هفتمین روز هفته هنر انقلاب اسلامی میزبان اجرای ۶۱ نمایش میدانی در تهران و بعضی از شهرهای کشور بود که این اجراها به شهدای اورژانس تقدیم شدند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ۶۱ نمایش از آثار مرکز هنرهای نمایشی سوره حوزه هنری شامگاه چهارشنبه (۲۶ فروردین ماه) همزمان با هفتمین روز هفته هنر انقلاب اسلامی و تجمعات مردمی جنگ تحمیلی سوم در ۱۱ نقطه تهران و بعضی از شهرهای کشور اجرا شدند.

این اجراها به شهدای اورژانس؛ علی عبدالهی، هوشنگ ترک علیا و سجاد چرخنده تقدیم شدند.

بر این اساس، نمایش‌های «ما ایرانیم» به کارگردانی ابوالفضل همراه در میدان انقلاب، «آرش» از مجموعه نمایشی «مشت و میدان» به روایت انوش معظمی در میدان فردوسی، «پرچم» به کارگردانی بهرام شهبازی در میدان امامت، «رئیسعلی و کوچک خان» به کارگردانی مهدی روزبهانی در میدان جمهوری و «۲۰۰۰ مایل غربت» به کارگردانی مجتبی خلیلی در میدان ولیعصر(عج) اجرا شدند.

«گردآفرید» از مجموعه نمایشی «مشت و میدان» به روایت فاطیما چاردولی و محدثه روحانی در میدان زاهدی شهرک ولیعصر، «به نام ایران» به کارگردانی محمد یزدی در میدان شهرری، «زندگی» به کارگردانی طیبه احسن و حسین قاسمی در میدان شهدا، «هرمز» به کارگردانی زیبا برجی در میدان کمال‌الملک، «فرشته‌های میناب» به کارگردانی مریم شعبانی در زیر پل استخر(شرق تهران) و پرفورمنس «اتحاد مقدس» به کارگردانی علیرضا تاجیک در باغ فردوس از دیگر آثار نمایشی اجرا شده در تهران بودند.

همچنین در هفتمین روز هفته هنر انقلاب اسلامی، نمایش‌های «چهل روز ایستادگی» به کارگردانی روح الله کیخاشهری در زاهدان، «ظهور» به کارگردانی ارسلان محبی در زابل، «به کدامین گناه؟» به کارگردانی پدرام رحمانی در ارومیه، «حماسه رمضان» به ‌نویسندگی مهشید فتح اله نژاد، کارگردانی حسین اسدی چایپاره در آذربایجان غربی، «به کدامین گناه» به کارگردانی حمیده حقانی، «به رنگ ارغوان» به کارگردانی مهدی فخرانی در بجنورد، «ذ مثل پانیذ» به نویسندگی و کارگردانی محمد یوسفی‌زاده در مرند، «نور است که می‌ماند» به کارگردانی فریبا قاسم زاده بهنامی در مراغه، «خیابان با ما» به نویسندگی و کارگردانی نسیم عموزاده، «موشک» به نویسندگی حسین فدایی حسین و کارگردانی حامد ترابی نهاد در تبریز، «داغ کیمین دایان» به کارگردانی کریم پزشکی در عجب‌شیر آذربایجان شرقی اجرا شدند.

نمایش‌های «دریاقلی» به نویسندگی و کارگردانی محمد اکبری در هشترود، «نقل ایران من» به نویسندگی و کارگردانی علیرضا قاسمی در بناب، «کمربند» به نویسندگی و کارگردانی جواد زارع تالی در سراب، «خادم» به کارگردانی علیرضا حقیقی، «به کدامین گناه» به کارگردانی مرتضی زحمت‌کش با بازی فریده هاشمی و کودکان و نوجوانان روستای برکاده در رشت، «مرد میدان» به کارگردانی علی رحیمی در میناب، نقالی(قهرمانان ایران) به کارگردانی اطهر دهقان، «بیداری» به کارگردانی رفیعی، «پلاکارد(مام وطن)» به کارگردانی آذریتون، «شمر زمانه» به کارگردانی یاسر خالقی در یاسوج، «میناب در آسمان» به کارگردانی مسلم حجتی و محمد قائمی، «دو پیکر» به کارگردانی محدثه فتحی، «به رنگ ارغوان» به کارگردانی علی جاور در یزد به روی صحنه رفتند.

