هفته نامه آسمان نوشت:

رزمندگان سال‌های جنگ به ویژه آنها که جبهه را در سال‌های نوجوانی تجربه کرده‌اند حس خاصی به سال‌های دفاع مقدس دارند. عبد‌الرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس یکی از نوجوانان رزمنده سال‌های پیش است که جانبازی را هم از همین دوران به یادگار دارد. او از طرفداران برگزاری اردو‌های راهیان نور است اما تاکید می‌کند که باید مدیریت و دقت زیادی در برگزاری این اردو‌ها انجام شود او معتقد است که اگر جایی بی‌دقتی اعمال شده و حوادثی رخداده است باید با دقت بیشتری در این زمینه عمل شود.

ارزیابی شما از اردو‌های راهیان نور چیست؟
من برای اولین بار در سال 89 در اردو‌های راهیان نور شرکت کردم اگرچه نخستین بار در سال 1364 به جبهه رفته بودم اما جالب اینجاست که بعد از جنگ تا سال 89 منطقه را ندیده بودم. در این سفر تمام بیابان‌های مناطق جنگی با من حرف می‌زد وقتی به شلمچه رسیدم به خاطر می‌آوردم که چگونه برای حفظ وجب به وجب این منطقه شهید دادیم. عراقی‌ها تا 7 کیلیومتری اهواز آمده بودند در 3 راهی شهادت در جزیره مجنون به خاطر آوردم که گلوله تانک به شهید همت اصابت کرد. سفر با راهیان نور خیلی تجربه جالبی بود.


فکر نمی‌کنید حوادث منجربه مرگی که در این اردو‌ها رخ می‌دهد تاثیر‌ نامطلوبی بر مردم می‌گذارد؟
یک هواپیمای مسافربری ما را، ناو‌ آمریکایی بر فراز خلیج فارس هدف قرارداد اما دلیل نمی‌شود که ما دیگر هرگز هواپیماهایمان را بر فراز خلیج فاس به پرواز در نیاوریم. اگر یک نفر پشت فرمان ماشین تصادف کرد دیگر هیچ‌کس نباید پشت فرمان بنشیند. ماشین را باید کنار بگذاریم. ما متأسفیم و ناراحتیم که برای فرزندانمان حادثه‌ای رخ داده است اما این دلیل نمی‌شود که راهیان‌نور را تعطیل کنیم.


شما می‌دانید که برخی خانواده‌ها نسبت به سفر فرزندانشان رضایت ندارند؟
نه نه نه. این نیست تا وقتی خانواده‌ها کتبا اجازه ندهند هیچ بچه‌ای به اردو نمی‌رود حتی وقتی می‌خواهند دانش‌آموزان را 4 خیابان آن طرف‌تر به موزه ببرند از والدین امضا می‌گیرند.


ولی گفته شده که چون بخشی از نمره درسی دانش‌آموزان وابسته به این سفر بوده خانواده‌ها راهی جز امضای برگه‌ها نداشته‌اند؟
بالاخره این راهیان نور باید برقرار باشد. من جانباز بسیجی به این مناطق می‌روم و درس می‌گیرم تا چه رسد به دانش‌آموزان که ممکن است چه درس‌های بزرگی از شرکت در این اردو‌ها کسب کنند.


فکر نمی‌کنید بهتر است که حالت تشویقی داشته باشد به جای این که به اجبار وابسته شود. شاید بهتر است که کار فرهنگی انجام بدهیم که افراد متقاضی شرکت در این سفرها باشند؟
این اردو‌‌ها به خودی خود یک کار فرهنگی است. باید مطالعه کنیم و ایراد‌های کارمان را رفع کنیم و به نتیجه برسیم. در حال حاضر خارجی‌ها از خارج از کشور به این سرزمین‌های جنگی می‌آیند و خاک این زمین‌ها را می‌بوسند و به شهیدان ما احترام می‌گذارند. بعد حالا یک اتفاق افتاده و ما عجولانه تصمیم بگیریم. البته که من از این اتفاق بسیار ناراحتم به‌هرحال قلب هر آدمی را به درد می‌آورد ولی دلیل نمی‌شود راهیان نور تعطیل شود بلکه باید دقت کنیم که اگر ایراداتی هست این ایرادات برطرف شود. ما هرچه داریم از جنگ داریم.


فکر نمی‌کنید بهتر است توجه مسوولان به برگزاری و امنیت این اردو‌ها بیشتر شود؟
این منطقی است که ما بخواهیم دقت بیشتر و بیشتری در این زمینه وجود داشته باشد. حضرت آقا فرمودند که سیاست‌های جمعیتی تا یک جایی خوب بود اما ادامه‌اش باید تغییر کند و فرمودند من هم اشتباه کردم و باید از خدا طلب عفو کنم. به این ترتیب ما باید فرهنگ عذر‌خواهی را یاد بگیریم که اگر جایی اشتباه شد باید بپذیریم اشتباه کرد‌ایم اگر نپذیریم و همواره اشتباهها را به گردن دیگران بیندازیم هرگز موفق نخواهیم شد که دست به اصلاح بزنیم.


از خانواده‌های داغدار بروجن دلجویی شده است؟
وزیر آموزش و پروش به اتفاق رئیس‌ فراکسیون فرهنگیان مجلس از تمام خانواده ها حضورا دلجویی کردند و سردار نقدی هم به دلجویی از خانواده‌ها پرداخته‌اند.

17301

منبع: خبرآنلاین