رئیس جمهور با بیان اینکه بهترین انتخاب‌ها در شرایط اکراه فاقد ارزش است، گفت: آزادی بالاترین موهبت برای نوع بشری است.

به گزارش خبرآنلاین بر اساس خبری که مهر منتشر کرده است، محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور در اجلاس جهانی «اساتید مسلمان دانشگاه‌ها و بیداری اسلامی» که صبح امروز در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، تصریح کرد: همانطور که امروز دلمان برای ملت غزه و فلسطین می سوزد و از ظلم به فلسطین ناراحتیم باید دلمان برای ملت آفریقا نیز بسوزد.

وی با اشاره به اینکه هر جا ظلم هست باید مقابله کنیم، افزود: آزادی، عبودیت و کمال باید برای همه باشد.

گزیده اظهارات رئیس جمهور در ادامه به نقل از فارس می‌آید:
• منظور از بیداری این نیست که ما در خواب عمیقی باشیم و بیدار شویم یا اینکه انسان‌ها نسبت به مسائل سیاسی و اقتصادی آگاه شوند تا شرایط محیط تغییر کند.
• بیداری یعنی بازگشت انسان‌ها به حقیقت انسانی خودشان. 10 هزار سال از عمر بشر می‌گذرد و به نظرم به مدت 10 هزار سال ما در یک خواب عمیق یا نیمه عمیق به سر برده‌ایم. آیا با آشنایی مردم به تمام مسائل اقتصادی و سیاسی مسائل دنیا حل خواهد شد؟ با توجه به این نکته که بخش اعظم مشکلات جهان از ناحیه کسانی است که به مسائل اقتصادی و سیاسی مسلط هستند.
• مشکل بشر در طول تاریخ غفلت از حقیقت انسانی خود بوده است. انسان بالاترین و مهمترین موجود حقیقی است. بدون انسان بقیه موجودات بی‌معنا هستند.
• تمام پیامبران برای این مبعوث شده‌اند تا انسان‌ها را بیدار کنند، بیداری نسبت به حقیقت خود و ماموریت اصلی انسان‌ها در دنیا است. کسی که خودش را فراموش کرده است زندگی و کمال برای او چه معنایی دارد.
• ریشه تمام مشکلات جهان فراموشی خود و حقیقت انسان بوده است و تمام تلاش شیطان نیز در این راستا قرار داشته تا انسان خود را فراموش کند.
• طغیان‌ها، استکبار، اشغالگری‌ها، کشتارها، فاصله طبقاتی، برده‌داری،استعمار و غارت سیستماتیک ثروت ملت‌ها و زورگویی‌ها به خاطر آن است که عده‌ای حقیقت خود را فراموش کرده‌اند.
• نقطه اصلی تقابل ما با مستکبران و قلدران به تعریف ما از انسان برمی‌گردد. باید برای حل تمام مسائل، تعریف از انسان و حقیقت انسان اصلاح شود. اولین گام در اصلاح جهان اصلاح انسان‌هاست و اولین گام در اصلاح انسان اصلاح تعریف انسان و حقیقت انسان است. بقیه تحولات تبع انسان است و جهان منهای انسان بی‌معنا است.
• ما باید به این نکته توجه کنیم که تمام ماموریت ما در همین عالم مادی نیست، همه زندگی انسان 60 تا 80 سال است، زندگی در این عالم مادی خلاصه نمی شود و قبل و پس از آن نیز خواهد بود. انسان موجودی ابدی است و این مقطع دنیا تنها فرصتی برای یک جهش بزرگ است.
• در نقطه مقابل ما اندیشه مادی است که نقطه تمرکز آن در معرفی انسان بر اساس سلطه طلبی، خودپرستی و دنیا پرستی است.
• برای ترقی انسان چند عامل نیاز است که عامل اول آن آزادی است،خدا انسان را آزاد خلق کرد و انتخاب‌های انسان زمانی ارزش دارد که آزادانه باشند. بهترین انتخاب‌ها در شرایط اکراه فاقد ارزش است و کمال آفرین نیست. آزادی بالاترین موهبت برای نوع بشری است که به معنای عبور از حجاب‌ها و غل و زنجیرهاست. ما با ظالم و استکبار مخالفیم چرا که آزادی انسان‌ها را محدود میکند.
• عامل دوم عدالت است، عدالت بستر کمال انسان است و هر موجودی تنها در شرایط عادلانه است که به لحاظ جسمی و معنوی رشد پیدا می‌کند، عدالت مسیر اعتلای نوع انسان است،ما با ظالم مخالفیم چرا که فرصت رشد را از انسان می‌گیرد. ظالم علاوه بر اینکه راه را بر کمال انسان می بندد مانع کمال خود می‌شود.
• ‌انسان و خدا یعنی عشق . خلقت انسان بر اساس عشق بوده است و نزدیک‌ترین موجود به خداوند و عشق آن ،پیامبر عزیز و گرامی اسلام است. وجود پیامبر رحمت، عشق و محبت به انسان‌هاست. هدایت نیز چیزی جز محبت و عشق نیست.
• تحقق این سه عنصر نیازمند دو عامل بالاتر است. عامل اول عبودیت است، آزادی تنها در عبودیت خداوند ممکن می‌شود. عبودیت به معنی تخلیه انسان از تمام گرایش‌های زمینی است و تسلیم شدن محض در برابر خداوند است.
• ما نیازمند حاکمیت انسان‌های عادل و صالح هستیم اما یک حکومت نیز تنها زمانی می‌تواند عشق و عدالت را حاکم کند که مردم طالب آن باشند، اگر مردم طالب عدالت و آزادی نباشند، این دو محقق نمی‌شود. همه پیامبران مبعوث شدند تا مردم را تشویق به عدالت و آزادی کنند.
• تنها کسی که خود در اوج عشق و عدالت باشد، می‌تواند این عناصر را در جامعه انسانی پیاده کند و‌ آن مفهوم که ما به عنوان چنین حاکمی می‌شناسیم انسان کامل است که تمام بیداری‌های انسان در او شکوفا شده است.
/295

منبع: خبرآنلاین