«انگشتری» به کارگردانی محمد رادمهر، «در آغوش آهن» به کارگردانی ابوالفضل صادقی، «بال فرشته» به کارگردانی محمد اشتری، «شهید وطن» به کارگردانی حسین اصفهانی، «لاشخورهای سکوت» به کارگردانی فرهاد قانعی‌فر، «به کدامین گناه!» به کارگردانی عاطفه نقوی، «آفتاب در انتظار» به کارگردانی روح الله غضنفری، «آرش کمانگیر» به کارگردانی مصطفی جعفری، «پرده خوانی حماسه فتح خیبر» به کارگردانی زینب زاولان، «پرده‌خوانی جوانان و مقاومت»، «ایران حسین پیروز است» به کارگردان امید زمانی در اصفهان، «به رنگ پرچم» به کارگردانی حسین قاسمی در فیروزکوه، «نسخه مقاومت» به کارگردانی علیرضا ابوالقاسمی، «نقل گردآفرید» در شاهرود، «دختران میناب» به کارگردانی و ایفای نقش النا صیاد در سمنان از دیگر آثار نمایشی بودند که در هفتمین روز هفته هنر انقلاب اسلامی اجرا شدند.

نمایش‌های «مام وطن» به کارگردانی مهدی فتحی در مهرشهر، «جان فدا» به کارگردانی پژمان پهلوانی، «به کدامین گناه» به کارگردانی خانم مرادموندی در صحن امامزاده حسن استان البرز، «شجره طیبه» به کارگردانی ابوالفضل فیجان پودننک در استان فارس، «دختران قوم لر» به کارگردانی مسعود کردی در بروجرد، «به کدامین گناه» به کارگردانی محمدرضا پیغمبری در قم، به کارگردانی محدثه تراب‌نژاد در شهرکرد، به کارگردانی فائزه کاظم‌پور در قزوین، به کارگردانی سپهر غفاری در همدان، به کارگردانی سمیه آذری در گرگان، «بچه‌های آسمان» یادبود شهدای دانش‌آموز میناب در اراک نیز اجرا شدند.

نبرد روایت، از جنگ رمضان تا هفته هنر انقلاب

مجموعه کارگاه‌ها و گفت‌وگوهای تخصصی «نبرد روایت» با حضور اساتید حوزه هنرهای نمایشی، از ابتدای جنگ رمضان آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

علی بیگدلی معاون باشگاه تئاتر سوره در این باره اظهارداشت: مجموعه کارگاه‌ها و گفت‌وگوهای تخصصی «نبرد روایت» با حضور اساتید حوزه هنرهای نمایشی، همزمان با جنگ تحمیلی سوم در حیطه‌های ایده‌پردازی، نمایشنامه‌نویسی، شیوه‌های اجرای دراماتیک در قالب آثار خیابانی و صحنه‌ای از روزهای اولیه جنگ در سال ۱۴۰۴ آغاز شده و به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۵ ادامه دارد.

وی گفت: باشگاه تئاتر و هنرهای اجرایی سوره با همراهی و همکاری استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، البرز، فارس، قم، بوشهر و اصفهان به شکل برخط برای علاقه‌مندان و دست‌اندرکاران هنرهای نمایشی این مهم را ترتیب داده و هم اکنون با حضور اساتیدی همچون محمودرضا رحیمی، نادر برهانی مرند، منوچهر اکبرلو، آرش دادگر، رضا گشتاسب، حسین فدایی حسین، اصغر گروسی و محمد هادی عطایی این کارگاه‌ها را تا اواسط اردیبهشت ۱۴۰۵ ادامه خواهند داد.

