به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در پایان مناظره فرهنگی اجتماعی امروز رسانه ملی نامزدهای ریاست جمهوری در جمع بندی موضوعات مطرح شده اظهارنظرهای کوتاهی داشتند.
محسن رضایی در این زمینه گفت: دولت ما با یک دست فرهنگ و ادبیات اسستادگی و یک دست ادبیات جهاد اقتصادی وی فرهنگی را دنبال می کند. فرهنگیان و معلمان و بازنشستگان و غیره را ابعاد مختلف فرهنگی در چارچوب برنامه برای زندگی که برای مردم تدارک دیده ام رسیدگی می کنم. قول می دهم دولتی که با خون شهدا و ارتش قهرمان و سپاه پاسداران و بسیج و نیروی انتظامی تحویل می گیرم سالم به دولت بعدی تحویل بدهم. قول می دهم راستگویی را از دولت شروع کنم و قول می دهم به شعارها و برنامه هایی که داده ام عمل کنم و رئیس جمهور مردم باشم.
محمدباقر قالیباف در جمع بندی مطالب خود گفت: مهم ترین موضوع که حیاتی است تغییر و تحول اساسی در مدیریت و پایان دادن به مدیریت یکنواخت است راه دیگری نداریم و لازمه کار پیشرفت و حرکت است و در این راه هم فرصت آزمون و خطا نداریم و مردم و مسئولان با دقت به این برنامه ها نگاه می کنیم و برای تحقق این نیازمند یک نگاه سیستمی هستیم و حتما یک پا در اقتصاد و فرهنگ و سیاست و بتوانیم با هم کشور را پیش ببریم. امروز متاسفانه در حوزه مدیریت دیپلماسی نتوانسته ایم مشکلات اقتصادی و فرهنگی را حل کنیم و از دیپلماسی عمومی که بزرگترین ظرفیت انقلاب است با دولت ها حرف زده ایم و باید با ملت های دنیا هم سخن بگوییم.
حسن روحانی با بیان اینکه راهکار دولت تبدیر و امید این است که تصدی گری دولت را در بخش فرهنگ و اجتماع کاهش دهم گفت: به دنبال تشکیل نظام های صنفی و حرفه ای هستم.
وی با اشاره به اینکه مساله جوانان بسیار حائز اهمیت است به فارغ التحصیل شدن جمع زیادی از جوانان از دانشگاههای کشور می شوند اشاره کرد و افزود: در شرایطی که ورود به دانشگاه آسان است باید کیفیت دانشگاههای اصلی کشور را بالا ببریم و در دانشگاههای دیگر تخصص ارائه شده و آموزشهای تخصصی ارائه شود.
حسن روحانی با اشاره به اینکه موضوع زنان بسیار حائز اهمیت است گفت: باید فرصت برابر برای زنان ایجاد کنیم. حقوق زنان با کار مساوی با مردان برابری نمی کند.
وی از طراحی بیمه ویژه ای برای زنان آسیب دیده خبر داد و تصریح کرد: تشکیل وزارت امور بانوان را پیش بینی کرده ایم که در دولت تدبیر و امید تشکیل می دهیم.
حدادعادل در جمع بندی مطالب خود گفت: در دولت من که آن را تقوا و تدبیر نامیده ام خانواده جایگاه مهمی دارد و نهاد انتقال فرهنگ است و من به کرامت زن در جامعه اهمیت می دهم در عین این که تحصیل و اشتغال زنان را امر مههمی می دانم معتقدم خانه دار بودن به معنای بیکار بودن نیست و زنان خانه دار بیکار نیستند. بیمه زنان خانه دار را من مهم می دانم و غیر از این از نظر اجتماعی به همبستگی ملی و وحدت ملی اهمیت بسیار می دهم و به همه مردم ایران به چشم هموطن نگاه می کنم و معتقدم ایران آباد نمی شود مگر اینکه همه جای ایران آباد شود و همه ایران سرای من است. به مردم قول می دهم که به آنها دروغ نگویم.
علی اکبر ولایتی گفت: تاکید می کنم ایرانی ایرانی است. در مورد اصل 15 و اصل 19 که احیای اقوام است تاکید دارم. در موضوع سلامت بر اساس قانون برنامه 5 ساله باید یک بیمه واحد با کفایت سراسری به نام بیمه سلامت ایرانیان درست شود که همه آحاد ایرانی را در بر بگیرد و در آخر برنامه 5 ساله هزینه بیمار از 70 درصد فعلی به 30 درصد برسد و می توان در پایان برنامه ششم به درمان رایگان رسید. بیماری های صعب العلاج از مشکلات مردم است و قرار دادن ردیف بودجه برای این موضوع از برنامه های من است.
جلیلی نیز در جمع بندی مطالب خود تصریح کرد: اگر اعتقاد داریم فرهنگ بر مبنای آموزه های دینی و انقلاب فرصت پیشرفت است باید در دولت به کار ببریم و رئیس جمهور این موضوع را در دستور کار قرار دهد و دولت باید سعی کند با اقتدار از ظرفیت فرهنگ استفاده کند. اگر بتوانیم هر موضوعی را با فارهنگ و فرهنگ سازی انجام دهیم بهتر از انجام کار با قانون است. باید کسانی که در خط مقدم عرصه فرهنگ را پشتیبانی کنیم. یکی از وزارتخانه ها را بررسی می کردم و دیدم که هزینه بودجه ستاد آن 66 درصد است و باید این ستاد را کووچک کنیم و بودجه را به خط مقدم بدهیم.
عارف در بخش پایانی برنامه گفت: جلیلی نامی از فیلم آرگو و استفاده از فرصت ها بردند و موضوع کلیدی را مطرح کردند. به جایزه اسکار فرهادی اشاره می کنم و متاسفانه از این فرصت استفاده نکردیم البته فرهادی پیام صلح ایران را به جهان رساند و باید از تمام فرصت ها استفاده کنیم. یک عروس من آذری و یکی بیرجندی و یکی اصفهانی است و این مزیت تنوع فرهنگی است. زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانههای گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است. مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.
غرضی نیز در پایان برنامه گفت: مهندس برق بودم شبکه های برق در کشور را دیده ام و زمانی کوچک بود و وقتی توسعه پیدا کرد تحول فرهنگی را در میان مردم دیدم. توفیق شد وزیر نفت شدم و شبکه گاز را راه انداختم وقتی گاز وارد شد فرهنگ وارد شد. وقتی ارتباط دو طرفه وارد شد فرهنگ جامعه دو طرفه شد و شبکه دو طرفه توسعه فرهنگی ایجاد می شود.
/27295