصویب رسید.

۴۷۲۳۶

منبع: ایلنا