خسروپناه گفت: قهوه خانه از قدیم در ایران وجود داشته است. اصلا چایخانه نداشته ایم. چای را بعدها اروپایی‌ها آورده اند. بعضا در قهوه خانه ها، خانواده‌ها دیزی می‌خوردند و یا قهوه و چای میل می‌کردند. مهم این است که این کافی شاپ‌ها شئون و اصول را رعایت کنند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخشی از گفت و گوی خود در کافه خبر خبرآنلاین، به بیان نکاتی درباره گفت و گوهایش با نسل جوان و اظهاراتی که درباره کافی شاپ ها مطرح شده بود، پرداخت. در ادامه بخشی از این گفت و گو را می خوانید؛

* شما کافی شاپ هم می‌روید؟

گاهی اوقات می‌روم. البته نه این که خودم وقت کنم و بروم. ولی گاهی اوقات برخی از جوان‌های به قول شما نسل زد، می‌گویند می‌خواهیم شما را ببینیم و حرف راحت بزنیم. می‌گویند به کافی شاپ برویم و قهوه ای مهمان ما باش. می‌رویم و حرف هایشان را می‌شنویم. در برخی کافی شاپ‌ها رفته ام و دو سه نفر سوال داشته اند و بعد ۷-۸ نفر دور ما جمع شده اند. مقید هستم که هر هفته به فدراسیون ورزشی می‌روم. تا الان از ۵۳ فدراسیون ورزشی، حضورا به ۲۳ فدراسیون رفته ام که مسائل و درد دلی دارند و یک تلفن می‌تواند مشکلشان را حل کند. معتقدم که مسئولین ما باید مقداری در مردم باشند و با گرایش‌های مختلف و سلایق مختلف، حرف هایشان را بشنوند.

* این اظهار نظری که صورت گرفته است و می‌گوید کافی شاپ‌ها بنیان خانواده را از بین می‌برد را قبول دارید؟

این یک اصل کلی نیست. قهوه خانه از قدیم در ایران وجود داشته است. اصلا چایخانه نداشته ایم. چای را بعدها اروپایی‌ها آورده اند. بعضا در قهوه خانه ها، خانواده‌ها دیزی می‌خوردند و یا قهوه و چای میل می‌کردند. مهم این است که این کافی شاپ‌ها شئون و اصول را رعایت کنند. آیا می‌شود کافی شاپ با حفظ شئون داشته باشیم؟ بله داریم و می‌توانیم داشته باشیم. ولی اگر کافی شاپی شکل بگیرد و مواد توزیع کند و مشروب به جوان‌ها بدهد و فساد را ترویج کند، هر جا باشد غلط است. فرض کنید – معاذ الله - اگر کسی در مسجد خواست مواد مخدر توزیع کند با متولیان مسجد خواستند این کار را انجام دهند، آن مسجد ضرار است. فرقی نمی‌کند.

* ولی مسجد را نمی‌بندد. آن فرد را می‌گیرند.

پیغمبر مسجد ضرار را تعطیل کرد و دستور داد تخریبش کنند. اگر متولیان آن امر چنین کاری می‌کنند، بله می‌بندند. ولی اگر فردی از این مکان سوء استفاده می‌کند و متولی هم خبر ندارد، با آن شخص باید برخورد شود. این که صاحب کافه را از حیز انتفاع ساقط کنیم، خلاف فرمایش امیر المومنین به مالک اشتر است.

29215

منبع: خبرآنلاین