به گزارش خبرآنلاین؛ مرتضی تمدن در حاشیه جلسه شورای مدیریت بحران استان تهران درباره تعطیلی دو روزه مدارس تهران به علت آلودگی، گفت: نگاه ما به تعطیلی همه جانبه است، لذا این تصمیمگیریها از سر تفنن نبوده، بلکه ضروری است. شاخصهای آلودگی هوا تعیینکننده تصمیمات کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران است.
به گفته او علت تعطیلی دو روزه مدارس مقطع ابتدایی و مهدهای کودک رسیدن شاخص آلودگی هوا یعنی ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون به مرز 200 بود: در حالی که این شاخصها ساعت 7 صبح امروز به مرز 137 رسیده است. کمیته اضطرار کاهش آلودگی هوای تهران و پلیس راهور با اجرای طرح زوج و فرد، تصمیم خوبی را برای کاهش این آلودگی اتخاذ کردند، تعطیلی مدارس ابتدایی و مهدهای کودک نیز تاثیر مثبتی در کاهش آلودگی هوا داشت.
استاندار تهران با بیان اینکه همچنان 28 اقدام پیشگیری در شرایط ناسالم برای جلوگیری از ورود به مرحله اضطرار هوا در حال انجام است، گفت: تصمیمگیریهای کمیته اضطرار کاملا درست و این سیاستها به موقع اجرا شده است. با توجه به همه شرایط، چارهای جز اعلام تعطیلی برای همه مدارس نداشتیم.
تمدن درباره تعطیلی در زمان رسیدن هوا به شرایط ناسالم، گفت: تعطیلیها صرفا برای مواقع اضطرار است و سیاست کمیته اضطرار کاهش آلودگی هوای تهران نیز بر این است که هوا به شرایط اضطرار نرسد و تصمیماتی که اتخاذ شد، در راستای این سیاست بود. تعطیلی این دو روز موجب شد شرایط هوا مطلوبتر شود، اما در برخی موارد که تعطیلی دبستانها و مهدهای کودک مشکلاتی را برای خانوادههای کارمند ایجاد کرد، سیاست مطلوب این بود که آنها نیز تعطیل باشند؛ اما برای این منظور نیز از دستگاهها و وزارتخانهها درخواست شد که با مرخصی کارمندانی که دارای کودکان مهدکودک و یا پیش دبستانی و دبستانی هستند، موافقت کنند که البته برخی از دستگاهها و نهادها موافقت و برخی نیز متاسفانه سختگیریهایی کردند.
استاندار تهران گفت: باید توجه داشته باشیم که تعطیلی ممکن است برای شهر تهران راهکار مناسبی باشد، اما تبعات اقتصادی آن برای کل کشور غیرقابل اجتناب است،اما در عین حال سلامت انسانها برای ما یک اصل مهم است و نگاه ما در بحث تعطیلات به هنگام بروز آلودگی هوای تهران بسیار متفاوت است. چرا که معتقدیم جان یک انسان بسیار با ارزشتر از خسارتهای اقتصادی و مالی است که در قالب اعداد و ارقام از سوی برخیها اعلام میشود.
تمدن در پاسخ یوسف رشیدی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران را داد که گفته بود "در راه جلسه کمیته اضطرار بودم که تعطیلی اعلام شد"، گفت: بر اساس شاخصهای آلودگی هوا و سایر نتایج کارگروه، همه به این نتیجه رسیدند که تعطیلی اعلام شود و با توجه به اینکه ادارات در ساعت 14 تعطیل میشوند، باید اطلاعیه آن تنظیم و قبل از تعطیلی ادارات اعلام میشد. اعلام تعطیلیها دلبخواهی نیست.
او همچنین درباره تصمیمات دیگر استانداری و کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران در روزهای آینده، گفت: همه چیز بستگی به شرایط دارد، چرا که بخشی از آنها قابل پیشبینی نیست، اما همه اعضای کمیته اضطرار کاهش آلودگی هوای تهران باید در روزهای پنجشنبه و جمعه به گوش باشند تا تصمیمات لازم را برای هفته آینده اعلام کنیم.
