جرج بوش [رئیس‌جمهور آمریکا] اعلان ‌کرد که فقط ۲۴ ساعت، برای دولت عراق و شورای امنیت [سازمان ملل]، مهلت وجود دارد که تصمیم بگیرند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از گروه رسانه‌ای شرق، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در خاطرات روز ۲۶ اسفند ۱۳۸۱ نوشت: دیروز [جرج بوش، تونی بلر و خوزه ماریا آزنار] سران سه‌ کشور آمریکا، انگلیس و اسپانیا، در جزیره آزور پرتغال [واقع در اقیانوس اطلس]، برای اخذ آخرین تصمیم در مورد عراق، در یک پایگاه نظامی ‌آمریکا، اجلاس اضطراری داشتند و در پایان ضمن بیانیه‌ای اعلان ‌کردند که عراق فرصت‌ها را از دست داده است و جز از راه زور، مشکل دولت بعثی حل نمی‌شود.

جرج بوش [رئیس‌جمهور آمریکا] اعلان ‌کرد که فقط ۲۴ ساعت، برای دولت عراق و شورای امنیت [سازمان ملل]، مهلت وجود دارد که تصمیم بگیرند، ولی‌ [تونی] بلر [نخست‌وزیر انگلیس] گفت، با دادن مهلت دیگری به عراق و بازرسان [تسلیحاتی سازمان ملل] مخالفتی ندارد.

سه‌ کشور روسیه، فرانسه و آلمان، همزمان اعلام کردند که مانع صدور اجازه توسل به‌ زور علیه عراق می‌شوند و راه‌حل را از طریق تداوم کار بازرسان می‌دانند. [ژاک] شیراک [رئیس‌جمهور فرانسه]، بار دیگر صراحتاً اعلان ‌کرد، از حق وتو در شورای امنیت، برای جلوگیری از اجازه جنگ استفاده می‌کند.

در عراق، صدام [حسین، رئیس‌جمهور]، با تقسیم‌ کشور به چهار منطقه و تحت چهار فرمانده نظامی، آرایش جنگی‌ گرفته و گفته است، در صورت حمله آمریکا، جنگ را در سراسر جهان علیه آمریکا به راه می‌اندازد و هرجا زمین و هوا و آب باشد، به آمریکا حمله می‌کند و گفت، قبلاً سلاح کشتارجمعی داشته و آن‌ها را منهدم‌ کرده و دیگر ندارد.

امشب اعلان شد که آمریکا، انگلیس و اسپانیا، پس از یأس از تصویب قطع‌نامه پیشنهادی‌شان در شورای امنیت، آن را پس‌ گرفته‌ و از سازمان ملل خواسته‌اند که بازرسان خود را سریعاً از عراق فراخوانند.

[آقای مهدی شریعتی‌تبار] امام‌جمعه جدید تربت‌حیدریه و جمعی از بسیجیان آمدند. از فرماندار تربت و از مزاحمت‌های [حزب] مشارکتی‌ها شکایت دارند و از پیروزی در انتخابات شورا خوشحال‌اند.

امام‌جمعه ایلام، آقای [محمدنقی] لطفی، همراه با آقای [علی] یاری، نماینده ایلام در مجلس ‌آمدند. از کُند شدن طرح‌های مهم عمرانی‌ - که دولت من در ایلام شروع‌کرده بود - گله‌مندند و گفتند، مردم مهران، نگران حمله منافقین [سازمان مجاهدین خلق] در صورت شروع جنگ هستند. آقای یاری از تشنج‌های مجلس انتقاد کرد و گفت، امروز تا ساعت ده صبح نتوانستند جلسه را رسمی‌کنند؛ به خاطر نیامدن جمعی از جناح اقلیت و دیروز هم علیه دوم‌خردادی‌ها در مجلس صحبت ‌کرده است.

آقای مهندس [سیدرضا] سجادی [رئیس دفتر همکاری‌های فناوری ریاست‌جمهوری]، مسئول جذب تکنولوژی نهاد ریاست‌جمهوری‌ آمد. گزارش بازرسی از مرکز هسته‌ای نطنز را داد و گفت، کار پاپلوت غنی‌سازی اورانیوم تا پایان سال آینده آماده نمی‌شود و تولید انبوه هم چهار پنج سال دیگر عملی خواهد شد، ولی راه درستی انتخاب ‌کرده‌اند.

آقایان [طهماسب] مظاهری و [مهدی] کرباسیان، وزیر [امور اقتصادی و] دارایی و قائم‌مقام آن آمدند. از کمک‌های زیادی‌که مجمع [تشخیص مصلحت نظام] برای رفع اشکالات شورای نگهبان در لایحه بودجه کرده و از انتقال استقراض خارجی به داخل تشکر کردند و پیشنهادی برای رفع اختلاف با مجلس داشتند؛ گفتم با شورای نگهبان صحبت ‌کنند.

عصر [آقای علی‌محمد نمازی] نماینده لنجان آمد و گفت، منطقه لنجان مرهون‌ کارهای بزرگ عمرانی دوران سازندگی است و ضمن درخواست سفر به آن‌جا، پیشنهادهایی برای رفع اختلافات سران داشت.

[اعضای فراکسیون اقلیت مجلس ششم]، آقایان [علاءالدین] بروجردی، [موسی] قربانی، [حمیدرضا] حاج‌بابایی، [جهانبخش] محبی‌نیا، [رضا] عبداللهی و [سلمان] خدادادی از مجلس آمدند و از بهانه‌گیری‌ها و تخلف‌های مجلسیان انتقاد نمودند و گفتند، بناست نامه‌ای با امضای ده‌ها نماینده برای آقای کروبی [رئیس مجلس] تهیه کنند؛ به خاطر تخلف‌ها و اعلان این‌که اگر این وضع مجلس ادامه یابد، در جلسات آن شرکت نخواهند کرد.

شب امیر صفریان، [نوه دایی] برای خداحافظی‌آمد. عازم آمریکا برای ادامه تحصیل است؛ دانشگاه مهمی به او بورسیه برای دوره دکتری داده است.

۲۵۹