به گزارش خبرآنلاین، آیتالله رضا استادی، دبیر شورای عالی حوزه علمیه در چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، رسیدن 200 کتاب حوزوی به مرحله دوم از میان هزار اثر ارسال شده به همایش کتاب سال حوزه را نشان دهنده مشکلاتی در این عرصه دانست و گفت: متأسفانه برخی از کتابها در قم به چاپ میرسد که نشان میدهد مؤلف قدرت لازم برای نگارش آن را نداشته است.
امام جمعه قم با بیان اینکه مؤلف باید برای انتشار کتاب زمان بندی کند، اظهار کرد: در طول سال نمی توان چندین کتاب را نوشت و منتشر کرد و باید آثار را به موقع و با وقت کافی نوشت و منتشر کرد. آیتالله استادی بر ضرورت تعیین موضوعات مورد نیاز جامعه در بخش تألیف کتاب تأکید کرد و گفت: در نویسندگی باید موضوعاتی انتخاب شود که مورد نیاز حوزه و نظام اسلامی است اما متأسفانه برخی از کتابها هیچ دردی را از جامعه درمان نمیکنند.
وی با انتقاد از نویسندگانی که با جمع آوری چندین کتاب، کتابی را به نام خود منتشر می کنند، اظهار کرد: نویسندگان باید به این امر توجه داشته باشند که ذکر منبع ارزش کار آنها را پایین نمیآورد.
امام جمعه قم با بیان اینکه تألیف کتاب کاری دینی است، گفت: اگر این اقدامات با نیت خالص و الهی انجام شود بسیاری از معضلات و مشکلات از بین میورد.
وی با تأکید بر اینکه مؤلف باید دین را ترویج و از شبهه پراکنی پرهیز کند، ابراز کرد: در برخی از کتابها فقط به شبهه میپردازند و از جواب آن غفلت میکنند و یا به درستی به آن نمیپردازند؛ اما اگر انسان کار را برای خدا انجام دهد این گونه عمل نمیکند.
امام جمعه قم با تأکید بر این که باید با کتاب سازی در حوزه علمیه مبارزه کرد، ابراز داشت: متأسفانه برخی با جمع آوری چند کتاب، کتابی را به نام حود منتشر میکنند؛ این کار فقط برای مؤلف و ناشر فایده مالی دارد و هیچ سودی برای جامعه ندارد، باید این گونه آثار معرفی شوند و به آنها تذکر داده شود. باید با پدیده کتاب سازی در حوزه مبارزه کرد هرچند این کار هزینههایی داشه باشد.
حجتالاسلام حقی، دبیر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه نیز با بیان اینکه متأسفانه در همایش چهاردهم در گروه فقه و اصول و اقتصاد و مدیریت هیچ اثر برگزیده وشایسته تقدیری وجود نداشت، گفت: امیدواریم در این زمینهها بیشتر کار شود و در شش گروه تاریخ و سیره، اخلاق و عرقان، تفسیر علوم قرآن، علوم تربیتی، حدیث و درایه و رجال نیز تنها شایسته تقدیر شناخته شدند.
وی با اشاره به اینکه بیش از 32 درصد آثار همایش امسال مربوط به رشته های مختلف علوم انسانی است، افزود: با توجه به اینکه 38 درصد آثار راه یافته به مرحله بعد نیز از رشته های علوم انسانی هستند نشان میدهد که یک سوم تلاش مؤلفان حوزه علمیه به بخش علوم انسانی اختصاص یافته است.
بر اساس این گزارش، معرفت پیشین به همت سید علی طاهری خرم آبادی(گروه فلسفه و کلام)، کمال نهایی انسان و راه تحصیل آن از دیدگاه فیلسوفان اسلامیبه همت مهدی عبدالهی(گروه فلسفه و کلام)، فلسفه دین دیوید هیومبه همت محمد فتحعلی خانی(گروه فلسفه و کلام)، غرب شناسی علمای شیعه در تجربه ایران معاصربه همت احمد رهدار(گروه علوم اجتماعی)، منطق کارکردی و دفاع از دین به همت امانالله فصیحی(گروه علوم اجتماعی)، شیعیان افغانستانبه همت محمدحسین خلوصی(گروه علوم و حقوق سایس)، حقوق زن و خانواده به همت محمود حکمت نیا(گروه حقوق و علوم سیاسی)، درآمدی بر دانش مفردات قرآن به همت سید محمود طیب حسینی(گروه تکنولوژی آموزشی)، بهتر بنویسیم به همت رضا بابایی(گروه ادبیات و هنر) مراة الکتب، در پی فضیلت، و الدرالمنثور من المأثور و غیر المأثور از جمله آثار برگزیده چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه بودند.
در این همایش از خدمات علمی و پژوهشی آیت الله امینی و آیت الله میلانی نیز تجلیل به عمل آمد.
عکس ها: رسا
6060