به گزارش خبرآنلاین در این مراسم که با میزبانی دکتر محمد رجبی، رئیس کتابخانه مجلس و با حضور دکتر غلامرضا فدایی عراقی، رئیس دانشکده کتابداری دانشگاه تهران و رئیس اسبق کتابخانه مجلس، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدعلی ابهری، رئیس اسبق کتابخانه مجلس، علی اکبر اشعری، رئیس اسبق کتابخانه ملی و رئیس باغ کتاب و خانواده مرحوم حری و جمعی از فرهیختگان و دوستداران و کتابداران برگزار شد، یاد و خاطره این چهره ماندگار کتابداری گرامی داشته شد.
دکتر محمد رجبی: هیچگاه به چنین روزی فکر نمی کردم
در ابتدای این مراسم دکتر محمد رجبی، رئیس کتابخانه مجلس گفت: هیچگاه فکر نمی کردم که زمانی فرا برسد که من در مراسم یادبود دکتر حری صحبت کنم.
وی افزود: افتخار داشتم که شاید بانی اولین مسئولیت اداری مرحوم دکتر عباس حری باشم؛ ایشان به من افتخار دادند زمانی که رییس کتابخانه ملی بودم، وی را دعوت به همکاری کردم تا به عنوان معاون فنی من در کتابخانه ملی مشغول به کار شوند که با بزرگواری این پست را پذیرفتند.
رئیس کتابخانه مجلس اظهار کرد: دکتر حری در مدت حضور خود در کتابخانه ملی، نقش مهمی در تحول آن ایفا کردند. رییس بعدی کتابخانه ملی نیز به دلیل لیاقت و تدبیر، وی را با همین سمت در کنار خود داشتند و بعد از مدتی این استاد به عنوان مشاور انفورماتیک ریاست جمهوری مشغول فعالیت شدند.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به تواضع و فروتنی دکتر حری گفت: ایشان با تواضع و فروتنی که داشتند همیشه شاگردان را همکاران خود میدانستند و تواضع و فروتنی ایشان نشان دهنده ی مقام شاخص علمی و اخلاقی ایشان است و خوشبختانه چنین خصیصه ای موجب شد تا شاهد جهش بسیار مناسبی در حوزه کتابداری باشیم.
دکتر غلامرضا فدایی : آنچه باید از ویژه گی های شایسته یک استاد بدانیم
دکتر غلامرضا فدایی، رئیس دانشکده کتابداری دانشگاه تهران و رئیس اسبق کتابخانه مجلس سخنران دیگر این مراسم بود.
دکتر فدایی در ابتدای سخنان خود با تسلیت به خانواده دکتر حری گفت: خوشا به حال کسانی که نام نیک از خود در این دنیا به جای میگذارند، چرا که نام نیکو گر بماند ز آدمی/ به کز او ماند سرای ماندگار.
رئیس دانشکده کتابداری دانشگاه تهران ضمن تشکر از کتابخانه مجلس برای برپایی این مراسم افزود: هر چه هست و وجود دارد از علم است، و در واقع آنجا که علم هست مسلمانی نیز هست و این دو همراه و همگام با یکدیگر هستند و هرگز از هم جدا نمی شوند.
دکتر فدایی عراقی با اشاره به آنکه در مراسم تشییع دکتر حری از ویژگی های ایشان بطور مختصر یاد کرده است، گفت: تلاش های مرحوم مغفور دکتر حری را در مراسم تشییع ایشان بسیار مختصر عرض کردم. از ویژگی های مبرز و شایسته وی این بود که به فهم بسیار توجه میکرد و به آن عنایت داشت. فهم و علم بسیار با هم متفاوتند. چه بسیار کسانی که عالمند اما فهیم نیستند و فهم بسیار ارزشمندتر از علم است. دکتر حری فهمیم بود و از دانشجو میخواست که به دنبال فهم باشد.
ساده گویی و موجز گویی ویژگی دیگر دکتر حری به گفته رئیس دانشکده کتابداری دانشگاه تهران بود. وی در این زمینه گفت: ساده گویی و موجز گویی و لپ کلام را بیان کردن از خصوصیات دکتر حری بود، که سعی میکرد مطالب را در کمترین زمان مفید و مختصر بیان کند و این هنری است که وی داشت.
بنا به گفته دکتر فدایی عراقی مرحوم حری اهل استدلال بود و سختکوشی از خصوصیات ایشان بود. وی در این زمینه با ذکر خاطره ای از مرحوم حری گفت: سختکوشی ایشان در کلاس درس و جلسات ایشان بسیار مشخص بود و ایشان حتی در آخرین فرازهای زندگی خود نیز با دانشجویان در ارتباط بود و بیماری هرگز مانع از این ارتباط نشد. به تازگی یکی از دانشجویان که تز دکترای خود را ارائه میکرد به دلیل آنکه استادی در خارج از کشور به سر میبرد؛ نمیتوانست در وقت مقرر تز خود را ارائه دهد. ما به همین دلیل از دکتر حری خواهش کردیم که استادی این تز را بپذیرد و ایشان با اینکه سخت بیمار بودند پذیرفتند.
وی افزود: دکتر حری به مسائل عمومی و بومی بسیار توجه داشت و سعی میکرد مباحث و نظریههای غربی را متناسب با فرهنگ ایرانی عمومیسازی کند؛ در حالیکه ما از این امر مهم غافل شده و زمانی که چیزی را از بیرون به طور خام میگیریم، سعی میکنیم فراورده جدیدی ایجاد کنیم. فدایی عراقی در پایان سخنان خود گرمی سخنان استاد را ویژگی دیگر وی دانست و ابراز امیدواری کرد که شاگردان و دانشجویان راه وی را ادامه دهند.
/6262