به گزارش خبرآنلاین، متن این بیانیه که مهدی دلخواسته، آرش صادقی، کوروش پیرو، نوید سجادیحسینی، حسن ناحی، حسن شجاعی و مهدی حیدری آن را امضاء کردهاند، به شرح زیر است:
«چندی پیش خبری در رسانهها قرار گرفت که حکایت از ابتکار تاسیس صنفی جدید به نام «صنف فعالان مواد تبلیغاتی و اطلاعرسانی سینمای ایران - شامل گروههای (1- طراحان پوستر 2- سازندگان تیزر و آنونس و تیتراژ 3- عکاسان 4- مدیران روابط عمومی پروژههای سینمایی - در سازمان سینمایی کشور داشت. ضمن مخالفت با قرار گرفتن عکاسان سینما در چنین صنفی، جمعی از عکاسان سینمای ایران لازم دانستیم نکات و توضیحاتی برای مدیران مربوطه سازمان سینمایی و سینماگران محترم بیان نماییم.
عکاسی ذات سینماست و از آغاز این هنر تاکنون در تمام دانشگاهها و مراکز آموزشی معتبر دنیا عکاسی در کنار سینما تدریس میشود و جایگاه عکاسی به عنوان حرفهای مستقل در سینما خود را اثبات کرده است.
عکاس سینما از پیش تولید، تولید و حتی گاهی هم در پس از تولید در کنار یک پروژه سینمایی قرار میگیرد و همیشه فریمهایی از یک فیلم جاودانه بر ذهن ما ثبت میشود و ماندگار میماند.
سینماگران بزرگی چون همایون اسعدیان، محمود کلاری، امیر نادری و... در آغاز عکاس سینما بودهاند و هستند عکاسانی که در سالهای بعد از آنها در زمینههای دیگر بیشتر خواهیم شنید. 20 سال پیش تعدادی از اساتید سینمای ایران (عزیز ساعتی، شاپور پورامین، شهابالدین عادل و..) با تلاش و مشقت فراوان اقدام به تاسیس صنف عکاسان سینما ی ایران کردند. اینها دلایلی بر اهمیت و جایگاه عکاسی سینماست.
در دهه هشتاد با ورود تکنولوژی دیجیتال و در اختیار قرار گرفتن این امکان برای همه و عدم برنامهریزی و توجه مدیران مربوطه صنفی وسینمایی به این قضیه اولین شوک به عکاسی سینمای ایران (کم کار شدن عکاسان حرفهای سینما و ورود افراد غیر حرفهای به این حوزه) وارد شد که بعدها به دیگر صنوف و حرفههای دیگر سینما نیز سرایت کرد که نتیجه آن را دیدهایم.
امیدواریم دوستان و دلسوزان سینمای ایران دومین شوک را به این حرفه وارد نکنند و با تامل و تعامل و بهره گیری از نظرات و پیشنهادات عکاسان سینمای ایران، راه دیگری را برای شکوفایی و امنیت این حرفه سینمایی بیاندیشند.»
58247