به گزارش خبرآنلاین، حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی، عضو ائتلاف اکثریت اصولگرایان در جمع اعضای کانون سردفتران ایران با اشاره به اینکه شنیدهام کانون دفاتر اسناد رسمی اولین تشکل مردمی ایران است، گفت: این دفاتر بدون اینکه بار مالی را بر دوش منابع ملی تحمیل کند باری را از مجموعه نیازهای ملی برطرف میکند که یک تجربه مهم و قابل توجه است.
پورمحمدی افزود: اینکه اسناد مالکیت ما در کشور و نیز ثبت و ضبط احوالات شخصی مثل ازدواج و طلاق پایه انضباط اجتماعی از نظر قاعدهمند سازی رفتار عمومی جامعه است. اگر اینها به نظم و نسق در بیاید یک فضای باثباتی در اموال و داراییهای مردم و آرامش روانی در جامعه ایجاد خواهد کرد. علاوه بر این یک ثبات و آرامش در جامعه، کار دفاتر اسناد تأثیر جدی و اساسی روی رفتار اجتماعی میگذارد.
وی با بیان اینکه برخی فعالیتها مثل دفاتر اسناد نوعی ارائه دهنده الگوی نظم اجتماعی هستند، گفت: برخی حوزهها مثل شما که اصلیترین مسایل زندگی یعنی اموال و ازدواج و طلاق را ثبت و ضبط میکند نقش گستردهای در ارائه الگوی نظم اجتماعی دارد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر تشکیل بانکهای جامع، سرعت عملیات، پاسخگویی سریع به استعلامات و استفاده از ابزار نوین در زمینه دفاتر ثبت اسناد گفت: حدود 120 نوع فعالیت در دفاتر اسناد صورت میگیرد که یکی از مهمترین آن املاک است. زمین و ملک بزرگترین حوزه گردش مالی در کشور است که سلامت او پایه سلامت اقتصادی جامعه است. نا سلامتی در حوزه زمین و ملک ناسلامتی اقتصاد کشور را رقم میزند. اگر بیانضباطی و نداشتن یک نظم و قاعده در این حوزه شکل بگیرد به راحتی سرمایههای سرگردان به سمت این حوزه منتقل میشود که باعث سوء استفادههای فراوان میشود. بنابراین هر عملیات و اتفاق این حوزه باید با روشهای نوین ثبت و ضبط شود.
ساماندادن بخش اسناد و املاک سلامت سایر نهادها را تضمین میکند
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه فساد چند مرکز اصلی دارد، افزود: یکی از اینها مراکز ثبت اسناد است. سازمان اسناد و املاک کشور یکی از مراکزی است که اگر سامان داده شود و بانکهای جامع اطلاعاتی تشکیل شود و هر عملیاتی که انجام میشود دقیق ثبت و ضبط شود میتوان به سلامت سایر نهادها اطمینان حاصل کرد.
عضو ائتلاف اکثریت اصولگرایان خاطرنشان کرد: بودجه مملکت دیگر قدرت برداشتن بار نظام اداری را ندارد. بوروکراسی و دیوان سالاری فعلی قابل ادامه نیست و به انتهای خط رسیده است و حتماً باید اصلاحش کرد. در این حوزه باید نهادسازیهای مردمی شود که کارهای نظام دیوان سالاری را ارائه دهند که هم میتوانند عملیات بهتری ارائه دهند و هم هزینههای دولت را کاهش میدهند. ضمناً بار دولت را سبکتر میکند تا بتواند بهتر نظارت کند. از تجربه دفاتر اسناد رسمی باید در این خصوص استفاده کرد. بنده معتقدم قوه قضائیه که پیشخوان قضایی راه میاندازد آن را به دفاتر اسناد سپرده شود.
اجرای دولت الکترونیک فقط استفاده از کامپیوتر و اینترنت در محل کار نیست
پورمحمدی با اشاره به برخی ضعفهای دولت الکترونیک، گفت: گاهی اوقات درباره دیوانسالاری ماشینی و مدرن تلقی اشتباه وجود دارد و با استفاده از کامپیوتر در محل کار اشتباه گرفته میشود. این موضوع مد نظر نیست. چرا که اگر مد نظر کامپیوتر و اینترنت بود که کافی نتها و امروز در هر خانهای اینترنت وجود دارد. به عبارت دیگر قصد نداریم مثل پلیس+110 که برای عدهای دکان شده است، دکان تازه دیگری راه بیندازیم. یکی از شعارهای من این است که تکریم ارباب یعنی شعار لطفاً مراجعه نکنید، یعنی سامانهای راه بیندازیم که دیگر افراد به مراکز مراجعه نکنند. سیستم باید کامل و جامع باشد. چرا که قرار نیست ما مراجعات را از یک دستگاه به دفاتر اسناد رسمی منتقل کنیم.