گزیده ای از اظهارات او را به نقل از ایسنا و فارس بخوانید؛
- با توجه به تغییراتی که در رفتارشناسی آتشفشان دماوند صورت گرفته، باید ایستگاههای مجهزی را برای این منظور آماده کنیم. در جلسه امروز گزارشات مبسوطی از سوی دستگاههای مربوطه درباره آتشفشان دماوند ارائه شد، چرا که مدتهاست آتشفشان دماوند مورد رفتارسنجی قرار گرفته و تغییرات آن بررسی میشود.
- نزدیکی کوه دماوند به تهران قطعا در شهر تهران موثر است، آتشفشان تهران نیازمند پایش و سنجش مداوم، علمی و دقیق است و بر اساس گزارشهایی که امروز از سوی دستگاههای مختلف ارائه شد، باید مشخص شود که فعالیت آتشفشان دماوند نزدیک است یا خیر؟
- دانشگاه تهران در بحث زمینشناسی طی چند سال گذشته مطالعات خوبی را انجام داده است که به این نتیجه رسیدیم که تعداد ایستگاههای رفتارشناسی را افزایش داده و 13 ایستگاه که در اطراف دماوند شناسایی شده را فعال کنیم.
- اسکان اضطراری در اطراف تهران نیز که با مدیریت شهری تهران صورت میگیرد، یکی از اقدامات مهم استان در زمان مدیریت بحران است، 17 نقطه برای اسکان اضطراری در زمان بحران تعیین شده که همه این سایتها به امکانات و زیرساختهای خدمات شهری از جمله مخابرات، آب، برق و فیبر نوری مجهز هستند.
- باید در چهار جهت شهر ایجاد این سایتها آغاز شود که مطالعات آن تصویب شده و این نقاط برای زمان بحران در نظر گرفته شده است که با مدیریت شهر تهران فعالیت خود را آغاز میکند.
- از ابتدای امسال تاکنون 590 زلزله در تهران به ثبت رسیده که از این تعداد قدرت 205 زلزله، 2 یا بیشتر از 2 ریشتر بوده است و این نشان میدهد که باید آمادگی ستاد مدیریت بحران برای رویارویی با این حادثه غیر مترقبه بالا باشد.
- بافتهای فرسوده تهران یکی از معضلات و مشکلات تهران است. بر اساس گزارش، 6000 هکتار بافت فرسوده در شهر تهران داریم که باید نوسازی این بافتها سرعت بیشتری بگیرد. 11 مرکز درمانی بزرگ طی سال گذشته و امسال مقاومسازی شده و 85 درصد دیگر نیز نیازمند مقاومسازی است، البته این بدان معنا نیست که این 85 درصد فرسوده است، بلکه این درصد از مراکز درمانی در لیست طرحهای توسعه، مقاومسازی و بازسازی قرار دارند.
- مدارس فرسوده نیز جزو اولویتهای مقاومسازی و برنامههای عمرانی استانداری است و تعداد این مدارس که طی دولت نهم و دهم مقاومسازی و بازسازی شده، قابل مقایسه با قبل از این دو دولت نیست؛ اما با این حال باید بپذیریم که تعداد زیادی از مدارس شهر تهران فرسوده است که باید اقدامات ایمنی و مقاومسازی آنها انجام شود.
- باید پذیرفت تعداد زیادی از مخازن شبکه و لولههای بنزین در نقاط مختلف تهران وجود دارد که عمر مفید خود را از دست دادهاند و مدیریت شهری تهران به ویژه شهرداریهای تهران باید آن را در اولویت برنامههای خود قرار دهند. شرکت ملی نفت ایران با صرف هزینه سنگین اقدام به نوسازی شبکه و لولههای بنزین کرده است، لذا باید این همکاری از سوی شهرداریها نیز وجود داشته باشد، چرا که در صورت نشت هر لوله بنزین، آسیبهای جبران ناپذیری خواهیم شد، لذا تا قبل از بروز حادثه و پوسیدگی کامل شبکه انتقال بنزین در سطح شهر، باید نسبت به نوسازی آن اقدام شود.
4747