عباس عبدی در مورد اقدامات اخیر آقای احمدی نژاد گفت: به طور کلی این سیاست همیشگی و دنباله دار آقای احمدی نژاد است که وقتی مسائلی پیش می آید که باید در قبال آن پاسخگو باشد سعی می کند به صورت تهاجمی یک مساله جدیدتری را مطرح بکند تا مساله اصلی را تحت شعاع قرار دهد. هر چند ممکن است این مساله جدید حق وی هم باشد و من هم نسبت به طرح آن اعتراضی ندارم ولی این را برای این مطرح میکند که مساله اصلی فراموش شده و به حاشیه برود.
وی ادامه داد: مشکل دیگر این است که رئیس جمهور یک نوع شیوه تقابلی را با دو قوه قضاییه و مقننه انتخاب کرده که این دو قوه قادر نیستند با نحوه موجود مقابله خود با او پیروز شوند و یا یک کنش موثری را نشان بدهند . و این جزیی از سیاست های عمومی رئیس دولت است که در صدد ایجاد فضای تبلیغاتی است. مانند همان بحث هولوکاست که زمانی مطرح کرد و الان داریم هزینهاش را میدهیم. در داخل هم سعی می کنند مسائل جدیدی را مطرح کنند که دیگران را تحت فشار قرار دهند.
گزیده صحبتهای عبدی در ادامه به نقل از الف می آید:
* احمدی نژاد اصلاً نگران طرح سوال از سوی مجلس نبود و نیست چون این مجلس قادر نیست از او بطور موثر سوالی را بکند به خاطر اینکه قادر نیست در برابر نوع پاسخی که وی می دهد تصمیمی موثر له یا علیه او بگیرد . رئیس جمهور هر پاسخی بدهد مجلس نمی تواند هیچ کاری بکند، مثل دفعه پیش، بنابراین مجلس نمی تواند با سوال کردن از وی گامی را به جلو ببرد.
* بیشتر مساله اقتصادی و قیمت ارز زمینه این نوع نامه نگاری ها و اقدامات را فراهم کرده، بحران کنونی اقتصادی باعث این اقدامات رئیس جمهور شده است ، پیش بینی قبلی من که چند بار هم بیان کردهام این بود که ایشان در طی یک سال آخر شکاف زیادی با کل سیستم پیدا خواهد کرد.
* رئیس جمهور برای اینکه بتواند در آینده جای پایی داشته باشد چاره ای ندارد جز این که چنین اقداماتی را انجام دهد چون هر کس دیگری که غیر از افراد منتسب به وی در تابستان سال بعد جای وی بیآید، همه مشکلات را به عهده او خواهد انداخت و لذا گمان میکند که در این صورت نابود میشود و ادامه روند موجود هیچ نتیجه ای برایش ندارد . بنابراین بناچار یا باید از اکنون جای پایی مطمئن برای خودشان جور کنند یا اینکه رئیس جمهور بعدی از خودشان باشد.
* منطق دستگاه قضایی و نحوه برخورد آنها باید دقیقتر میبود، در تمام دنیا سیاستمداران و روسای جمهور اظهارات سیاسی میکنند اما دستگاه های قضایی باید اظهار نظر حقوقی کنند. من فکر می کنم جواب دستگاه قضایی به شکلی بود که شرایط را برای چنین پاسخی از رییس دولت فراهم کرد که قابل پیش بینی بود و می توانست رقبا را به حاشیه ببرد و همین هم اتفاق افتاد.
* برای دستگاه قضایی خوب نیست که بر اساس سیاست و مصلحت سنجی و اینگونه حرفها نظر بدهد، به نظر من دستگاه قضایی باید یک بازنگری جدی در رفتار خودش ایجاد کند. من کاری به حکم و زندانی کردن آقای جوانفکر و ... ندارم ولی زندان کردن او در آن شرابط قابل فهم نبود چون خانم فائزه هاشمی را زندان کردند پس جوانفکر هم زندان کنند . قبلا شنیده بودیم که وقتی فائزه هاشمی را زندان خواهند کرد که جوانفکر نیز راهی زندان شود و یا بعد سعید تاجیک را نیز زندان کردند .
* اینها درست نیست و دستگاه قضایی باید کلاً از سیاست کنار برود و بر اساس مر قانون عمل کند و اگر آقای رئیس دولت می تواند از زندان بازدید کند باید کاملاً شرایطش فراهم باشد و اگر هم رئیس جمهور در این بین حقی ندارد می بایست مطابق قانون و با ادبیاتی قانونی پاسخ داد و جوابی مانند "مصلحت نیست" و "شما به وضعیت اقتصاد بپردازید" در شان دستگاه قضایی نیست.
* اگر رئیس دولت یا یک وزیر حرف بی ربطی بزند خیلی مساله نیست همچنانکه در تمام دنیا روسای جمهور و نمایندگان مجالس حرفهای بی ربط زیادی میزنند، اما دستگاه قضایی طوری باید حرف بزند که گویی فصل الخطاب است. دستگاه قضایی سیاست را به معنای دقیق کلمه باید طلاق دهد آن هم سه طلاقه.
* اصولگرایان اگر فکر میکنند که احمدی نژاد دورهاش سر آمده و همین طوری مفت و مجانی کرسی ریاست را تحویل میدهد اشتباه کردهاند.هزینه رفتار خارجی او را در قیمت ارز و تحریم باید بدهند و نتیجه رفتار سیاسی داخلی اش هم دیر یا زود باید پرداخت شود و هر چه زودتر بدهند به نفع آنان است.
/27220