معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار لرستان گفت:در سفر اخیر ریاست محترم جمهوری به استان لرستان مبلغ ۲۲۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل سد معشوره اختصاص یافت که امیدواریم شاهد پیشرفت چشمگیری از این پروژه عظیم باشیم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از لرستان، ، مهدی مجیدی در شورای حفاظت از منابع آب با اشاره به تشکیل «کمیته حفاظت از منابع آب» اظهار کرد: ما با منابع آبی محدود و درخواست‌های نامحدود مواجهیم و مدیریت این شرایط نیازمند کار تیمی و هم‌افزایی همه دستگاه‌هاست و صرفاً بر عهده یک اداره نیست؛ به طور مشخص در خط مقدم این تیم، شرکت آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی قرار دارند.

معاون عمرانی استاندار لرستان با اشاره به دغدغه‌های بلندمدت استان در حوزه آب، به موضوع سدهای بزرگ به ویژه سد معشوره پرداخت و گفت: این سد در طول ۱۲ سال گذشته تنها ۱۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، اما در سفر اخیر رئیس‌ جمهور  بالغ بر ۲۲۰۰ میلیارد تومان  برای تکمیل آن تخصیص یافت که با تخصیص این مبلغ  پیشرفت قابل توجهی حاصل خواهد شد. 

مجیدی، اقدامات کوتاه‌مدت را در سه حوزه ترویجی، سیاست‌گذاری و قهری دسته‌بندی کرد و افزود: در بخش ترویجی، بازنگری و به‌روزرسانی الگوی کشت متناسب با شرایط موجود و توسعه کشت‌های گلخانه‌ای در دستور کار است و در کارگروه امور زیربنایی، ۷۰ درصد درخواست‌ها معطوف به کشت گونه‌های کم‌آب‌بر مشابه گلخانه ها است. 

وی بیان کرد: در حوزه سیاست‌گذاری نیز مصوباتی که شرکت آب منطقه‌ای نیاز دارد، مطرح تا مصوب گردد.

مجیدی در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اقدامات قهری، جداسازی آب فضای سبز از شبکه شرب را یکی از اقدامات مؤثر عنوان  و خاطرنشان کرد: خوشبختانه در شهرستان بروجرد، شهرداری پیشقدم شده و از پساب برای آبیاری فضای سبز استفاده می‌کند؛ هفته قبل نیز قراردادی برای خرید پساب منعقد شد که این می‌تواند الگویی برای سایر شهرها به ویژه شهرهای پرمصرف از آب شرب شهری  باشد. 

وی همچنین به واحدهای صنعتی که در گذشته مجوز چاه آب دریافت کرده‌اند اشاره کرد و گفت: اکنون با محدودیت مواجه هستیم و مقرر شده است این چاه‌ها مسدود شده و واحدهای صنعتی نسبت به خرید پساب اقدام کنند؛ جزئیات این مصوبات در جلسه بعد با مستندسازی مکتوب و در صورت نیاز با همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی پیگیری می‌شود.

معاون عمرانی استانداری لرستان با انتقاد از وقفه در اقدامات سال گذشته بیان کرد: متأسفانه سال گذشته تابستان، فصل کشت را عملاً برای مدیریت منابع اب از دست دادیم، اما امسال شرایط فرق کرده و وضعیت حاکی از نوعی «شرایط جنگی» است؛ اگر تنش‌ها تشدید شود و حمله به زیرساخت‌ها رخ دهد، اولویت نخست ما آب شرب مردم خواهد بود.

 مجیدی  با اشاره به اقدامات شرکت آبفا لرستان در بحث ژنراتورها گفت: این اقدامات هرچند ارزشمند است، اما تنها پاسخگوی بخشی از شهرهاست و در روستاها با ۴۰ درصد جمعیت استان، مشکل نبود آب پایدار همچنان پابرجاست.

وی  با تأکید بر پایش مصوبات قبلی خاطرنشان کرد: متأسفانه بسیاری از مصوبات پیشین به دلیل ترک فعل‌ها و تعارض منافع، روی زمین مانده است و مانع استفاده از ظرفیت‌های قانونی شده؛ از این رو پیشنهاد می‌شود مصوبات قبلی یک بار دیگر پایش شود.

48

منبع: خبرآنلاین