ایرنا نوشت:

رییس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به شیوع بیماری تنفسی کرونا در کشورهای حاشیه خلیج فارس و عربستان سعودی به زائران حج توصیه کرد با رعایت نکات بهداشتی از ابتلا به بیماری تنفسی کرونا پیشگیری کنند. دکتر محمدمهدی گویا افزود: تمام اقدامات احتیاطی لازم برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری برای زائران حج صورت گرفته است.
وی ادامه داد: کرونا یک بیماری تنفسی ویروسی است و تاکنون 41 نفر در جهان به این بیماری مبتلا شده اند و متاسفانه 20 نفر از این تعداد، جان خود را از دست داده اند.
وی با بیان اینکه بیماری کرونا در کشورهایی مانند عربستان، قطر، امارات متحده عربی و همچنین اردن مشاهده شده، تاکید کرد: تاکنون موردی از این بیماری در کشور شناسایی نشده است.
رییس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: بیماری کرونا در عربستان در مناطقی که زائران تردد دارند مشاهده نشده و فقط این بیماری در مناطق شرقی این کشور دیده شده است با این وجود اطلاع رسانی و آموزش لازم در این زمینه صورت گرفته است.
گویا به زائران توصیه کرد : حتما هنگام سفر نکات بهداشتی را رعایت کنند و بطور مثال هنگام سرفه و عطسه ، جلوی دهان و بینی خود را بپوشانند.
وی تصریح کرد: زائران حج باید توجه داشته باشند تا 10 روز پس از برگشت از سفرشان ، اگر دچار علایم تنفسی خس خس سینه، تنگی نفس و تب شدند فورا به پزشک مراجعه کنند.
رییس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت با بیان اینکه برای بیماری کرونا، درمان خاصی شناخته نشده است، گفت: اغلب موارد مرگ در بیمارانی رخ داده که بیماری های زمینه ای مانند بیماری های قلبی و ریوی داشتند.
گویا افزود: در بیماری تنفسی کرونا بیماران علاوه بر داشتن مشکلات تنفسی، دچار اختلالات کلیوی، عملکرد پرده های قلب و سیستم انعقاد خون نیز می شوند.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون بطور منظم جلساتی با مشارکت مسوولان سازمان حج و زیارت برگزار می شود و مطالب آموزشی هم در اختیار مسافران زائر و هم در اختیار کادر پزشکی همراه کاروان های زیارتی قرار می گیرد.
301282

منبع: ایرنا