معاون رفاه وزیر کار سناریوهای افزایش اعتبار کالابرگ را ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، معاون رفاه وزیر کار گفت: وزارت رفاه در راستای اجرای ماده ۳ مصوبه «تضمین امنیت غذایی»، سناریوهای مختلفی را برای جبران تورم سبد غذایی خانوار به دولت ارائه کرده است. در سناریوی اول، مابه‌التفاوت قیمت سبد استاندارد (شامل ۲۳۸۶ کیلوکالری انرژی روزانه) با احتساب ۱۱ قلم کالای اساسی، میوه، سبزیجات و نان محاسبه شده است. دو سناریوی دیگر بر پایه میزان اثرپذیری کالاها از تغییرات نرخ ارز تدوین شده‌اند؛ برخی اقلام مانند نان و ماکارونی مستقیماً تحت تأثیر ارز نیستند.

وی افزود: اقلام اساسی کالابرگی به‌شدت از افزایش نرخ ارز ترجیحی (از ۲۸,۵۰۰ تومان به ۱۱۲,۰۰۰ تومان) و نوسانات ارز تالار اول و دوم متأثر شده‌اند. هدف این طرح، به‌روزرسانی فصلی اعتبار کالابرگ متناسب با تورم است تا از امنیت غذایی مردم صیانت شود.

اعتبار جدید کالابرگ از نیمه اردیبهشت شارژ می‌شود

اندیش در ادامه گفت: با توجه به شرایط ویژه جنگ تحمیلی و محدودیت‌های بودجه‌ای، دولت در حال تصمیم‌گیری نهایی برای نحوه حمایت از معیشت مردم است. منطق اصلی طرح کنونی، حذف ارز ترجیحی در ابتدای زنجیره و انتقال مستقیم آن به مصرف‌کننده نهایی است.

وی افزود: بر اساس ماده ۳ مصوبه امنیت غذایی، دولت متعهد به جبران تورم اقلام اساسی است؛ این حمایت یا از طریق افزایش اعتبار نقدی کالابرگ و یا با تثبیت قیمت عرضه کالاها در فروشگاه‌ها صورت خواهد گرفت.

معاون وزیر کار گفت: پیش‌بینی می‌شود نوبت جدید شارژ کالابرگ در ۱۵ اردیبهشت ماه انجام شود. در صورت نهایی نشدن مصوبه در اردیبهشت، اجرای آن به خرداد ماه موکول خواهد شد.

امسال ۹۹۶ همت به کالابرگ اختصاص یافت

معاون رفاه وزیر کار گفت: در سال ۱۴۰۵، مبلغ ۹۹۶ همت به طرح کالابرگ اختصاص یافته و مرحله جدید واریز اعتبار از ۱۵ اردیبهشت ماه آغاز می‌شود.

وی افزود: با گسترش زیرساخت‌ها، تعداد پایانه‌های فروشگاهی از ۲۶۰ هزار به بیش از ۶۱۰ هزار مورد افزایش یافته است.

به گفته وی دولت در حال تحلیل جغرافیایی و پایش دقیق مصرف‌کنندگان در دهک‌های مختلف است تا عدالت در توزیع را به حداکثر برساند.

۳۲۳۲۳۵

منبع: ایسنا