منظور از دولت الکترونیک، شفافسازی فعالیتها و مراجعهنکردن حضوری است
وی افزود: متأسفانه هر گاه از دولت الکترونیک سخن به میان آمده میشود برخی مسئولان با کامپیوتری کردن اشتباه میگیرند. در حالی که منظور از الکترونیک کردن شفافکردن و مراجعه نکردن است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به تجارب غرب و آمریکا در دولت الکترونیک گفت: امروز در آمریکا بانک مرکزی این کشور چنانچه کسی بخواهد 5 هزار دلار را جابجا کند مطلع میشود. چرا که تمام اطلاعات در یک جا جمع و قابل دسترس همه است. در این زیرساخت کامل یا فساد کم صورت میگیرد یا به صورت حداقل.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: دفاتر رسمی باید در یک مدل سیستمی و جامع عمل کند تا بتواند خدمات بهتری به مردم ارائه دهد. بنابراین باید دفاتر رسمی کارسازی کرده و به آن توجه جدی داشته باشد.
عضو ائتلاف اکثریت اصولگرایان با بیان اینکه سازمان ثبت اسناد هم در راستای دولت الکترونیک گامهای خوبی بر میدارد، گفت: اگر این سازمان نتواند گامهای جدی در راستای دولت الکترونیک بر ندارد قطعاً دفاتر اسناد هم نمیتوانند در این جهت کارآمد باشند. اگر شما بتوانید یک پیشتازی و کارکرد خوب در ارائه خدمات دولت الکترونیک ارائه دهید عملاً میتوانید در جامعه مدل سازی کنید.
دولت برنامههای تحول الکترونیک را قبول ندارد/ دولت در این بخش از هفت دولت آزاد است
پورمحمدی با اشاره به اینکه در برنامه پنجم توسعه 56 حکم تحول الکترونیک در بخشهای مختلف کشور داریم، گفت: متأسفانه دولت از هفت دولت آزاد است و این کارها را قبول ندارد و انجام نداده است. امروزه هم عمر دولت رو به پایان است و چند ماه دیگر فضای جدیدی باید ایجاد شود. اما در این فضای جدید حتماً باید تغییر رفتار و تغییر وضعیت داده شود و تحول دولت الکترونیک حاصل شود.
اصلاح دیوانسالاری پایه تحول کشور است
وی افزود: در این زمینه نیز قطعاً نیروی متخصص مجرب کم نداریم. بنابراین پایه تحول کشور اصلاح دیوان سالاری کشور است. حماسه اقتصادی نیز با روال فعلی سیستمهای بانکی، بیمه، گمرک و... خلق نخواهد شد. زمانی تولید و اقتصاد در این کشور رشد و تحول خواهد یافت که اگر یک تولیدگر خواست وام بگیرد از طریق شبکه درخواست ارسال کند و بدون اینکه کسی را ببیند در فاصله زمانی کوتاه به او پاسخ داده شود. نه اینکه فرد مجبور باشد با 10 نفر برخورد داشته و یا امضاء بگیرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگر از این نشست به سؤالات حاضرین پاسخ گفت.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا تکثر و حضور اصولگرایان موجب تضعیف نخواهد شد، گفت: شاید تعداد اصولگرایان زیاد باشد ولی با هم کنار میآیند. آمدن عیبی ندارد بلکه دعوا کردن عیب دارد. اعلام کاندیداتوری قانون ندارد و حق دارند کاندیدا شوند. از سوی دیگر حزب نداریم تا بشود حزبی عمل کرد. بازترین نظام انتخاباتی دنیا متعلق به جمهوری اسلامی ایران است. چرا که در کشورهای پیشرفته دموکراسی بسته وجود دارد و تنها دو حزب اجازه معرفی کاندید دارند.
