محمد یعقوبی می‌گوید بنا به خواسته خودش از سال 1388در جشنواره تئاترحضور نداشته است.

به گزارش خبرآنلاین، محمد یعقوبی نمایشنامه نویس و کارگردان حالا دیگر امیدی به تصویب متن‌های نمایشی خود ندارد. او در این باره می‌گوید: «به نظرم نوشتن نمایشنامه کار عبثی است، چون قرار است بعد از نوشتن، این متن را تازه به نزد کسانی ببریم که بگویند اجرا بشود یا نشود.»
او ادامه می‌دهد: «پیش از این، زمانی که می‌نوشتم لااقل فرض را بر این می گذاشتم که متن اجرا می‌شود ولو با رایزنی. ولی الان حتی اگر متن تصویب هم شود ممکن است در بازبینی رد شود. وقتی وضعیت چنین است من ترجیح می‌دهم که متنی ننویسم.»
 

یعقوبی در پاسخ به این سئوال که تحلیل‌تان از وضعیت فعلی جشنواره فجر چیست؟ می‌گوید: «من خوشحالم که گروه‌های دانشجویی و تئاتری جوان در جشنواره امسال مجال حضور یافته‌اند. چون به هرحال جشنواره فرصتی است که جوان‌ها خود را نشان دهند.»


برگزیده چندین دوره جشنواره می‌افزاید: «در وضعیت فعلی که حضور در جشنواره لزوما به معنی داشتن اجرای عمومی نیست، برایم عجیب است که چرا حرفه‌ای‌ها می‌خواهند در بخش مسابقه جشنواره باشند. قبلا به طور قطعی نمی‌گفتند که اجرای عمومی نمی‌دهیم، اما حالا می‌گویند که حضور در جشنواره به معنای داشتن اجرای عمومی نیست.‌ ای کاش حرفه‌ای‌ها به جشنواره نمی‌رفتند. چون فرصتی است برای جوان‌ها تا بالاخره خودشان را نشان بدهند. ما هم در جشنواره فجر دیده شدیم و حالا به جوان‌ها حق می‌دهم که از این فرصت استفاده کنند.»
 

یعقوبی معتقد است که اگر قرار باشد حرفه‌ای‌ها در جشنواره حضور داشته باشند، باید کارهایی را به روی صحنه ببرند که پیش از آن بار‌ها و بار‌ها اجرای عمومی داشته است: «اساسا اولین اجرا را در جشنواره داشتن کار غلطی است، هر چند که همه ما به آن تن داده‌ایم. اما تئا‌تر حرفه‌ای نباید نخستین اجرایش را در جشنواره به روی صحنه ببرد. باید تعداد زیادی اجرا داشته باشد و مردم با استقبالی که از کار کرده‌اند نشان دهند که کار، برگزیده شده است. تنها در چنین شرایطی باید حرفه‌ای‌ها در جشنواره شرکت کنند.»

 

5757

منبع: خبرآنلاین