رئیس مجلس گفت: 60 درصد افراد تحت پوشش کمیته در روستاها هستند و یکی از معضلات روستاها هم چرخه معیوب اقتصادی است که آنان را وادار به مهاجرت کرده است.

به گزارش اداره اخبار مجلس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (یکشنبه) در دیدار با اعضای فراکسیون یاوران امداد امام (ره)، با اشاره به نیاز اقشار پایین جامعه به قرار گرفتن تحت پوشش بیمه‌های درمانی، اظهار داشت: احیای بیمه کمیته امداد فکر مناسبی است و به نظر من یکپارچه کردن بیمه به این معنا نیست که همه افراد تحت پوشش اسم یک بیمه باشند، بلکه منظور این است که شرایط و قوانین بیمه‌ها به هم نزدیک باشد.

وی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی موجود نمی‌شود اعتبارات کمیته را افزایش داد، اما باید با عزم جدی به دنبال روش‌نوینی در جهت بهبود وضعیت معیشتی محرومان باشیم.

رئیس مجلس همچنین گفت: ریشه محرومیت را باید مورد تجزیه و تحلیل قرار داده تا بعد ببینیم که چگونه می‌شود به درمان این ریشه‌ها پرداخت.

وی با اشاره به اینکه مهمترین ریشه محرومیت در عدم اشتغال و بیکاری است، یادآور شد: آن‌گونه که بیان شد 60 درصد افراد تحت پوشش کمیته در روستاها هستند و یکی از معضلات روستاها هم چرخه معیوب اقتصادی است که آنان را وادار به مهاجرت کرده و معضل اجتماعی جدیدی به نام حاشیه‌نشینی را رقم می‌زند.

لاریجانی ادامه داد: چرخه سرمایه‌گذاری بر عکس بوده است، یعنی به عبارتی بسیاری از روستاها امکاناتی مانند آب، برق، گاز و حتی تلفن دارند اما چرخه توليد نداشته و مجبورند دست به مهاجرت بزنند که این مشکل با چرخه صنایع تکمیلی حل خواهد شد.

وی احداث کارخانه‌های آب معدنی، کارگاه‌های قالی‌بافی و توسعه دامداری و کشاورزی در روستاها را مهمترین عامل در حل مشکل بیکاری و بالا بردن توانایی مالی اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه دانست.

نماینده قم درباره مشکل دیگر طبقات محروم از جمله نگهداری از سالمندان و همچنین معلولیتی که وجود دارند، تأکید کرد: بهزیستی به نگهداری از معلولان کمک می‌کند اما باید فرهنگ سنتی نگهداری از سالمندان را در خانواده‌ها تقویت کنیم تا به آنان به چشم یک انسان زاید نگاه نشود.

وی اضافه کرد: خیریه‌هایی تحت نظارت کمیته امداد به وجود آید که هم از طریق کمک‌های مردمی به نگهداری از معلولین مددرسانی کند و هم به خانواده‌هایی که از سالمندانشان در منزل نگهداری می‌کنند، کمک شود.

رضایی، رئیس فراکسیون یاوران امداد حضرت امام (ره) در ابتدای جلسه در زمینه روند فعالیت فراکسیون، اظهار داشت: 186 نماینده عضو این فراکسیون هستند که از نظر تعداد اعضا و جلسات نسبت به دوره گذشته رشد قابل توجهی وجود داشته است.

وی با اشاره به لزوم توجه به طبقات محروم جامعه، افزود: 4 میلیون نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند که برابر با همین تعداد هم هستند افرادی که نیازمند حمایت کمیته امداد هستند و مجلس با توانی که در زمینه قانونگذاری و نظارت دارد، باید در جهت رفع مشکلاتی از قبیل اشتغال‌زایی و توانمندسازی این اقشار، با توجه به حفظ کرامت انسانی آنان اقدام نماید.

در ادامه این جلسه، حسین انواری رئیس کمیته امداد امام (ره) هم به بیان معضلات طبقه محرومین و لزوم توجه بیشتر به این قشر از جامعه پرداخت و اظهار داشت: نگاه به محرومین دستخوش فراز و نشیب زیادی است و وضعیت اقتصادی کشور به هر طرفی که رقم بخورد، بیشترین تأثیرش بر دو دهک پایینی جامعه است.

وی تأکید کرد: کمیته امداد در زمینه اشتغال‌زایی رتبه خوبی داشته است، اما باید تلاش کنیم تا استحکام این خانواده‌ها را در برابر ضربات ریشه‌ای بیشتر نماییم و به این نکته توجه داشته باشیم که اختصاص اعتبارات در حوزه محرومین هزینه نیست، سرمایه‌گذاری است و بهتر است ما به سالم‌سازی محیط این خانواده‌ها نگاه ویژه‌ای داشته باشیم تا به مشکلات پرهزینه‌تری در میان آنان برنخوریم.

انواری نرخ بیماری‌های صعب‌العلاج را در دهک‌های پایین جامعه روزافزون دانسته و از رئیس مجلس خواستار توجه به بیمه‌های اجتماعی آنان شد.

/2727

منبع: خبرآنلاین