عضو ائتلاف اکثریت اصولگرایان ادامه داد: تعدد کاندیدا متعلق به اصولگرایان و اصلاح طلبان است. اما در اصولگرایان دو ائتلاف ایجاد شده است که قرار است خروجی واحد داشته باشیم. اما تشکیل ستاد اقتضائاتی دارد که گاهی اوقات برای کنار آمدن در ائتلافها شرایط دشوار میشود. با این وجود فعلاً تغییر در ائتلافها صورت نگرفته است.
حضور در وزارت اطلاعات به دلیل آشنایی با نقاط ضعفهای، خودی و دشمن نقطه قوت است
پورمحمدی در واکنش به این سؤال که آیا تصویر مردم از سابقه کار در وزارت اطلاعات و اینکه روحانی هستید مانعی برای انتخاب شدن شما نیست؟، گفت: این تصویر اشکالی ندارد. چرا که من 33 سال در نظام کار کردم که 12 و نیم سال در دستگاه اطلاعاتی بودم. از سوی دیگر این دوره را نقطه قوت خود میدانم نه نقطه ضعف. از سوی دیگر کشور و اداره کشور لایه پنهان نیز دارد که باید این حوزه نیز مد نظر قرار گیرد. از سوی دیگر من در دستگاه اجرایی وزیر کشور بودم، اما آیا این وزارتخانه را امنیتی اداره کردم؟! ضمن اینکه من در وزارت اطلاعات کار امنیتی نکردم. 10 سال از مدت حضورم در وزارت اطلاعات کار سیاست خارجی میکردم و با تمام مدیران دستگاه دیپلماسی کشور من در آن سالها ارتباط تنگاتنگ داشته و اطلاعات پنهان خود را به این دستگاهها ارائه میکردیم تا قدرت چانهزنیشان بالاتر برود. از سوی دیگر من روحانی نیز هستم و به آن تعلق جدی هم دارم اما آیا در وزارت کشور آخوندی عمل کردم. وزارت اطلاعات، وزارت کشور، سازمان بازرسی و ریاست جمهوری اقتضائات خاص خود را دارد و باید متناسب با فضای آن کار کرد. به عقیده من باید کسی در دولت آینده روی کار بیاید که تجربههای مدیریتی متنوعی داشته و ضعفها و مشکلات کشور را از نزدیک بشناسد.
نمیتوان مشکلات کشور را با امنیتیکردن فضا حل کرد
وی با بیان اینکه من امنیت کشور را با اقتصاد کشور حل میکنم نه بر عکس، گفت: من با اقتصاد تأمین امنیت میکنم نه اینکه مشکل اقتصاد را با امنیت حل کنم. این تئوری بود که چندین سال قبل در مجلس و هنگام گرفتن رای اعتماد گفتم. من معتقدم امنیت کشور و نیز امنیت ملی را باید با توسعه کشور تأمین کرد. ادبیات امروز دنیا این مشکل را حل کرده و اگر کسی حداقل دانش مدیریتی داشته باشد این را میفهمد که نمیتوان مشکلات کشور را با امنیتی کردن فضا حل کرد. تقریباً هیچ یک از کاندیداهای مطرح در فضای انتخابات مانند من تجربه حوزههای مختلف مدیریت کشوری را پشت سر نگذاشته است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه ویژگی رئیس جمهور آینده باید چه باشد، گفت: مقام معظم رهبری اخیراً این نقاط قوت را اشاره کردند. از جمله قانونمداری، برنامهداشتن، نترس بودن، اهل مشورت و استفاده از متخصص، رعایت اصل عزت، حکمت و مصلحت، بهاء دادن به تولید از ویژگیهایی است که باید رئیس جمهور آینده داشته باشد.
اهدای نخستین نشان دفتر مقابله با جرم سازمان ملل متحد به رئیس سازمان بازرسی کل کشور
به گزارش سازمان بازرسی کل کشور، همچنین آنتونینو دلئو رئیس دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد در تهران با حضور در سازمان بازرسی کل کشور، نخستین نشان این دفتر را به پاس قدردانی از اقدامات ضد فساد، به حجتالاسلاموالمسلمین پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور تقدیم کرد. در غیاب حجتالاسلاموالمسلمین پورمحمدی، ولیالله خبره قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور این نشان را دریافت کرد.
دلئو پس از اهدای این نشان یادبود گفت: این نخستین نشان یادبودی است که دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد به پاس فعالیت و همکاریهای ضد فساد به یک کشور تقدیم میکند.
