با وجود بارندگی های زمستانه همچنان استان های تهران، مرکزی، البرز، قزوین و قم کمترین میزان بارندگی را داشته اند و در شرایط تنش آبی قرار دارند.

به گزارش خبرآنلاین، درست در نیمه دومین ماه از زمستان قرار داریم و همچنان برخی از استان ها در وضعیت تنش آبی قرار دارند و وضعیت آبی برخی از سد های کشور به مرحله بحران رسیده است.

مهر نوشت: از ابتدای سال آبی تا دوازدهم بهمن ماه حجم ورودی آب به مخازن سدها تنها ۷ میلیارد و ۳۴۰ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۴درصدی را نشان می‌دهد چرا که ورودی سدهای ما در همین بازه از زمان سال گذشته به ۷ میلیارد و ۶۴۰ میلیون متر مکعب می‌رسید.

در همین بازه، خروجی سدها نیز با ثبت ۷میلیارد و ۲۱۰میلیون مترمکعب نسبت به سال گذشته کاهش ۲۶ درصدی را نشان می‌دهد چرا که ورودی سدها در همین بازه زمانی سال گذشته به ۹ میلیارد و ۷۷۰ میلیون متر مکعب می‌رسید.

حجم فعلی ذخایر آبی کشور به ۱۸ میلیارد و۷۷۰ میلیون مترمکعب رسیده؛ در حالی‌که سال گذشته این رقم ۲۲ میلیارد و۳۴۰ میلیون مترمکعب بود. به‌عبارتی اکنون تنها ۳۶ درصد ظرفیت سدهای کشور پر است و ۶۴درصد آن‌ها خالی مانده‌اند.

کدام استان ها در شرایط تنش آبی قرار دارند؟

همچنین ۵ استان؛ تهران، مرکزی، البرز، قزوین و قم کمترین میزان بارندگی را داشته اند و در شرایط تنش آبی قرار دارند و شش استان؛فارس، آذربایجان غربی ، سیستان و بلوچستان ، خراسان جنوبی، خراسان رضوی ، کرمان و هرمزگان بارندگی بیش از حد نرمال را تجربه کرده اند و در وضعیت مطلوب آبی قرار دارند.

همچنین میانگین بارش‌ها از آغاز سال آبی تاکنون تنها ۱۰۸.۷ میلی‌متر گزارش شده، در حالی‌که میانگین بلندمدت ۱۱۱.۶میلی‌متر و در دوره مشابه سال گذشته ۵۶.۹ میلیمتر را نشان می دهد.

۴۷۲۳۶

منبع: مهر