رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نیروهای اصولگرا باید در دولت آینده دور هم جمع شوند، گفت منظورش از این طرح، منحصر به نیروهای کارآمد اصولگراست.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه سفر منطقه‌ای خود به 4 کشور سوریه، لبنان، ترکیه و عراق و در گفتگو با فارس به برخی مسائل پیرامون انتخابات ریاست جمهوری، اقدامات مجلس و احتمال کاندیداتوری خود در انتخابات پاسخ داده است. اهم صحبت های رییس مجلس در ادامه می آید:
• ممکن است فرمایش مقام معظم رهبری که عنوان کردند«هر کس از امروز تا روز انتخابات اقدامی که موجب تحریک احساسات مردم و اختلاف در کشور شود، انجام بدهد، قطعا به کشور خیانت کرده است» عرض وسیعی داشته باشد. تا آنجا که بنده به خاطر دارم عبارت رهبری این بود که اگر کسی از احساسات مردم برای اختلاف استفاده کند خیانت کرده است نه اینکه صرفا اختلاف داشته باشیم. اینکه نظرات متفاوتی بین مسئولان باشد اشکالی ندارد؛ خیلی اوقات در کشور مسائل فرعی و اصلی با هم مخلوط می‌شوند و از طرفی برخی همه چیز را سیاسی می‌کنند.
• سیاسی شدن مسائل اقتصادی نیز عارضه‌های خاص خودش را دارد اما گاهی یک قوه می‌خواهد به وظیفه خود عمل کند، نباید وظیفه این قوه سیاسی شود. مثلا قوه قضائیه می‌خواهد به پرونده‌ای رسیدگی کند نباید این پرونده سیاسی شود. یا اینکه قوه مقننه می خواهد به وظیفه نظارتی خود عمل کند یا قانونی بگذراند نباید بحث‌اش سیاسی شود. قوه مجریه هم همینطور است نباید وظایفش سیاسی شود.
• دوز سیاسی شدن بحث‌ها حد و حدودی دارد، فقط سیاسی شدن نیست مسائل دیگری هم هست مثل تهمت زدن. اینکه برخی از احساسات مردم برای قطبی کردن فضای کشور استفاده کنند درست نیست.
• فکر می‌کنم تا زمان انتخابات فاصله داریم، در شرایط کنونی همه باید توجه داشته باشیم که مسائل اقتصادی جایگاه خاصی در مسائل کشور دارد. کاندیدای انتخابات نباید مسیر را طوری پیش ببرند که منافع ملی ذبح شود. گاهی ممکن است شعارهایی داده شود که ظاهرش بد نباشد اما موجب کاهش پول ملی شود یا وعده‌های بدهند که ظاهرش خوب است اما نقدینگی را افزایش می‌دهد. لذا نباید کاندیدای انتخابات شعارهای انتخاباتی ظاهری بدهد. نباید اینطور شود که مثلا کاندیدایی شعار انتخاباتی بدهد که ظاهر آن خوب باشد اما در باطن مثلاً ارزش پول ملی را تهدید کند. نباید کاندیدای انتخابات شعاری بدهد که در ظاهر خوب باشد اما نقدینگی را در کشور افزایش بدهد.
• ورود زودهنگام انتخابات خیلی چیز‌ها را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد. اکنون با توجه به شرایط داخلی و ماجراجویی‌ها که غربی‌ها در منطقه دنبال می‌کنند،هرگونه ورود زودهنگام به انتخابات می‌تواند به شرایط لطمه بزند.
• 4 ماه قبل از انتخابات. از یکسال یا هشت ماه قبل فضای انتخاباتی در رسانه‌های ما شروع شده که این خیلی طبیعی نیست. ممکن است این شرایط برای برخی کشورها که شرایط حزبی دارد درست باشد اما ما که این شرایط حزبی هم نداریم، طبیعی نیست که از چندین ماه مانده با انتخابات، وارد مباحث انتخاباتی شویم.
• فعلا تصمیمی برای کاندیداتوری درباره انتخابات ریاست جمهوری نگرفته‌ام، در مرور زمان حادثه‌ای رخ نداده تا نظر قبلی‌ام تغییر کند. حالا شما چه عجله‌ای دارید؟
• فکر می‌کنم اصولگرایان که شعب‌های مختلف دارند، باید از نظر ملی به صحنه نگاه کنند؛ اکنون بیش از گذشته نیازمند یک تیم کاردان در دولت هستیم. نمی گویم نیست سو تفاهم نشود. می‌گوییم اصولگرایان باید تلاش کنند تا شرایط بهتر شود و وضعیت اقتصادی سامان یابد.
• این بحث به معنای وحدت ملی نیست، وحدت ملی تئوری خیلی روشنی ندارد. بحث من وحدت نیروهای کارآمد اصولگراست. بحث وحدت ملی می‌گوید، انشعابات سیاسی زیاد است و باید از منظر کلی به کشور نگاه کنیم تا سیاست خارجی و مسائل اقتصادی پختگی و ورزیدگی داشته باشد. لذا منظور پیوند نیروهای اصولگراست و البته اصلاح طلبان نیز می‌توانند برای خودشان چنین بحثی را دنبال کنند.
• در پاسخ به این سوال که« نظرتان درباره تکاپوی جریان فتنه برای شرکت در انتخابات و شرط گذاری آقای خاتمی برای قوه قضائیه و آزادی زندانیان امنیتی را به عنوان شرط حضور وی در انتخابات، چیست؟ »: ساختار حکومت ما، ساختار شرط گذاری نیست. کسی نمی‌تواند بگوید می‌خواهم نامزد قوه مجریه شوم مشروط به اینکه قوه قضائیه فلان کار را بکند. انتخابات قانون دارد و وظایف مشخص کند. هرکسی می‌تواند تئوری خودش را بدهد نه اینکه شرط کند و بگویید اگر بیاییم فلان قوه باید این کار را انجام دهد. اینها از اشتباهاتی است که دارد باب می‌شود.
• مقام رهبری درباره حرکت مجلس در طرح سوال از رییس جمهور مجلس را تحسین کردند و گفتند طرح سؤال متوقف شود و نمایندگان تبعیت کردند. این اقدام رهبری به معنای دخالت نیست. وقتی ایشان احساس می‌کنند در مسیر حرکت انقلاب مخاطره‌ای شده و صدمه می‌بیند تذکر می‌دهند. بارها بنده دیده‌ام به ایشان مراجعه می‌شود اما ایشان می‌گویند که با قوای دیگر تعامل و مشکلات را حل کنید. البته رهبر انقلاب بر شرایط کشور و انقلاب نظارت می‌کنند نه اینکه دخالت کنند. ایشان اگر هم در مسیری ببینند اشتباهی صورت گرفته نظر می‌دهند و این به معنای دخالت نیست. مثلا در ماجرای برکناری وزیر اطلاعات ایشان اشتباه را دیدند و تذکر دادند».
• کاندیدا باید این فکر را در نظر داشته باشند که باید برای قوه مجریه برنامه داشته باشند. کمبود حرف مهم در برنامه از جمله اشکالاتی است که ممکن بر نامزدهای انتخابات وارد باشد.
/27220

منبع: فارس