در ادامه، ولی الله خبره، با اشاره به علت غیبت حجتالاسلام پورمحمدی در این دیدار گفت: ایشان در این ایام برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری آماده میشوند و چون فردی بسیار مقید و ملتزم به قانون هستند این روزها را در مرخصی به سر میبرند.
قائممقام سازمان بازرسی کل کشور افزود: به موجب قانون کاندیداها حق ندارند از امکانات دولتی به نفع خودشان یا کسی دیگر در تبلیغات انتخابات استفاده کنند و حجتالاسلام پورمحمدی برای اینکه در این زمینه شبههای پیش نیاید و الگویی برای دیگران باشند به مرخصی رفتند.
ولی الله خبره با تشریح اقدامات مبارزه فساد جمهوری اسلامی ایران و سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: موضوع مبارزه با فساد و سلامت اداری را به عنوان دغدغه مهم در کشور ترویج و تقویت کردیم و خوشبختانه الآن که در فضای انتخابات هستیم میبینیم که موضوع سلامت اداری و مبارزه با فساد به عنوان یکی از شعارهای مهم کاندیداها درآمده است.
قائممقام سازمان بازرسی کشور به اجرای «برنامه مرور» کشورهای عضو کنوانسیون مقابله با فساد ملل متحد اشاره کرد و گفت: برنامه مرور در کشور ایران، برنامهای است که نمایندگان سایر کشورها میتوانند تجربیات، فعالیتها و اقدامات جمهوری اسلامی ایران را در زمینه سلامت اداری و مبارزه با فساد ببینند و از آن در کشورهای خود استفاده کنند.
خبره ادامه داد: یک تجربه خوبی که ما به دست آوردیم مربوط به طرح استفاده از بازرسان افتخاری و(NGO)ها در امر مبارزه با فساد و سلامت اداری است. در این طرح افرادی از صنفهای مختلف جامعه حضور و فعالیت دارند و در واقع یک گزارشگیری مردمی در امر مبارزه با فساد است که دنیا میتواند از تجربه ما در این زمینه استفاده کند.
خبره با انتقاد از رتبهای که به ایران در زمینه سلامت اداری و مبارزه با فساد در عرصههای بینالمللی میدهند گفت: رتبههایی که بعضاً به کشور ما در زمینه مبارزه با فساد و سلامت اداری میدهند با واقعیتهای جامعه ما تطبیق ندارد. این در حالی است که مسئولان جمهوری اسلامی ایران در بحث سلامت اداری و مبارزه با فساد، واقعاً جدی هستند و اقدامات مناسبی هم انجام شده است.
خبره در پایان گفت: قرار است اواخر ماه اردیبهشت، یک هیأتی از اندونزی و بلاروس و برخی از اعضای دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد(UNODC) برای اجرای «برنامه مرور» به ایران بیایند و با آنها ملاقاتی داشته باشیم.
در ادامه این دیدار، آنتونینو دلئو، نماینده دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد در ایران(UNODC) با تقدیر از اقدامات حجتالاسلام والمسلمین پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور و قائم مقام و کارکنان این سازمان گفت: رئیس سازمان بازرسی کل کشور و جمهوری اسلامی ایران، نه تنها اراده قوی در امر مبارزه با فساد دارند بلکه مسیر خوبی را در این زمینه انتخاب کردند و امیدوارم در آینده هم شاهد برنامه خوبی باشیم.
آنتونینو دلئو با اشاره به «طرح مرور کشورها» افزود: امیدوارم از این طرح نتایج خوبی به دست بیاید و کشورها از تجربیات به دست آمده در جهت مبارزه با فساد استفاده کنند.
وی تأکید کرد: بازدید کشوری از بنگلادش توسط نمایندگان جمهوری اسلامی ایران به ارتقای اعتبار جمهوری اسلامی ایران کمک زیادی کرده است.
رئیس دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد در تهران بار دیگر از اقدامات مبارزه با فساد جمهوری اسلامی ایران تشکر کرد و نشان یادبود دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد را در غیاب حجتالاسلاموالمسلمین پورمحمدی، تقدیم ولی الله خبره قائممقام سازمان بازرسی کل کشور کرد.
شایان ذکر است مأموریت چهارساله آنتونینو دلئو در ایران پایان یافت و قرار است فرد دیگری جایگزین شود.
/27220