- مدیرکل روابط عمومی وزارت ارتباطات تاکید کرد: برای در اختیار گرفتن ساختمان و تجهیزات مرکز تحقیقات مخابرات که پیش از این برای مدتی در اختیار پژوهشگاه فضای مجازی قرار گرفته بود، مصوبه شورای عالی اداری را در دست داریم. محمد حسینپور در گفتوگو با خبرنگار ارتباطات و فنآوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: برای باز گرداندن مرکز تحقیقات مخابرات و تحویل گرفتن ساختمان و تجهیزات آن حکم شورای عالی اداری را در دست داریم؛ در واقع اکنون این شورا حکمی که پیش از این درباره این ساختمان و نوع عملکرد آن داده بود را اصلاح کرده است. وی در عین حال از تایید شدن این مصوبه توسط نمایندگان مجلس خبر داد و گفت: برای طی شدن قانونی این امر ما موضوع را از مجاری مختلفی از جمله شورای عالی امور اداری، مجلس نیز پیگیری کردهایم. وی ادامه داد: اگر شورای عالی فضای مجازی علاقهمند به در اختیار داشتن پژوهشگاه فضای مجازی است قطعا میتواند این پژوهشگاه را ایجاد کرده و فعالیتهای خود را در آن دنبال کند اما در ساختمان فعلی تجهیزات میلیاردی مختلفی وجود دارد که بسیاری از این تجهیزات از جمله آزمایشگاه آن برای این شورا بی استفاده است و استفاده از آنها تنها در قالب مرکزی مانند مرکز تحقیقات مخابرات محقق میشود. به گزارش ایسنا، رونوشت مصوبه شورای عالی اداری نیز از سوی وزارت ارتباطات برای رسانههای کشور ارسال شده است. در متن این رونوشت آمده است:
«شورای عالی اداری در یک صد و پنجاه و نهمین جلسه مورخ 1392/2/25 بنا به پیشنهاد مشترک وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور تصویب نمود؛
مصوبه شماره 206/91/40206 مورخ 1391/10/9 شورای عالی اداری به شرح زیر اصلاح می شود؛
1-موسسه تحقیقات و فنآوری اطلاعات ضمن تغییر نام به عنوان پژوهشگاه ارتباطات و فنآوری اطلاعات به صورت وابسته به وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات اداره می شود.
2-پژوهشگاه موظف است یک واحد پژوهشی در قالب پژوهشکده و یا مرکز به منظور پشتیبانی علمی شورای عالی فضای مجازی با رعایت قانون ایجاد نماید، به نحوی که مدیر پژوهشکده یا مرکز یاد شده توسط شورای عالی فضای مجازی تعیین و منصوب گردد.
تبصره: محل استقرار پژوهشکده موضوع این بند خارج از امکان فعلی پژوهشگاه خواهد بود.
متن این رونوشت نیز توسط غلامحسین الهام (معاون رییس جمهور و دبیر شورای عالی اداری) به امضا رسیده است.
همچنین نسخهای از این مصوبه هم برای دفتر مقام معظم رهبری مدظله العالی، دفتر ریاست جمهوری، دفتر ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، دفتر ریاست محترم قوه قضاییه، تمامی وزارتخانهها و سازمانهای دولتی، استانداریهای سراسر کشور، دفتر هیات دولت، دفتر بازرسی رییس جمهور، دفتر ریاست دیوان عدالت اداری، کمیسیون امور اجتماعی مجلس شورای اسلامی، اداره کل حقوقی ریاست جمهوری ، اداره کل قوانین و مقررات کشوری ریاست جمهوری، روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران، دفتر هماهنگیهای ویژه رییس جمهور، فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران ، دیوان محاسبات کشور و سازمان بازرسی کل کشور ارسال شده است.
- هیئت دولت آییننامه تشکیل پاویون صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات را به وزارت ارتباطات ابلاغ کرد. هیئت دولت آیین نامه تشکیل پاویون صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات را به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ابلاغ کرد. در این نامه مقرر شده تا کمیتهای برای هماهنگی برگزاری نمایشگاههای فناوری اطلاعات و ارتباطات تشکیل شود و ترکیب اعضا با نظر وزیر ارتباطات و اداره کمیته به صورت مشترک توسط وزرای ارتباطات و صنعت انجام شود.به گزارش فارس، در متن این ابلاغیه آمده است:
جناب آقای نامی
وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات
با سلام، پیشنهاد شماره 45866/1 مورخ 20/10/1391 وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص آییننامه تشکیل پاویون صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در جلسه مورخ 15 اسفندماه 1391 کارگروه مدیریت فناوری اطلاعات و امنیت آن (فاوا) مطرح و به منظور ساماندهی و ارتقای کیفیت حضور دولت جمهوری اسلامی ایران در رویدادها و نمایشگاههای بینالمللی حوزه فاوا و هماهنگی بین دستگاههای اجرایی مربوط، ضمن موافقت با تشکیل کمیته هماهنگی برگزاری نمایشگاههای فناوری اطلاعات و ارتباطات با محوریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با تأکید بر نقش سازمان توسعه تجارت ایران مقرر شد: ترکیب اعضای کمیته مذکور با نظر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و دستورالعمل نحوه اداره و فعالیت کمیته یادشده با تأیید وزیران صنعت، معدن و تجارت و ارتباطات و فناوری اطلاعات تدوین و ابلاغ شود.
