وزیر آموزش و پرورش گفت: اینکه یک روزی کنکور نداشته‌ باشیم، بسیار کار خوبی است، اما برای برخی از دانشگاه‌های ویژه، پذیرش دانشجو بدون کنکور کار سختی است.

به گزارش خبرآنلاین؛ حمیدرضا حاجی بابایی در حاشیه همایش "شوراهای ستاد امر به معروف و نهی از منکر وزارتخانه‌ها" درباره حذف کنکور گفت: آموزش و پرورش هیچ مشکلی برای وظایف و تکالیفی که بر عهده‌اش گذاشته شده، ندارد، بحث حذف کنکور برای رشته‌هایی که محدودیت پذیرش دانشجو دارند، بحث دیگری است، اما در همان روزی که به وزارتخانه آمدم، این موضوع را در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز بررسی و عنوان کردم که آموزش و پرورش هیچ مشکلی برای اجرای این قانون ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که آموزش و پرورش به دنبال حذف کنکور است یا خیر؟ گفت: آموزش و پرورش وظایف خطیری دارد؛ هر چه نقش معدل در پذیرش دانشجو بالاتر می‌رود، باید نظارت و مراقبت در آموزش و پرورش نیز بیشتر شود و بر همین اساس این وزارتخانه آمادگی کامل را برای اجرای قانون دارد. در حذف کنکور یک مورد از مشکلات نیز به آموزش و پرورش برنمی‌گردد و اگر در جایی مشکلی و گیری وجود دارد، آن را عنوان کنند تا درباره آن تصمیم‌گیری شود.

حاجی‌بابایی درباره درباره نظر خودش برای حذف کنکور گفت: اینکه یک روزی کنکور نداشته‌ باشیم، بسیار کار خوبی است، اما اینکه این اقدام چقدر با شرایط کشور همسو است، باید مورد دقت و توجه قرار گیرد؛ سالانه یک میلیون داوطلب برای کنکور شرکت می‌کند که آموزش و پرورش همه داوطلبان را تحویل می‌دهد، لذا هیچ مشکلی از نظر ما وجود ندارد.

به گفته او در برخی از بخش ها برای حذف کنکور آمادگی وجود دارد: از جمله در برخی از رشته‌های مقطع کاردانی و کارشناسی، اما برای برخی از دانشگاه‌های ویژه، پذیرش دانشجو بدون کنکور کار سختی است و باید فرصت بیشتری به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری داده شود.

 

 

ساعت کار معلمان با سابقه 20، 4 ساعت کم می شود

وزیر آموزش و پرورش همچنین از کاهش چهار ساعته تدریس برای نیروهای بالای 20 سال خدمت خبر داد و گفت: کسانی که سابقه فعالیت آنها اعم از نهضتی و یا سایر بخش‌ها بالای 20 سال است، طبق بخشنامه‌ای که معاونت پشتیبانی آموزش پرورش به استان‌ها ابلاغ کرده‌، می‌توانند در هفته 20 ساعت تدریس داشته باشند و این کاهش چهار ساعته کار برای همه نیروهای بالای 20 سال اجرا می‌شود.

او همچنین درباره کمبود معلمان پایه و تخصصی در مناطق محروم همچنین گفت: وضعیت آموزش و پرورش از لحاظ تامین نیرو در رشته‌های پایه نسبت به سال گذشته از وضعیت بهتری برخوردار است، چرا که امسال مقطع اول راهنمایی را نداریم و در رشته‌هایی همچون ریاضی و علوم این نیروها ساماندهی شده‌اند. آموزش و پرورش به سمت تخصصی کردن نیروها حرکت کرده است، در حال حاضر 90 تا 92 درصد نیروها در رشته‌های تخصصی خود فعالیت می‌کنند و هشت درصد باقی مانده نیز به مرور زمان و با گرفتن نیروهای تخصصی از دانشگاه فرهنگیان جبران خواهد شد.

حاجی‌بابایی درباره نظام هماهنگی حقوق معلمان و تفاوت در حقوق بازنشستگان سال 86 که حدود 500 هزار تومان اختلاف پرداخت وجود دارد، گفت: بازنشستگان زیر نظر سازمان بازنشستگی هستند و مطالبات سال 86 را وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت می‌کند و آنچه که قانون بوده، آموزش و پرورش عینا اجرا کرده است.

او با تایید تفاوت حقوق بازنشستگان فرهنگی، گفت: اگر در برخی جاها قانون اجرا شده، اما مطالبات باقی مانده، دستگاه‌های مربوطه به صورت اقساطی آن را پرداخت می‌کنند که این کار از حیطه آموزش و پرورش خارج است، اما با توجه به اینکه این بازنشستگان فرهنگی هستند، آموزش و پرورش این موضوع را پیگیری می‌کند و دستگاه‌های مربوطه نیز طبق قانون آن را اجرا خواهند کرد.

4747

منبع: خبرآنلاین