لغو طرح سراسری زوج و فرد در تهران که از صبح امروز اتفاق افتاده است، با واکنش سازمان محیط زیست همراه شد.

به گزارش خبرآنلاین؛ از صبح امروز طرح سراسری زوج و فرد به اعتبار پیش بینی سازمان هواشناسی برای باد و باران، در تهران لغو شد؛ طرح زوج و فرد به محدوده قبلی بازگشت و البته طرح ترافیک روزانه هم فروخته شد.

اما در کمتر از چهار-پنج ساعت از صبح نگذشته، کیفیت هوا از روز دوشنبه هم بدتر شد و البته باران هم نیامد. همین شرایط با اعتراض قائم مقام سازمان محیط زیست همراه شده است.

علی محمد شاعری در نشست خبری برنامه‌های هفته هوای پاک درباره لغو طرح زوج و فرد خودروها از در منازل که از سوی مسئولان نیروی انتظامی صورت گرفت، گفت: متأسفانه لغو این طرح یک تصمیم اشتباه بود و در این زمینه با سازمان حفاظت محیط زیست هماهنگی نشده است و مسئولان استان تهران گفته‌اند که با توجه به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی مبنی بر بارش باران در پایتخت، این تصمیم را لغو کرده‌ایم. این طرح باید دوباره از فردا چهارشنبه در تهران اجرا شود و تا اطلاع ثانوی ادامه پیدا کند.

به گفته او اگر تصمیمات اجرایی نمی‌‌شد با توجه به شرایط آلودگی هوا حتما به مرز اضطرار می‌رسید: ما توانستیم با اجرای این طرحها شرایط را مدیریت کنیم.

در همین باره سرهنگ جمال بذرافشان، جانشین رئیس پلیس راهور تهران به مهر گفته است: لغو مصوبه اجرای سراسری طرح زوج و فرد از درب منازل در تهران کار اشتباهی نبوده است.
او گفت: طرح سراسری زوج و فرد روز گذشته با تصمیم معاون رئیس کمیته کاهش آلودگی هوای پایتخت و رئیس محیط زیست استان تهران به اتمام رسید. پلیس تصمیمی برای لغو نداشت و تنها اجرا کننده مصوبات بود. نمی توان به خاطر سخنان یک فرد طرح را ادامه داد. طرح سراسری زوج و فرد لغو شده است و طی روزهای آینده اجرا نمی شود. ضمن اینکه پلیس هیچ تصمیمی برای اجرای آن ندارد.

اما قائم مقام سازمان محیط زیست درباره دستور رییس کمیته کاهش آلودگی هوای تهران چنین گفت: تذکرات لازم به ایشان داده شده و رئیس سازمان محیط زیست صبح امروز به سایر اعضای کمیته مبنی بر تصمیم اشتباهشان در خصوص حذف طرح زوج و فرد از درب منازل را گوشزد کرده اند.

 

محیط زیست نمی تواند برای ما تعیین تکلیف کند

همچنین محمدرضا محمودی، معاون استاندار تهران درباره برقراری طرح سراسری زوج و فرد را رد کرد و گفت: تصمیمات سازمان محیط زیست کشوری است و نمی تواند برای استان تعیین تکلیف کند. ریاست کمیته اضطرار آلودگی هوا بر عهده استاندار است و معاون عمرانی جانشین او در این جلسه است. تصمیمات این کمیته استانی است و ارتباطی به تصمیمات کشوری ندارد و اعتقادی به نظرات قائم مقام سازمان محیط زیست نداریم.

محمودی به پیش بینی سازمان هواشناسی برای ناپایداری هوا اشاره کرد و به مهر گفت: با توجه به همکاری بسیار خوب مردم در طی هفته گذشته با اجرای طرح زوج و فرد و با توجه به پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر ایجاد ناپایداری از امروز ضرورتی برای اجرای مجدد طرح زوج و فرد تا اطلاع ثانوی وجود ندارد.

معاون عمرانی استانداری تهران در پاسخ به اینکه اما امروز آلاینده ها افزایش داشته اند و مجددا در شرایط هشدار هستیم گفت: قرار نیست تا شرایط جوی پایدار می شود طرح زوج و فرد اجرا شود بلکه این شرایط تنها در صورت وجود گزارش های وزارت بهداشت، اورژانس و نماینده محیط زیست و دیگر ارگانها اجرا می شود.

