این کتاب در چهار فصل «مرتبت ستایشگری»، «رویش درون»، «مداحی به مثابه یک هنر»، «رابطه شعر و مداحی»، «بایدها و نبایدها در چگونگی اداره مجالس و منابر» ویژه ذاکران اهل بیت(ع) تدوین شده است.

به گزارش خبرآنلاین، «منشور ستایشگری» گزیده‌ای از رهنمودهای مقام معظم رهبری به ستایشگران و ذاکران اهل‌بیت (ع) به همت عبدالامیر فائق از سوی انتشارات امیر کبیر با همکاری بنیاد دعبل خزاعی منتشر شد. در این کتاب موضوعاتی نظیر جایگاه مداحی، وظایف اخلاقی، فنی و هنری مداحان و همچنین آسیب‌شناسی عرصه‌های مختلف این رشته و باید‌ها و نبایدهای این رسانه تأثیرگذار توضیح و تبیین شده است. «منشور ستایشگری» در چهار فصل «مرتبت ستایشگری»، «رویش درون»، «مداحی به مثابه یک هنر»، «رابطه شعر و مداحی»، «بایدها و نبایدها در چگونگی اداره مجالس و منابر» تدوین شده است.

 

در پایان کتاب نیز، «مرام‌نامه ستایشگران و ذاکران اهل‌بیت(ع)» در 14 اصل و استنادات این اصول از آیات و روایات و رهنمودهای مقام معظم رهبری آمده است. اصول مرام‌نامه ستایشگران و ذاکران اهل‌بیت (ع) شیوه و منش مداحان و ستایشگران ائمه معصومین(ع) را تبیین می‌کند.

 

در بخشی از مقدمه کتاب با اشاره به توجّه خاص و بی‌نظیر مقام معظم رهبری به موضوع «شعر و ادب دینی» و نیز اهتمام ایشان به ستایشگری و مداحی آستان اهل‌بیت رسول‌الله(ص) آمده است: « ...پیش از هر چیز و با توجه به اهمیت نقش این عزیزان [ستایشگران اهل‌بیت(ع)] در ترویج و نشر شعائر و معارف دینی، در نخستین فصل کتاب، به دیدگاه ایشان [مقام معظم رهبری] در تبیین و توضیح جایگاه شاعران و مداحان و ذاکران در جامعه پرداخته شده است. این اقدام از آن روی صورت پذیرفته است که تذکری هشداردهنده و هوشیارکننده به جامعه شاعران و مداحان اهل‌بیت (ع) داده باشد؛ تا در توجه به مرتبت بی‌بدیل خویش در جامعه اسلامی و ضرورت تلاش برای حفظ و رفعت‌بخشی هرچه بیشتر آن کوشا باشند. مجموعه  رهنمودهای رهبر عزیز انقلاب، در حقیقت تعیین راهبردهای اساسی و ارائه راهکارهای اجرایی برای این مهم است. این فصل نیز به عنوان «مرتبت ستایشگری» در ابتدای کتاب آورده شده است.

نکتة دیگر، توجّه و عنایت خاص رهبر انقلاب به سازماندهی و تعیین حدود و ثغور سمت مداحی است. هرچند در این باب تلاش‌هایی به صورت پراکنده صورت گرفته است، لیکن به نظر می‌رسد که برای جلوگیری از تحلیل منابع و هدررفت زمان و امکانات، ضروری است که تمامی این فعالیت‌ها بصورت یکپارچه و هماهنگ انجام گیرد و با تقسیم وظایف و تعیین حدود و مرزهای کاری، شاهد حرکتی نوین در راستای حُسن اجرای این رهنمود باشیم. همچنین تشکیل و برگزاری محافل نقد شعر دینی و نیز بارور کردن جلسات مداحی و ارزیابی نکات مثبت و منفی برخی رویدادها و برنامه‌ها در مجالس عزاداری اهل‌بیت (ع) و حضور فعال و دامنه‌دار «پیشکسوتان» در این جلسات نقد و بررسی، از دیگر خواسته‌های ایشان است که انتظار می‌رود مخاطبان این خواسته مقام ولایت، بیش از این بدان بپردازند.»

 

«جرعه‌ای از زلال غدیر، جرعه‌ای از دریای صبر و پایداری، مجموعه 5جلدی همت مطهر، مجموعه آشیانه مهر، بر آستان علی علیه‌السلام، در پرتو خورشید غدیر» از جمله آثاری است که به قلم فائق تا کنون منتشر شده است. 

 

 

6060

منبع: خبرآنلاین