زهرا تالانی:از جمله تفاوت تعرفه در بیمارستانهای مختلف است، مثلا یک خدمت در بیمارستان دولتی با قیمت ده هزار تومان ارایه میشود اما پزشک می تواند همان خدمت را در بیمارستان خصوصی با قیمت 50 هزار تومان ارائه دهد. ضمن اینکه 50 درصد همان هزار تومان هم با تاخیر 6 ماهه پرداخت می شود.
کارشناسان و نمایندگان مجلس همواره از اینکه بیمهها و دولت، خود را کنار کشیده و پزشکان را در مقابل مردم قرار دادهاند، انتقاد میکنند. چرا که آنها معتقدند تعرفههای پزشکی واقعی تعریف نشده و اختلافها بین تعرفههای دولتی و خصوصی فاحش است.
اما این بار وزیر یهداشت به طور جدی اعلام کرد که پزشکان زیرمیزی بگیر اخراج میشوند.
وزیر بهداشت در گفت وگو با فارس می گوید: راه حل اساسی حذف کامل زیرمیزی پزشکان، اجرای کامل برنامه پزشک خانواده و اختصاص 6 هزار میلیارد تومان سهم وزارت بهداشت از هدفمندی یارانهها است اما دانشگاههای علوم پزشکی کماکان اگر با موردی از شکایت از زیرمیزی پزشکان برخورد کنند، آنها را اخراج میکنند.
البته احتمالا منظور وزیر از اخراج پزشکان برای زیرمیزی گرفتن از بیمارستانهای دولتی بوده است .چرا که وزارت بهداشت در بیمارستان های خصوصی که نمی تواند دخالتی داشته باشد و البته تعرفه های این بیمارستان ها نیازی به گرفتن زیر میزی ندارد! به هرحال دریافت زیرمیزی در نظام سلامت همواره یکی از چالش های پیش روی مدیران نظام سلامت و بیماران است. به طوری که تاکنون راهکارها و برنامه های مختلفی برای حذف این پدیده تدوین و تعریف شده است اما همچنان شاهد دریافت پول هایی در بخش درمان کشور هستیم که شان و منزلت جامعه پزشکی را زیر سئوال می برد و با وجود هشدارهایی که از سوی وزیر و سایر مسئولین نظام سلامت در این خصوص داده شده، پزشکانی هستند که بنا به مقتضایات و شرایطی که دارند، حاضر می شوند این قبیل پول ها را از بیماران خود دریافت کنند.
45232