او همچنین به ایسنا گفت: با توجه به اینکه پنجشنبه پیش رو نیمه تعطیل و روزهای جمعه و شنبه تهران تعطیل است، لزومی بر ادامه اجرای طرح زوج و فرد از در منازل وجود ندارد. فقط نظر کمیته اضطرار را اجرا می‌کنیم و چنانچه در روزهای آینده با توجه به وضعیت پیش رو نیاز باشد استاندار تهران به عنوان رییس کمیته اضطرار و معاون عمرانی نیز به عنوان جانشین وی تصمیمات جدید را اعلام خواهند کرد.

اما شاعری گفته است اگر به شاخص های وزارت بهداشت استناد شود، باید تهران را هر روز تعطیل کرد. او گفت: استانداردی که هم اکنون استفاده می شود مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است و اگر قرار باشد از استاندارد وزارت بهداشت استفاده کنیم با شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه فراهم نیست و بسیاری از روزها از نظر تمام آلاینده ها در شرایط اضطرار قرار می گیریم و باید تعطیل باشیم.

 

دو راه حل برای فرار از آلودگی هوا

شاعری همچنین درباره مقابله با آلودگی هوا گفت: برای اجرای طرح مقابله با آلودگی هوای تهران دو راه‌حل بلند مدت و مقطعی وجود دارد که راه‌حل بلند مدت اجرای طرح جامع مقابله با آلودگی هوا که در 21 محور تدوین شده، است که باید تمام دستگاه‌های اجرایی وظایف خود را انجام دهند.

قائم مقام سازمان محیط زیست گفت: از ابتدای سال 92 هیچ خودرویی با استاندارد یورو 2 نباید شماره‌گذاری شود و همچنین وزارت نفت باید سوخت یورو 4 را توزیع کند.

به گفته او در حال حاضر تعدادی از خودروها مانند تیانا و مزدا 3 با استاندارد یورو 4 تولید می شوند: تنها سایپا و ایران خودرو که 80 تا 100 درصد تولیداتشان داخلی است به دلیل اینکه ارتقا به استاندارد یورو 4، 300 تا 400 هزار تومان برای هر خودرو برایشان هزینه دارد زیر بار این استاندارد نمی روند و بر یورو 2 اصرار می کنند اما از ابتدای سال آینده اگر این استاندارد را رعایت نکنند تولیدات شان شماره گذاری نمی شوند.

 

او درباره توسعه حمل و نقل عمومی هم گفت: شهرداری ها باید به حمل و نقل عمومی سالی 5 درصد اضافه کنند. این اتفاقات باید در حالی انجام شود که ما متاسفانه از اجرای این برنامه‌ها عقب هستیم و اجرای این طرح با روند مطلوبی پیش نمی‌رود. جلسات مختلفی را با خودروسازان و دستگاه‌های مختلف برگزار کردیم اگر چه هر دستگاهی مشکلات خاص خودشان را دارد اما نباید آن‌ها در اجرای این طرح تأثیر بگذارد.

 

مازوت عامل اصلی آلودگی هوا

او همچنین به سوخت نیروگاه های اطراف تهران اشاره کرد و گفت: برخی از نیروگاه‌های اطراف تهران از سوخت مازوت استفاده می‌کند که تأثیر بسیار زیادی در آلودگی هوا دارد. نیروگاه‌هایی که مخزن گاز ندارند و از سوخت پاکی استفاده نمی‌کنند باید جریمه شود.

شاعری گفت: بیش از 30درصد صنایع و خودرو در تهران قرار دارند که باید در زمینه توسعه شهری تجدید نظرهایی انجام شود زیرا واگذاری صنعتی و جمعیتی در تهران متناسب با محیط زیست شکل نگرفته است.

او همچنین گفت: سرانه جنگل و فضای سبز در کشور ما 2 هزار متر مربع است در حالیکه این میزان در دنیا 8 هزار متر مربع است. یعنی در حقیقت سرانه جنگل و فضای سبز در ایران یک چهارم متوسط جهانی است و اگر بخواهیم متناسب با برنامه پنجم توسعه به این مقدار دست یابیم باید سالانه 500 هزار هکتار درختکاری و جنگل کاری در کشور انجام شود.

به گفته شاعری با این میزان جنگل کاری سرانه جنگل در کشور را از 7 درصد فعلی به 10 درصد مساحت کشور می رسانیم.

4747

منبع: خبرآنلاین