- همزمان با برگزاری هفتمین همایش ملی ونخستین همایش بین المللی تجارت و اقتصاد الکترونیکی، از تمبر یادبود این همایش رونمایی شد. به گزارش ایرنا، در مراسم رونمایی از این تمبر یادبود ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران،مدیرعامل شرکت پست و وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات حضور داشتند. این همایش با هدف ترسیم نقشه راه توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیکی کشور با حضور متخصصان و کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات (آی تی) برگزار شد. در این همایش سند توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیکی کشورمان ارایه می شود و نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای حوزه تجارت و اقتصاد الکترونیکی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. در هفتمین همایش ملی و نخستین همایش بین المللی تجارت و اقتصاد الکترونیکی، تدوین شاخص های بومی اندازه گیری تجارت و اقتصاد الکترونیکی کشور مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت تا زمینه های لازم برای توسعه تجارت الکترونیکی در کشور فراهم شود. همچنین شاخص های فنی و ارتباطی، سیاست و چشم اندازها، امنیت و اعتماد، شاخص های عومی و قانونی ، آموزش و مهارتهای انسانی، اقتصاد و تجاری، کاربردها و نوآوری تجارت اقتصاد الکترونیکی در این همایش ارایه می شود
- ایرانسل از راه اندازی جدیدترین سرویس خود با نام "باجه" بعنوان راه حل تسهیل کنندهی خدمات بانکداری و پرداخت همراه و بانکی 24 ساعته و بدون هزینه خبر داد. به گزارش ایسنا، روابط عمومی ایرانسل اعلام کرد: باجه ایرانسل از طریق شمارهگیری کد دستوری #100* امکان دسترسی مشترکان به کانالهای مختلف بانکداری و پرداخت همراه، از یک مسیر واحد را فراهم میسازد. با توجه به انطباق این سرویس با تمامی کارتهای بانکی عضو شتاب، مشترکین میتوانند با استفاده از رمز دوم کارت بانکی خود و بدون وجود محدودیت در بانک صادر کننده، سیم کارت خویش را بدون نیاز به رمز شارژ و به طور مستقیم با قیمت واقعی شارژ کنند. با استفاده از باجه ایرانسل، پرداخت قبوض، رویت موجودی حساب، خرید از فروشگاههای منتخب، خرید کالای دیجیتال و شارژ خودکار سیمکارت، از طریق تمامی مدلهای گوشیهای تلفن همراه و بدون نیاز به نصب هرگونه نرم افزار برای مشترکین ایرانسل ممکن شده است.
- خرید تجمیعی و توزیع تجهیزات دسترسی DSLAM به استانها برای چهار فاز طراحی و تدارک دیده شده که تاکنون سه فاز آن عملیاتی شده است. به گزارش سرویس فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) قضاتی - مشاور مدیر عامل و مدیر پروژههای تجهیزات شرکت مخابرات ایران - با بیان این مطلب افزوده است: خرید و توزیع تجهیزات DSLAM به منظور ایجاد بستر برای عرضهی سرویسهای ADSL، G، VDSL به میزان 200 هزار پورت برای 10 استان کشور مراحل پایانی خود را طی میکند. براساس اطلاعات نشریه ارتباطات، وی با اشاره به تنفیذ اختیار از سوی هیات مدیره شرکت مخابرات ایران در زمینهی سیاستگذاری خرید و توزیع تجهیزات و DSLAM به مرکز توسعهی فنآوری افزوده است: فرآیند خرید و انتقال تجهیزات به استانها برای چهار فاز طراحی براساس قرارداد، تجهیز میشوند. به گزارش ایسنا تجهیزات فوق در مراکز ارائه دهنده سرویس DSL نصب و امکان ارائه خدمات مبتنی بر DSL را فراهم میکند. DSLAM اتصالات مربوط به تعدادی از مشترکین را گرفته و آنها را به یک اتصال با ظرفیت بالا برای ارسال بر روی اینترنت تبدیل میکند. دستگاههای DSLAM دارای انعطاف لازم در خصوص استفاده از خطوط DSL متفاوت، پروتکلهای متفاوت و مدولاسیون متفاوت هستند و در برخی از مدلهای فوق امکان انجام عملیات خاصی نظیر اختصاص پویای آدرسهای IP به مشترکین، نیز وجود دارد.
5656