کارشناسان زنان و مامايي در انگليس هشدار دادند كه انجام روش لقاح مصنوعی در مقایسه با بارداری طبیعی به مراتب خطرات بیشتری دارد و احتمال چندقلوزايي را نيز افزایش می دهد.
کالج سلطنتي پزشکان زنان و زایمان در انگليس در اين باره گزارش داد که استفاده از تکنیک لقاح مصنوعی خطر زایمان زودرس، کم وزنی در جنین و نقایص مادرزادی را بالا می برد. البته در این گزارش آمده است بیشتر نوزادانی که از این طریق متولد می شوند، به اندازه ساير نوزادان، سالم هستند.
به گزارش بي بي سي، بررسي ها نشان داده است كه در انگليس یک درصد از زایمانها از طریق لقاح مصنوعی صورت می گیرند. هيات مشاوره کالج سلطنتي انگليس در اين مطالعه خطر بارداری از طریق لقاح مصنوعی را بررسی کرده و متذكر شد كه از جمله خطرهای آن افزايش احتمال دوقلوزايي يا چندقلوزايي است.
اين گزارش حاكيست كه از هر چهار بارداري در انگليس كه از طریق لقاح مصنوعی صورت ميگيرد یک مورد دوقلوزايي يا چندقلوزايي اتفاق ميافتد كه علت آن جايگزين كردن دو تا سه جنین در رحم مادر است. اين مطالعه همچنين نشان مي دهد كه لقاح مصنوعي خطر زایمان زودرس را حدود 23 درصد افزايش ميدهد.
بعلاوه بر اساس اين ارزيابيها نوزادانی که از طریق اين تكنيك به دنیا می آیند هم کم وزن تر هستند. از سوي ديگر احتمال بروز برخي از مشكلات مادرزادي نظير نارسایی قلبی، لب شکری در این نوزادان در مقايسه با نوزاداني كه با بارداري طبيعي متولد ميشوند نسبتا بيشتر است.
بر اساس اين گزارش، به طور كلي پنج درصد نوزادان در جهان با نارساييهاي مادرزادي به دنیا می آیند اما این آمار در نوزاداني كه با لقاح مصنوعی متولد شدهاند حدود یک سوم يا 30 درصد بيشتر است. البته از سوي ديگر بارداري به روش لقاح مصنوعي در رشد مغزی، توان برقراری ارتباط و رفتار نوزادان تفاوتي ايجاد نميكند.
جني كورينكزوك استاد دانشگاه آكسفورد و مدير واحد ملي همه شناسي بارداري در اين دانشگاه تصريح كرد: در بارداریهایی که از راه لقاح مصنوعی انجام می گیرند، خطر نتایج نامطلوب و مشکلات مادرزادي بیشتر است اما اكثر نوزادانی که از این راه متولد می شوند مانند نوزادان دیگر خواهند بود.
وي تاكيد كرد: دلیل زایمانهایی که نتایج نامطلوب دارند و مشکل ساز هستند مي تواند نوع معالجه و سن بالا در مادران باشد.
301301