وزرای اقتصاد و صنایع و رئیس​کل بانک مرکزی که مهمان جلسه علنی امروز مجلس هستند.

به گزارش خبرآنلاین، الیاس نادران نماینده تهران در محضر این دولتمردان در سخنانی با اشاره به اینکه نام​گذاری​های سالانه باید به منصه ظهور برسد از لزوم دستیابی به سیاست​های کلی اصل 44 و سندچشم انداز سخن گفت و افزود: مسئولین اجرایی کشور بگویند برای تحقق این امور چه کرده​اند؟ برای اطمینان بخشی در حوزه سرمایه​گذاری داخلی چه کرده​اند؟ با توجه به شاخص قیمت تولید کنند، وضعیت کشور به لحاظ تورمی خوب نیست و برای تولید کننده باید تدابیری اندیشیده شود.
وی افزود: موانع دولتی آنقدر زیاد و محیط کسب و کار نا امن است که یا دولتی​ها اجازه ورود بخش خصوصی را نمی دهند یا بخش خصوصی رغبت به حضور ندارند. چرا در صنایع پتروشیمی، سرمایه​گذاری خصوصی کم است؟ دولت چقدر برای واگذاری​ها در این صنعت پیش قدم شده است؟
غلامرضا مصباحی​مقدم دیگر نماینده تهران هم با بیان اینکه تورم، منابع را متورم می​کند و به جای خدمت به تولید به دلالی کمک می​کند و همچون یک بیماری، جلوی اشتغال را می​گیرد، ادامه داد: بیایید در ادامه دولت احمدی​نژاد و وزارت شمس​الدین حسینی به سمت تورم برویم که بخش اعظم آن مهار نقدینگی است. برای این کار باید سیاست پولی کشور اصلاح شود و از 19.5 درصد رشد نقدینگی بکاهیم. چون با رشد اقتصادی 3.5 درصد تناسبی ندارد و فقط منجر به تورم می​شود.
او که می​گفت رشد 19.5 درصدی نقدینگی افتخار نیست بلکه ضعف است، ادامه داد: نباید بیماری را ایجاد و سپس درمان کرد. بلکه اصلا نباید اجازه داد که بروز کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه سود بانک​ها را بیش از سود تولید کنندگان خواند و افزود: از 21 درصد باید به رشد 35 درصدی در بانک​ها و موسسات مالی و اعتباری برسیم؟ آقای بهمنی می​خواهید مصادیقش را برای شما بیاورم که چگونه مردم را می​گزند و خانه​اشان را در ازای وثیقه وام هایشان می​گیرند؟ نظارتی بر عملکرد این موسسات دارید؟
غلامرضا تاجگردون نماینده گچساران نیز با تایید سخنان مصباحی​مقدم در خصوص بازرهای غیررسمی و بانکی، ادامه داد: نرخ ارز باید شناور باشد اما فاصله بین 1200 تا 1800 تومان یک خطر جدی است و عدم اجرای قانون در این زمینه مشکلاتی را متوجه تولید کنندگان کرده است.
وی افزود: جهت گیری اساسی حمایت از بخش تولید در سیاست​های پولی کشور احساس نمی​شود.
تاجگردون خطاب به رئیس کل بانک مرکزی از بحث حرف زدن و حرف نزدن و مصاحبه کردن و نکردن، سخن گفت و افزود: رئیس کل بانک مرکزی نباید مصاحبه کند ولااقل یک بار در سال از سیاست​های کلی پولی سخن بگوید. اما وقتی شاهد مصاحبه​های مکرر هستیم، تبعات و آثارمنفی​اش را دیدیم! البته در چند ماه اخیر به سبب کاهش مصاحبه​های شما، شاهد ثبات نسبی شده​ایم. اما چه کسی باید تبعات سودجویی ها ناشی از مصاحبه​های مسئولان اقتصادی را بدهد؟
وی با اشاره به لبخند شمس​الدین حسینی وزیر اقتصاد گفت: به یاد دارید که خود شما گفتید نرخ ارز را ثابت می​کنید اما فردای آن روز نرخ ارز افزایش یافت؟
2939

 

منبع: خبرآنلاین