تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۵

شهر «ویساکاپاتنام» از ۱۵ تا ۲۵ فوریه (۲۶ بهمن تا ۶ اسفند) به مرکز توجه دریایی جهانی تبدیل می‌شود، چراکه نیروی دریایی هند خود را برای میزبانی «بازبینی (رژه) ناوگان بین‌المللی» (IFR)، «رزمایش میلان» و «کنفرانس روسای سمپوزیوم نیروهای دریایی حوزه اقیانوس هند» در این شهر آماده می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین، از تایمز آف ایندیا، این نخستین بار خواهد بود که هند هر سه رویداد بزرگ دریایی را به‌‎طور همزمان میزبانی می‌کند. تمهیداتی برای برگزاری این رویدادهای معتبر دریایی در حال انجام است. این گردهمایی سه‌جانبه، بزرگترین تجمع نیروهای دریایی جهان بوده که تاکنون توسط هند میزبانی شده است.

بر اساس گزارش ایرنا، هند پیش از این دو بار میزبان «بازبینی ناوگان بین‌المللی» (International Fleet Review) بوده، یک بار در بمبئی در سال ۲۰۰۱ و دیگری در ویساکاپاتنام در سال ۲۰۱۶.

برگزاری این رویداد در سال جاری در ویساکاپاتنام پس از یک دهه، در شرایطی کاملا متفاوت از گذشته و در مرحله‌ای جدید از مسیر دریایی هند انجام می‌شود.

این رویداد در شهر ویساکاپاتنام با ضیافت ریاست جمهوری در ۱۷ فوریه (۲۶ بهمن) آغاز خواهد شد. این ضیافت با حضور دروپادی مورمو رئیس‌جمهوری و فرمانده عالی نیروهای مسلح هند، به همراه چهره‌های برجسته بین‌المللی، ملی و دولتی، از جمله نمایندگان سیاسی، روسای هیات‌های کشورهای شرکت‌کننده و مقامات ارشد نظامی و دولتی برگزار می‌شود.

در میان سه رویداد دریایی، «بازبینی ناوگان بین‌المللی» (IFR) معتبرترین مراسم دریایی است که در آن ناوهای جنگی، زیردریایی‌ها و هواگردهای کشورهای دوست در دریا گرد هم می‌آیند تا توانمندی‌های خود را به نمایش بگذارند و همکاری‌های دریایی را تقویت کنند.

«آی‌ان‌اس ویکرانت» (INS Vikrant) ناو هواپیمابر بومی هند، که در جریان «عملیات سیندور» (Sindoor) نقش مهمی ایفا کرد، مرکز توجه این رویداد خواهد بود.

315