بیگدلی افزود: این کارگاه‌ها که به نمونه‌ای قابل مثال از همکاری استان‌ها و باشگاه تئاتر سوره تبدیل شده است، در جهت تقویت بنیان کسب ایده، پرداخت موضوع و ارائه نمایشی آن در اشکال نمایشی مورد استقبال تعداد زیادی از هنرمندان نمایشی و حتی دیگر رشته‌ها قرار گرفته است. حضور اساتید بنامِ این عرصه نیز با خود پیامی مشخص دارد که می‌توان به آن به شکلی ویژه نگاه کرد؛ جنگ تحمیلی سوم با همه مرارت‌ها و سختی‌ها، این همگرایی را ایجاد کرده است و هنرمندان و اساتید حتی در این لحظات نیز دست از کار نکشیده‌اند و دوشادوش مردم در جبهه فرهنگ و هنر حضور مستمر داشته‌اند.

معاون باشگاه تئاتر سوره ضمن دعوت از هنرمندان و فعالان عرصه هنرهای نمایشی برای حضور در کارگاه‌ها اظهارداشت: بر اساس استقبال صورت گرفته و با تمهیدات انجام شده، فایل صوتی این کارگاه‌ها بر روی کانال مرکز هنرهای نمایشی سوره در پیام‌رسان بله بعد از چند روز در دسترس همگان خواهد بود.

بیگدلی بیان کرد: بعد از سپری کردن کارگاه «شیوه‌های روایت در نمایشنامه‌نویسی برای بیان جنگ از دیرزمان تا امروز» با هدایت منوچهر اکبرلو و با مشارکت استان بوشهر، کارگاه‌های باقیمانده با حضور دیگر اساتیدِ بنامِ این عرصه به ترتیب زیر برگزار خواهند شد:

- کارگاه «ایده‌های ناب و لحظه‌های هول در درام جنگ» با حضور نادر برهانی مرند و مشارکت استان بوشهر در ۲۹ و ۳۱ فرودین ۱۴۰۵

- کارگاه «دراماتورژی سه‌گانه فضا، زمان و محتوا در درام با محوریت جنگ» با حضور آرش دادگر و مشارکت استان اصفهان در ۲ و ۴ اردیبهشت ۱۴۰۵

علاقه‌مندان برای اطلاع از چگونگی برگزاری و دانلود فایل صوتی این کارگاه‌ها می‌توانند به کانال مرکز هنرهای نمایشی سوره در پیام رسان بله به نشانی @namayesh_soure مراجعه کنند.

۲۰ فروردین سالروز شهادت مرتضی آوینی به عنوان روز هنر انقلاب و ۲۰ تا ۲۷ فروردین به عنوان هفته هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده تا در این هفته، اندیشه و دیدگاه‌های شهیدآوینی و تعریف خاستگاه و مبانی هنر انقلاب بهتر و بیشتر ارائه شود. آوینی مستندساز، عکاس، روزنامه‌نگار، نویسنده و نظریه پرداز «سینمای اسلامی» ایرانی بود که ۲۱ شهریور سال ۱۳۲۶ در شهر ری متولد شد و در ۲۰ فروردین ۱۳۷۲ در منطقه فکه خوزستان بر اثر اصابت ترکش مین به جا مانده از دوران جنگ تحمیلی به شهادت رسید.

مرکز هنرهای نمایشی سوره حوزه هنری انقلاب اسلامی از آغاز جنگ تحمیلی سوم و تجمعات مردمی در میادین کشور، آثار نمایشی را تدارک دیده است که این آثار همزمان با تجمعات مردمی اجرا می‌شوند.

تاکنون این نمایش‌ها به آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای رهبر شهید انقلاب، شهیده زهرا محمدی گلپایگانی نوه دختری ایشان، شهیدان «ناو دنا»، سردار علی‌محمد نائینی مسئول روابط‌عمومی و سخنگوی سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، محدثه علیزاده (معلم)، فاطمه سادات میر (شاعر و رمان‌نویس)، حسن خیران، عظیم دوستی‌فر و کامران پسندک (پاکبان)، عباس بهرامی (شهید جبهه صنعت و خودکفایی ایران) و علیرضا زارعی استاد دانشگاه صنعتی شریف و دولت و ملت اسپانیا که موضع خود در قبال جنگ رژیم صهیونیستی و آمریکای جنایتکار علیه ایران را غیرقانونی دانست، تقدیم شده است.

۵۹۲۴۳

منبع: خبرآنلاین