کاندیدای جبهه پایداری در انتخابات ریاست جمهوری می گوید اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها باید با شیب ملایم ادامه یابد و یارانه نقدی به اقشار کم درآمد پرداخت شود.

کامران باقری لنکرانی کاندیدای جبهه پایداری برای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که سال گذشته شاهد کاهش ارزش پولی کشور بودیم که سرمایه‌های کشور را به بخش‌های غیر اقتصادی سوق داد، چه برنامه‌ای برای حفظ ارزش پولی کشور دارید، گفت: در حفظ ارزش پولی کشور نکات متعددی نقش دارند و بنابراین برنامه‌ای که ارائه می‌شود، اگر به یک جنبه بپردازد و از سایر جنبه‌ها غفلت کند، جوابگو نخواهد بود.

لنکرانی گفت: وابستگی درآمد اصلی دولت به نفت است و به نوعی خرج‌های بزرگ دولت عمدتا از منابع نفتی تامین می‌شود، طبیعی است هر نوسانی در قیمت نفت به عنوان نقطه آسیب‌پذیر بر کل اقتصاد و ارزش پولی خواهد بود.
اهم اظهارات سخنگوی جبهه پایداری به نقل از فارس می آید:
* برای حفظ ارزش پولی کشور دو سیاست باید اجرا شود، اول، تلاش سریع برای کاهش وابستگی به نفت و دوم، کم کردن مخارج از بودجه عمومی است، در واقع بودجه عمومی باید به کارهایی سوق داده شود که باعث کاهش وابستگی به نفت شده و به رفاه اجتماعی مردم بینجامد.
طرح‌های دولت باید اولویت دار باشد
*اگر بسیاری از پروژه‌هایی که امروزه در کشور انجام می‌شود را با نگاه اولویت دار ببینیم معلوم می‌شود که اولویت آنچنانی برای اجرا ندارند.
نقش بانک در حفظ ارزش پولی کشور
* بانک‌ها با اثر گذاشتن روی کاهش پایه پولی کشور می‌تواند اثرات افزایش نقدینگی را چند برابر کنند، بنابراین هر گونه تلاش برای کاهش پایه پولی باید به نوعی با اصلاح نظام بانکی همراه باشد که البته این اصلاح نظام بانکی با شعار انجام نمی‌شود.
جلوگیری از فساد بانکی
* جلوگیری از فساد بانکی مهمترین موضوعی است که باید برای حفظ ارزش پولی کشور انجام شود. در پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی اگر گروه آریا موفق می‌شد، بانک خودشان را تاسیس کنند، این فساد به آسانی قابل رهگیری نبود، این هشداری است که باید مراقبت‌ جدی باشد، ضمن اینکه کارهای مبنایی را باید دنبال کرد به مقوله فساد هم توجه ویژه داشت.
نقدینگی‌های سرگردان جذب شود
* نقدینگی‌هایی که وجود دارد راه اطمینان بخشی برای حفظ ارزش پولی نیست طبیعی است که در این زمینه باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کرد.
یارانه نقدی برای اقشار کم درآمد داده شود/اجرای هدفمندی باشیب ملایم

*آنچه که قانون هدفمندی یارانه‌ها را به عنوان الزام عملی حتمی می‌کند این است که باید سعی کنیم در فضای واقعی زندگی کنیم و معتقدم یارانه‌ها فضای کسب و کار کشور را غیر واقعی می‌کنند. شیب اجرای هدفمندی یارانه‌ها باید مناسب باشد و امرار و معاش خانواده‌های ضعیف به عنوان یک رکن قرار گیرد.
یارانه نقدی در روستاها و عشایر کمک کننده بود اما در شهرها نه
* پرداخت نقدی یارانه‌ها در جوامع روستایی و عشایری کمک کننده بوده و اثرات خوبی هم داشته، مثلا برخی جوامع با در اختیار داشتن یارانه نقدی و برنامه‌ریزی روی آن زندگی خودشان را تغییر دادند. اما پرداخت یارانه‌ نقدی برای کسانیکه در جامعه شهری زندگی می‌کنند، مناسب نبوده است. باید سعی شود یارانه نقدی برای گروه‌های ضعیف در خور قابل توجهی حفظ شود و شیب اجرا طوری هدایت شود که مسیر کارآفرینی برای بنگاه‌های اقتصادی امکان‌پذیر باشد.
با اجرای هدفمندی برگشت به عقب داشتیم
*{در پاسخ به این سوال که برخی حتی معتقدند شرایط بدتر از قبل هدفمندی هم شده است}: من هم می‌گویم برگشت به عقب داشته‌ایم.
به دامداری کشور توجه نشده است

* به بخش دامداری، توجهی نشده است در حالیکه اغلب مطالعات‌ آمایشی انجام شده نشان می‌دهد یکی از مزیت‌های عمده کشور ما بخش دامپروری است. نکته دوم این است که اگر کشاورزی با سایر خدمات پشتیبانی همراه نباشد ارزش افزوده آن به جیب کشاورز نمی‌رود،
/27220

منبع: خبرآنلاین