یکی از خوانندگان خبرآنلاین نوشته بود:« چرا طرح بازنشستگی پیش از موعد ماده 10 نوسازی اجرا نمیشود. این قانون مصوبه مجلس است و هزاران ساعت کار کارشناسی روی آن انجام شده است.
سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به این خواننده ضمن اعلام اینکه مصوبه مذکورهنوزبه این سازمان ابلاغ نشده است عنوان داشت:« درصورت ابلاغ موضوع از سوی مراجع ذیصلاح، اقدام لازم به عمل خواهد آمد.»
البته اجرایی شدن ماده 10 قانون نوسازی صنایع بخشی از تکلیف صندوق تامین اجتماعی در برنامه پنجم توسعه کشوربهشمار میرود که طبق برآوردها نیازمند هفت هزار میلیارد ریال اعتبار بوده و این عامل میتواند یکی از مهمترین دلایل عدم اجرای آن باشد.
این قانون چیست؟
در سال 1385 و در قانون سوم توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور با هدف بهکارگیری نیروی جدید، متخصص و ماهر در واحدهای تولیدی و در نتیجه آن ایجاد تحول و نوسازی صنایع تغییراتی در ماده ۱۰ قانون صنایع کشور ایجاد شد که براســـاس این ماده، کارفرمایان میتوانند به ازای هر نفر اشتغال جــدیــد، یک نفر از کارکنان بــاسابقه پرداخت حقبیمه بیش از ۲۵سال را بـا پرداخت ۵۰ درصد مابـــهالتفاوت کسورات سنوات باقیمانده تا زمان بازنشستگی قانونی، پیش از موعد بازنشسته کنند، ۵۰درصد دیگر مابهالتفاوت کسورات توسط دولت در بودجههای سالانه کل کشور پیشبینی و پرداخت میشود.
براساس قانون مذکور کارفرمایان واحدهای صنعتی که پروانه بهرهبرداری از وزارت صنایع و معادن و یا سایر مراجع قانونی دارند میتوانند برای هر یک از بیمهشدگان خودکه بیشاز 25سال سابقه حق بیمه به سازمان پرداخت کردهاند درخواست بازنشستگی کنند مشروط بر آنکه واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری در زمان درخواست فعال بوده و لیست حق بیمه به سازمان پرداخت کند. همچنین احراز اشتغال بیمه شده در آن کارگاه و صحت سوابق پـــرداخت حــقبیمه بیش از 25 سال وی برای سازمان تامین اجتماعی مشخص شود.
اجرای این قانون در برنامه چهارم توسعه متوقف شد، اما در بودجه سال ۹۰ و ۹۱ بار دیگر اجرایی شدن این ماده تاکید شده است. با این وجود مشمولان این قانون همچنان چشمانتظار اجرای آن هستند و تــاخیر در اجــرای آن نگرانیهایی را برای نیروی کار ایجاد کرده است.
45235